Resehemsidan kollapsar 'avbryter de flesta helgdagar' bara månader efter Laterooms

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du har en bokning med Amoma rekommenderas att du kontaktar hotellet för att se om din bokning kommer att uppfyllas(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Hotellbokningswebbplatsen Amoma har kollapsat i administration och skyller prisjämförelsewebbplatser på dess undergång.



Företaget sa att bokningar sannolikt kommer att avbrytas av leverantörer och uppmanar resenärer att kontakta hotell direkt för information om kommande bokningar.



anthony sas som vågar vinner

I ett uttalande på Amoma.com -webbplatsen stod det: 'Enheter som hävdar att de fungerar som & prissammanställare' är i själva verket mediebyråer som omdirigerar konsumenter till enheter som vår mot att betala en kostnad per klick.

”Dessa mediebyråer ägs ibland av företag som verkar i samma segment som vårt, vilket har en negativ inverkan på den fria konkurrensen.

”De har för närvarande en dominerande ställning på marknaden och vi tror att detta är till nackdel för slutkonsumenterna. Efter att ha intagit den plats som är deras idag ställer dessa enheter ensidigt ohållbara ekonomiska förutsättningar för oss, eftersom vi arbetar till ett rimligt pris för att gynna våra kunder, inte för att gynna dessa mediebyråer. '



Har du påverkats av Amoma? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Företaget är specialiserat på hotellbokningar (Bild: Amoma.com)



Om du har en bokning med Amoma rekommenderas du att kontakta hotellet för att se om din bokning kommer att uppfyllas.

Tyvärr kommer hotelltransaktioner inte att omfattas av reseföreningen Abta, eftersom Amoma inte var en registrerad medlem.

hugh grant liz hurley

Branschorganet sa till NEWSAM Money -kunder att man snarast bör göra följande för att se till att de inte lämnas utanför fickan.

jason ferguson alex ferguson

Om du har betalat för en avbokad bokning, kontakta din kredit- eller betalkortsleverantör för att starta en återbetalning enligt 75 § konsumentkreditlagen eller en återkrav; kontakta ditt reseförsäkringsbolag om det misslyckas.

Guy Anker på MoneySavingExpert.com biträdande redaktör tillade: 'Om du hade en Amoma -bokning, kolla först med hotellet om din bokning fortfarande är kvar, men tyvärr verkar det som att de flesta kommer att avbokas.

'Om din bokning avbryts, kontrollera om du kan göra anspråk från ditt kortföretag eller reseförsäkringsbolag, men eftersom nyheten bara har kommit är det ännu inte klart om det kommer att fungera för alla eftersom det inte alltid är klart när hotellbokningssidor misslyckas .

'Som sagt, att betala med kreditkort och ha en bra reseförsäkring på plats så snart du bokar fungerar ofta för att skydda dig när dina reseplaner avbokas av ett flygbolag, hotell eller resebyrå. Det kan ge livsviktig täckning under turbulenta tider för resenärer mitt i en mängd företagsfel, strejker och andra störningar på senare tid.

Amomas stängning kommer efter att webbplatsen Laterooms, en del av Malvern Group, gick i administration i augusti tillsammans med systerföretaget Superbreak .

Se Även: