De tre typerna av pensioner - och vad du behöver veta om dem

Pension

Ditt Horoskop För Imorgon

Ser du fram emot att gå i pension? Med måndagen precis runt hörnet kan du fantisera om en timme eller två i sängen med - helst - inget att stressa över.



Men är du redo för när den stora dagen kommer och du är ledig från 9 till 5?



Pensionering kan tyckas ganska långt borta för många människor. För andra är det en ständig oro för att få slut på varandra. Därför måste vi prata om pensioner och pensionering.



celtic vs zenit livestream

Många av de jag pratar med oroar sig eftersom de inte vet så mycket om pensioner. Så jag är här för att säga till dig, oroa dig inte!

Pensionerna är komplexa, varför vi lanserar en kampanj för att göra saker enklare. Om du kämpar, här är de grundläggande fakta.

Läs mer



Förstå pensioner
Den nya statspensionen förklaras Hur man slår pensionärer Varför statspensionen hotas De 7 största myterna

Pension - vad du behöver veta

Det finns tre huvudtyper av pension. Statspensionen (betalas av regeringen), ”tjänstepensioner” (din pension genom arbete) och privata/personliga pensioner (vad det står på plåten).

Arbetspensioner finns i två huvudtyper. Slutlön (eller förmånsbestämda) pensioner håller på att dö ut, tyvärr. De flesta av oss har pensionsköp (avgiftsbestämda) nu.



Vissa människor väljer att kombinera sina tidigare arbetspensioner till en eller flytta sina pengar till en privat. Om du överför eller tar en privat pension kan du inte slå goda råd.

Se till att du ber om att allt ska förklaras enkelt och skriftligt. Fråga hur mycket provision företaget/pensionsbolaget kommer att ta. Och var aldrig rädd för att säga att du inte förstår.

Läs mer

Hur man förbereder sig för pension
Den nya statspensionen förklaras Vad din pension faktiskt finansierar Hur mycket du borde spara NU Under 30? Din statspension förändras

Om du behöver mer information eller vill klaga, kolla Resolvers guide på www.resolver.co.uk.

storebror - kurser

Våra vänner på The Pensions Advisory Service (TPAS) har en bra webbplats med massor av information - du kan ställa dem alla frågor du har om din pension, från att hitta ett saknat pensionssystem till att ta reda på hur mycket du kan spara varje år skattefritt .

Och om du närmar dig pensionsåldern med en penningköpspension och vill veta om dina pensionsalternativ, tala med Pension Wise .

Viktigast av allt, om du är orolig för att du inte sparar tillräckligt för pension eller bara behöver hjälp, tala om. Du är inte ensam.

Jag vill veta om du är orolig för pensioner och pension - så låt mig veta vad du tycker e -posta oss på yourstories@resolver.co.uk .

Hur du bygger upp dina besparingar

Spegelns redaktör för pengar Tricia Phillips tar dig igenom de väsentliga stegen för att bygga upp dina egna besparingar:

  • Börja smått med till exempel £ 10 i månaden (eller £ 2,50 i veckan) och bygg gradvis upp till det maximala du har råd med. Skapa en stående order från ditt löpande konto till ett sparkonto den dag du får betalt så sparandet behandlas som en prioritet. Behandla det som dina andra vanliga räkningar. Om du väntar till slutet av månaden finns det en stor chans att du har spenderat allt.
  • När räkningarna stiger är det svårt att hitta extra pengar att spara, men det finns sätt du kan försöka pressa några pund här och där. Lägg din lösa växel i en spargris och när den når £ 5 eller £ 10, betalar du in den på ett sparkonto. Att minska på det udda kaffet eller ta bort varje vecka ger dig några kilo att lägga undan. Att göra lunchpaket istället för att köpa ut kan spara dig £ 10 i veckan. Prova att ha en no spend -dag, där du använder upp saker i skåpen och frysen, och se till att du avsätter de sparade pengarna.
  • Ge dig själv ett mål - att ha en nödfond att falla tillbaka på bör vara din första prioritet eftersom det ger dig lite fokus. Om du sparar mot ingenting är chansen stor att du inte sparar någonting.
  • När du har nått det första målet sätter du upp medellångsiktiga sparmål, till exempel för stora evenemang som bröllop, jubileum, insättning etc. Och tänk längre in i framtiden och bygg upp en pensionspott för din pension.
  • Se ditt sparbalans växa. Det blir beroendeframkallande när du börjar och det hjälper dig att hålla dig på rätt spår och inte doppa in. Håll en anteckning på din telefon eller anteckna den i en anteckningsbok - det som fungerar bäst för dig.
  • Sparpriserna är kanske inte bra för tillfället, men låt dig inte avskräcka. Även om intresset är bra, är det att ha en pott med pengar åt sidan som är det viktiga.
  • Att lägga pengar kan tyckas hårt arbete och ge ytterligare en belastning på din ekonomi. Men varje slant du sparar är en slant som du inte behöver låna om du möter en nödsituation - och lånet kommer att slå din ficka mycket hårdare med dyra räntor på toppen.

Se Även: