De 'omedelbara' banköverföringar som tar mer än två DAGAR att komma fram

Banker

Ditt Horoskop För Imorgon

Undrar du var dina pengar är? Du är inte ensam(Bild: Getty)



Vissa 'omedelbara' betalningar som gjordes av människor på söndagen har fortfarande inte gått igenom två dagar senare.



Banker och byggföreningar använder snabbare betalningssystem - vilket innebär att när folk gör banköverföringar är pengarna vanligtvis tillgängliga nästan omedelbart, även om det ibland kan ta upp till två timmar.



Men ett problem på söndagen har orsakat förseningar i vissa betalningar som gjorts mellan 13.00 och 17.30 den dagen.

Runt tre fjärdedelar av en miljon betalningar skulle normalt göras under den tidsperioden.

Det antas att cirka 1% av betalningarna som gjordes under den tiden på söndagen fortfarande var utestående på tisdagen, vilket betyder att tusentals betalningar fortfarande kan påverkas.



Läs mer

Skaffa ett bättre bankkonto
Santander sänker förmånerna på 123 -konto Varför behöver du tre bankkonton Banker som låter dig frysa ditt kort Hur man byter till en mycket bättre bank

Snabbare betalningar sa att det fortfarande arbetar med att fastställa det exakta antalet utestående betalningar och att de kommer att behandlas så snart som möjligt.



Frågan innebar att ett begränsat antal betalningar 'avvisades' snarare än i kö, vilket innebär att de inte passerade genom den centrala betalningsinfrastrukturen, där pengar flyttas mellan banker.

Dessa betalningar måste nu kontrolleras manuellt för att säkerställa att de inte skapar en dubbelbetalning.

Snabbare betalningar har bett kunderna om ursäkt och sagt att de som kan ha ådragit sig kostnader, till exempel från att ha pressats in i deras checkräkningskredit, borde prata med sin bank, vilket kommer att göra saker rätt.

Läs mer

Bankstängningar
De 162 RBS -grenarna stängs av De 49 Lloyds & Halifax filialerna stänger Santander stänger 140 filialer HSBC stänger ytterligare 62 filialer

Den sade att den fortfarande undersöker orsaken till problemet, och tillsammans med dess infrastrukturleverantör, Vocalink, prioriterar den arbetet med att behandla de utestående betalningarna.

Snabbare betalningar sa att systemet har fungerat för fullt sedan söndag, så alla betalningar som har skickats sedan skulle gå igenom som vanligt.

BBC: s webbplats rapporterade att en man betalade en checkräkningskostnad efter att ha överfört 3000 pund från sitt sparkonto till sitt dagliga konto, som ännu inte kommit.

En talesman för snabbare betalningar sa: 'Efter de intermittenta frågorna på söndagen med den centrala snabbare betalningsinfrastrukturen är vi medvetna om att ett begränsat antal betalningar som lämnades in mellan 13.00 och 17.30 fortfarande är utestående.

'Vi vill uppriktigt be om ursäkt till alla berörda kunder - vi arbetar hårt med vår teknikleverantör och alla våra deltagande institutioner för att säkerställa att de utestående betalningarna behandlas så snabbt som möjligt.

'Ingen som har drabbats av den här frågan kommer att lämnas utanför fickan - branschen har ett kollektivavtal för att se till att kunderna skyddas ekonomiskt i sådana här situationer.

'Alla som har drabbats av en betalning som inte har mottagits bör prata med sin egen bank, byggnadssamhälle eller annan leverantör.'

Se Även: