The Beast of Bolsovers stora dag: Labourlegenden Dennis Skinner fyller 80 år

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Helt enkelt rött: Dennis Skinner håller fast vid sina socialistiska principer(Bild: DM)



En orgie av pompa och tävling har förordnats för att fira drottningens 60: e år på tronen.



extra innerbackspegel

Men när en annan nationell skatt nådde sitt 80: e år på jorden på lördagen blev det något mindre krångel. Ingen fest, dryck eller någon annan form av fest.



I stället ägnade en morgon åt att lyssna på hans Bolsover -väljares bekymmer, en snabb eftermiddagspromenad och ett tåg tillbaka till London.

För Beast of Bolsover Dennis Skinner MP var det bara en annan dag att fylla 80 år.

Varför skulle jag ha en fest? frågar han med en otrolig grimas när vi går genom Palace of Westminster, den arbetsplats han klockar in på tidigare och mer regelbundet än någon annan MP.



Fester är organiserad lycka men lycka är av misstag. Du kan inte lagstifta för det, säger han.

I mars: Dennis Skinner går med i en demonstration mot apartheid (Bild: DM)



Han fick diagnosen blåsecancer för 14 år sedan, vilket fick honom att känna att allt ebbade ut.

Men NHS -läkare i Chelsea lyckades begränsa sjukdomen, och efter några besök fick han veta att den var i remission.

Det var maj och den mest blommande blomman jag någonsin sett var ute. Jag kan fortfarande lukta på det. Jag hoppade hela vägen tillbaka till Westminster och tänkte 'jag är så lycklig. Jag kom undan med det. Miljoner gör det inte ’. Nyheten var en vändpunkt. Jag skulle avsluta efter det parlamentet, och jag tänkte, 'nej, fortsätt, fortsätt. Livet är för de levande.'

Jag sög i mig körsbärsblomningen och tänkte: ”Jag är inte färdig än.” Nu var det lycka. Du kan inte organisera det.

Jag intervjuade senast Mavericks Maverick för hans 65 -årsdag, och det här är en av de enda han gjort sedan, eftersom han anser att intervjuer är elitistiska skit.

Under dessa 15 år har han slagit cancer, haft ett by-by-pass och en höftbyte. Men med en tjock General Custer -man, spänd hud och fin kropp ser han piggare ut än en slaktares hund.

Cameron kallade mig en dinosaurie du vet? Jag är den enda dinosaurien som kan cykla 12 mil om dagen, säger han. Den kommentaren visade honom för vad han är. Jag hatar att säga det för att jag röstade emot allt Thatcher gjorde, men hon hade principer hon trodde på. Den här killen är inte bara en grund spinnare, som hoppar från kvist till kvist som huvudsakligen är regisserad av George Osborne.

När de var i den ålder jag körde längdskidåkning för mitt län, rasade de genom hotell och orsakade kaos.

Han fortsätter: Jag hör hela tiden att klassen inte längre finns men skillnaden mellan topp och botten idag är större än när jag började nerför gropen 1948. En mil. Skinner var ett av nio barn som föddes av en trogen fackföreningsgruvarbetare i Clay Cross, Derbyshire.

Han klarade 11-plus och gick på gymnasiet, men undvek universitetet för gropen. Han stannade som gruvarbetare i 21 år. När Bolsover -sätet blev ledigt 1969 övertalades han att stå, och Westminster fick chock.

Frambänk: Vänster, med James Callaghan och Harold Wilson (Bild: DM)

Jag lovade tre löften som jag har behållit i 42 år. Jag vägrade att para med en Tory MP, jag vägrade alla utländska junkets och jag har aldrig druckit en drink i en Westminster bar. Ingen kunde arbeta i gropen och dricka samtidigt, så varför skulle de göra det här?

Jag tar honom tillbaka till hans 65 -årsdag, när Labour återvänder till makten. Då var han optimistisk att stora saker skulle hända. Han tror att de gjorde det, med hänvisning till tredubbling av NHS -finansiering, som ett exempel. Och sedan kom Irak och den tvivelaktiga ärendet. Alla visste att det var lögn och vi sågs bara som snurrare. Så allt gott arbete vi gjort har förbises.

Men skulle inte New Labour argumentera för att hans sätt att tänka är dött? Socialismen, insisterar han, har aldrig varit mer behövlig under denna ekonomiska röra.

Han är legendarisk för enliners som skjuts från golvet i huset. Han döpte Colin Moynihan till miniatyr för sport, hävdade att de sista orden från John Major’s trapetsartist var oops och vid en State Opening när Black Rod slog på dörren skrek han: Jag slår vad om att han dricker Carling Black Label.

Han har kastats ut ur huset tio gånger, en gång känd för att ha kallat Socialdemokratiska partiets grundare David Owen ett pompöst spadtack (han erbjöd sig att dra tillbaka det pompösa men inte tornet.) Hans favorit är nyare.

Dennis Skinner talar i Underhuset

Odjuret i hans lya: Dennis Skinner i Underhuset

Osborne attackerade Gordon Brown för att ha bara 1,75% tillväxt, säger han i sin norra Derbyshire -accent. Jag sa, 'När Tories stängde groparna på 80 -talet hade de varit glada över 1,75% tillväxt, men det enda som växte var koksraderna under Boy Georges näsa.'

dustin lance svarta bilder

”Det blev bråk, men jag sa:” Jag kan inte dra tillbaka det, för det är sanningen. ”Jag var mer orolig att jag skulle uppröra den verkliga Boy George, men han skickade mig en kopia av Karma Chameleon som tack .

Skinner gifte sig med Mary Parker 1960 och har tre barn. De separerade i godo 1989 och han bor nu med sin amerikanska forskare Lois Blasenheim. Han har ännu inga planer på att gå i pension som MP men säger: Du kan inte fortsätta för alltid, eller hur?

Förhoppningsvis kommer Dennis Skinner att ge evigheten en bra lösning för sina pengar. Hans land behöver honom.

Se Även: