Tvåfotande robot ser ut som en främmande varelse - men använder mekanik för att hålla sig upprätt

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Robotingenjörer verkar fast beslutna att knäcka vetenskapen om tvåfota varelser.



Att ha en droid som rör sig på ett par stift är något som Honda och Boston Dynamics är redan kända för .



Nu har ett nytt team av forskare skapat en scuttering, utomjordisk varelse som kallas Planar Elliptical Runner. Formad vid Institute for Human and Machine Cognition (IHMC) i Florida, gynnar den mekanik snarare än artificiell intelligens för att hålla den upprätt.



En enda motor i mitten av boten driver benen. Eftersom benen rör sig i en elliptisk rörelse, håller den balansen medan den rör sig.

Ungefär lika stor som en liten hund, säger forskarna att den kan uppnå hastigheter på upp till 10 miles i timmen. Den styrs av en fjärrkontroll och teamet säger att om den skalas upp kan en version i mänsklig storlek nå 20 eller 30 mph.

Så småningom kan det vara att föredra att använda ben på robotar framför hjul - eftersom det skulle tillåta dem att färdas över ojämn terräng.



'Löpning kommer så småningom att vara användbart för alla applikationer som du vill göra snabbt och där hjulen inte kan fungera bra', säger Jerry Pratt, senior forskare vid IHMC.

(Bild: Youtube/DRCihmcRobotics)



'Robotar med ben kommer att vara särskilt användbara på platser där du vill ha en mänsklig närvaro, men det är för farligt, dyrt eller avlägset för att skicka en riktig människa', sa Pratt till Technology Review.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: