Alfred lådan: 'Förlorade rester av kung' hittades förvarade i lådan på stadsmuseet

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Kung Alfred den store

Ben hittade: kung Alfred den store(Bild: Getty)



orlando bloom och miranda kerr split

Resterna av en engelsk krigarkung kan äntligen ha hittats - i en låda på ett museum avslöjade forskare igår.



I århundraden har historiker letat efter benen av Alfred den store.



Den anglosaxiska monarken, som försvarade sitt kungarike Wessex mot vikingarna och blev Englands dominerande härskare, dog 28 år och begravdes i Winchester, Hants, 899.

mår frank skinner dåligt? 2017

Men hans kvarlevor gick förlorade efter att ha grävts upp, begravts igen och sedan spridits under 1700 -talet.

I mars förra året trodde Winchester University -personal att de hade hittat hans omärkta grav i staden. Men benen som hittades i St Bartholomews kyrka visade sig vara för moderna.



I går meddelade laget att en bäckenbit kvar i en låda på stadsmuseet sedan 1990 -talet tillhörde Alfred eller möjligen hans son Edward den äldre.

Det hade upptäckts vid en grävning på platsen för medeltida Hyde Abbey och inte undersökt på grund av brist på medel. Nu har koldatering visat att benet är från en man i åldern 28 till 45 år som dog mellan 895 och 1017. Forskare Dr Katie Tucker kallade upptäckten 'fantastisk'.



blind kvinna på jakt

Hon tillade: 'Med tanke på platsen och åldern vid döden är de enda troliga kandidaterna antingen kung Alfred eller Edward den äldre.'

Alfred begravdes vid den anglosaxiska katedralen i Winchester och flyttade till Hyde Abbey norr om staden 1110. Klostret demonterades på 1500-talet och kroppar på platsen tros ha spridits när ett arbetshus byggdes 1788. Alfred är den enda engelska monarken som kallas 'the Great'. Enligt legenden skyddade han sig i en bondkvinnas koja och blev ombedd att ta hand om kakor som bakade på en eld. Upptagen tillät han dem att brinna och skälldes ut av kvinnan som inte visste att han var kung.

Fyndet kommer mindre än ett år efter att benen från Richard III grävts upp på en parkeringsplats i Leicester.

Se Även: