Telegram DOWN: Populär meddelandeapp tagen offline av 'kraftfull' cyberattack

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Den populära meddelandeappen Telegram har drabbats av en 'kraftig' cyberattack, vilket gör att många användare inte kan skicka eller ta emot meddelanden.



Företaget erkände attacken på Twitter , och hävdar att 'Telegramanvändare i Amerika och vissa användare från andra länder kan uppleva anslutningsproblem'.



Problemen började klockan 06:10 EDT (11:10 BST), enligt data från webbplatsen DownDetector.com , som övervakar onlineavbrott.



euro lotteri resultat tisdag

Användare i Brasilien verkar ha drabbats värst.

Cyberattacken i fråga är känd som en Distributed Denial of Service (DDoS) attack , där angriparen försöker överväldiga servrarna med internettrafik från flera källor.

Detta uppnås genom att skapa ett nätverk av tiotusentals komprometterade datorer, känt som ett 'botnät', för att översvämma en webbplatss servrar med sidvisningsförfrågningar, vilket gör att legitim trafik inte kan ta sig igenom.



'Föreställ dig att en armé av lämlar precis hoppade i kön på McDonald's framför dig - och var och en beställer en jäkla', förklarade Telegram.

'Servern är upptagen med att tala om för jättelämlarna att de kom till fel plats - men det finns så många av dem att servern inte ens kan se dig för att försöka ta din beställning.'



Logotypen för Telegram-meddelanden

(Bild: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images)

Telegram försäkrade användarna att deras data var säker, trots tjänsteavbrottet.

dummare och dummare frisyr

'Det finns en ljus sida: Alla dessa lämlar är där bara för att överbelasta servrarna med extra arbete - de kan inte ta bort din BigMac och cola', stod det.

Anjola Adeniyi, teknisk ledare på cybersäkerhetsföretaget Securonix, varnade dock för att DDoS-attacker ofta används 'som en distraktion från angriparnas verkliga avsikt som att stjäla personlig och ekonomisk data'.

Det är inte känt vem som ligger bakom cyberattacken. Telegram har dock upplevt problem under de senaste dagarna, med vissa kunder i Östeuropa som klagade på att de inte kunde skicka och ta emot meddelanden igår.

amanda holden bgt outfit

Telegram är ett populärt alternativ till WhatsApp, med över 200 miljoner användare över hela världen, vilket gör att användare kan skicka meddelanden och utbyta foton, videor, klistermärken, ljud och filer över en krypterad anslutning.

Många användare tog till sociala medier för att klaga på bristen på service.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: