Tesco Clubcard -varning efter att bedragare knäckt kupongsystem för att boka billiga semestrar

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

Tesco tog tillfälligt bort Hotels.com från sina Clubcard -erbjudanden efter att bedragare lyckats gissa hundratals rabattkoder(Bild: PA)



kung alfred den store

Tescos kunder varnas för att kontrollera sina Clubcard -konton efter att det framkommit att bedragare hackade människors konton för att sälja billiga semestrar.



Stormarknadsjätten tvingades avbryta sitt avtal med detaljhandelspartnern Hotels.com efter att kunderna upptäckt att deras poäng hade torkats av bedragare.



Kupongerbjudandet togs tillfälligt tillbaka och miljontals lojala Tesco -kunder kunde ha blivit berövade sina Clubcard -belöningar efter undersökningen som visade att kuponger såldes på den svarta marknaden.

Tescos lojalitetssystem tillåter kunder att samla in en poäng för varje £ 1 de spenderar i butiken.

spindel med grön rygg

Dessa poäng kan sedan bytas ut mot kuponger hos detaljhandelspartners som Cineworld, Legoland eller Hotels.com.



En kund måste spendera £ 150 för att tjäna en kupong värd £ 1,50. Kupongerna tillåter människor att få upp till 750 £ rabatt på bokningar på Hotels.com.

Vad hände?

Spricka systemet: Kriminella kunde gissa de fyra sista siffrorna och sälja kuponger på den mörka banan



Cybersäkerhetsgrupp CyberNews upptäckte hacket för fyra månader sedan, efter att ha upptäckt att engångskampanjkoderna såldes för hundratals pund på två hackerforum.

Den fann att bedragare kunde dechiffrera de fyra sista siffrorna i kampanjkoderna som låste upp rabatten och sålde unika koder på hackerforum för mellan 200 och 750 £.

Argos halva julgran

Detta innebar att andra mörka webbsamhällsanvändare kunde köpa koderna för att säkra en billigare semester, vilket gjorde att Clubcard -innehavare inte kunde lösa in rabatten i kassan.

Det är oklart hur många kuponger som kapades men det finns upp till fyra miljoner potentiella koder, säger CyberNews, företaget som avslöjade bedrägeriet.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Tesco drog tillbaka erbjudandet medan Expedia Group, som äger Hotels.com, tog åtgärder för att lösa problemet och avbröt kuponger som genererades på detta sätt.

Jordan - sida 3

Påverkade Clubcard -kunder borde ha fått ersättningsbevis eller få sina poäng återbetalade.

De som misstänker att de har koder som redan har använts och som inte har kontaktats bör prata med Clubcards supportteam.

CyberNews sa: 'I det nuvarande ekonomiska klimatet letar folk efter sätt att spara pengar och kan agera skrupelfria för att göra det, så företag måste vara vaksamma för att förhindra bedrägerier'.

En talesman för Hotels.com sa: Det här problemet identifierades och åtgärdades snabbt för flera månader sedan. I nära samarbete med våra partners på Tesco såg vi till att endast legitima Clubcard -kunder kunde hämta och lösa in de koder de hade tjänat in. Inga kunder hos Hotels.com eller Tesco missade erbjudandet, förlorade pengar eller Clubcard -poäng som ett resultat.

Tesco bekräftade att intrånget hade ägt rum och att det hade tagit bort erbjudandet från sina Clubcard -belöningar medan problemet åtgärdades.

Se Även: