Tusentals Halifax -inteckningskunder var skyldiga att betala för mycket ränta - kontrollera om du påverkas

Halifax Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Vissa människor kanske inte har märkt det eftersom de var överladdade med så små mängder(Bild: Getty Images Europe)



Halifax erbjuder tusentals inteckningskunder £ 20 betalningar efter att ha funnit att de betalat för mycket ränta för fel som går tillbaka så långt som åtta år.



Även om tiotusentals kunder tros påverkas, överbelastades de allra flesta med mindre än £ 10.



lady colin campbell som pojke

Vissa människor kanske inte har märkt det eftersom de var överladdade med så små mängder.

Husägare som valde att betala över sina inteckningar, betala varje vecka eller göra engångsbetalningar har betalat marginellt för mycket ränta i vissa fall, sa långivaren.

När vissa fall går tillbaka till 2010 kan några av dem som har drabbats ha bytt sedan till en annan långivare.



Halifax har skrivit till kunder som erbjuder 20 £ tillbaka per inteckningskonto för att säkerställa att situationen åtgärdas så snabbt som möjligt.

MoneySavingExpert.com, som rapporterade detaljer om felet på sin webbplats, sa att det kontaktades av en kvinna som inledningsvis trodde att brevet hon fick var en bluff - men Halifax bekräftade misstaget med sitt bolånekonto.



Konsumenthjälpshemsidan sa att medan Halifax proaktivt skriver till de drabbade kan ex-kunder som sedan har flyttat och tror att de är skyldiga pengar vilja kontakta banken och ange rätt adress.

blake civil-fielder

Steve Nowottny, nyhets- och funktionerredaktör på MoneySavingExpert.com, sa: 'Inteckningshavare kommer att bli förvånade över att den här typen av fel kunde ha varit oupptäckt i åtta år - men Halifax vidtar åtminstone åtgärder nu för att säkerställa att de som har tappat bort återbetalas.

'Den viktigaste punkten här är att du kanske inte är medveten om att du förlorade även om du gjorde det, för i vissa fall debiterade banken med bara några slantar.

vad betyder 541

'Så håll utkik efter ett brev och kolla från Halifax - och om du räknar med att få en och inte, eller om du sedan har lämnat Halifax och flyttat, kontakta banken själv för att kontrollera om du är påverkad.'

En taleskvinna för Halifax sa: ”Vi har identifierat ett litet antal bolånekunder vars betalningar inte tillämpades korrekt, vilket innebär att de kan ha betalat något mer än de borde i ränta.

'Vi har skrivit till berörda kunder att be om ursäkt och betala £ 20 för att säkerställa ingen ekonomisk skada.'

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: