Tesco varnar kunder för farlig ny kupongbluff på sociala medier

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

Tesco delar inte ut kuponger på Facebook(Bild: Birmingham Mail)



I år fyllde Tesco 100 - för att fira kedjan lanserade en rad rabatter.



Vad det absolut inte gjorde var att lansera en kuponggåva på Facebook för att fira - men det är precis vad bedragare hävdar på Facebook.



De falska kupongerna, delade som en länk på Facebook, åtföljs av texten: 'Tesco har meddelat att alla som delar denna länk kommer att få en kupong på 50 pund för sitt årsdag. BARA IDAG'

Men Tesco har bekräftat för NEWSAM Money att det är en total lögn, att kupongerna inte kommer att hedras i butik eller online och det är troligt och försöker stjäla människors detaljer.

Detta är en bluff - inte en giveaway



En taleskvinna från Tesco sa till NEWSAM Money: Detta är inte ett Tesco -erbjudande. Vi ber alltid kunderna att vara vaksamma och att dubbelkolla legitimiteten för alla onlinekuponger, kuponger eller tävlingar.

gary rhodes dödsorsak

'Om du någonsin är osäker på kuponger/kuponger du ser online kan du alltid kontrollera genom att ringa vårt kundtjänstteam på 0800 50 55 55.



'Kunder kan också besöka vårt sekretesscenter, där vi har några råd om hur man är säker online och hur man kan vara medveten om bedrägerier och nätfiske.

Oroande nog var sista gången denna typ av bluff träffade Facebook redan 2017, Tesco -shoppare långt ifrån de enda som riktades.

Fake kuponger började cirkulera även för Sainsbury's, Asda, Waitrose, Island, Argos, John Lewis och Morrisons.

En talesman för Action Fraud sa till NEWSAM Money -kunder att de bör vara försiktiga innan de klickar på en oönskad länk.

mary parker dennis skinner

”Bedragare kommer att göra allt de kan för att försöka ta personliga och ekonomiska detaljer från sina offer. Det är extremt frestande att klicka på länkar för kuponger medan du surfar på sociala medier, säger en talesman.

'Men vi ber människor att vara försiktiga med att klicka på oönskade länkar och råda att de gör sin forskning först innan de lämnar bort personliga eller ekonomiska detaljer.

'Vänta nu ...' (Bild: iStockphoto)

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Åtgärd Bedrägeri tips för att skydda dig mot online kupongbedrägerier

  1. Var försiktig med att klicka på oönskade meddelanden i sociala medier, även om de verkar komma från en betrodd kontakt.

    pete doherty kate moss
  2. Gör lite onlineforskning först - kolla den officiella stormarknadens webbplats för att se om det finns några riktiga erbjudanden.

  3. Se till att du har antivirusprogram på din dator

  4. Ge aldrig ut personliga eller ekonomiska uppgifter inklusive användarnamn, lösenord, PIN -koder, ID -nummer eller minnesvärda fraser.

Se Även: