Where Only Fools and Horses cast är nu - barn med son på skärmen och 'dödsförbannelse'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Endast dårar och hästar lämnar oss alla i stygn trots att de slutade för nästan 20 år sedan.



Skratta högt komedi, skapad och skriven av den avlidne stora John Sullivan, centrerade kring det kaotiska livet för hjulhandlaren Del Boy Trotter och hans yngre bror Rodney.



Den legendariska showen, som är en häpnadsväckande betygssuccé, har fortfarande rekordet för den högsta brittiska publiken för ett sitcom -avsnitt - med 24,3 miljoner tittare som ställer in sig för & apos; Time on Our Hands & apos; 1996.



Only Fools and Horses var så populär att det ledde till ett antal spin-offs, inklusive The Green Green Grass, prequel Rock & Chips och till och med en musikalisk anpassning 2019.

Trotterfamiljen var huvudfokus, men det fanns en stark katalog med bifigurer inklusive dopey Trigger och den otillförlitliga Boycie.

Den ursprungliga serien upphörde 1991 men gav upphov till ett stort antal specialerbjudanden tills den slutligen slutade 2003.



Endast dårar och hästar tog slut 2003

Endast dårar och hästar tog slut 2003 (Bild: Daily Record)

Medan sitcom var toppen för några av dess stjärnor & apos; karriär blev många stora framgångar i skådespelarvärlden.



Det har dock varit mycket tragedi eftersom många i rollistan och besättningen har dött unga.

Del Boy -skådespelaren David Jason erkände tidigare att han tror att Only Fools and Horses jinxades av en & apos; dödsförbannelse & apos; som såg många av hans nära vänner gå bort för tidigt.

Här är en titt på vad som hände med skådespelarna när serien tog slut.

Del Boy Trotter - David Jason

David Jason spelade älskvärda oseriösa Del Boy Trotter

David Jason spelade älskvärda oseriösa Del Boy Trotter

En av de mest ikoniska karaktärerna i tv -historien var Del Boy den karismatiska handlaren som kunde sälja is till eskimos.

Black Friday-erbjudanden i Storbritannien 2019

Den snabba säljaren, som kämpade med sin franska, var alltid uppe för någon form av bluff och slutligen bosatte sig med fru Raquel.

Skådespelaren Sir David Jason ansågs bara sent för delen men gjorde det till sitt eget, till och med tog in Del's billiga guldsmycken och kamelrock.

Sir David har blivit riddare för tjänster till skådespeleri och komedi 2005 och har vunnit fyra BAFTA, fyra British Comedy Awards och sju NTA.

Han framträdde som kriminalinspektör Jack Frost tills han gick i pension från rollen 2010 och har också medverkat i Granville, Open All Hours och The Darling Buds of May.

Rodney Trotter - Nicholas Lyndhurst

Nicholas Lyndhurst var Del Boys yngre bror Rodney (Bild: BBC)

Rodney var Del Boys besvärliga yngre bror som ofta behandlades som hans sidekick och dogbody.

Efter att ha blivit uppfostrad av Del var Rodney mycket beroende av sin bror och försökte komma bort från sina bli-rika-snabba planer, och efter en brist på framgång med damerna gifte han sig så småningom med Cassandra.

Den populära skådespelaren Nicholas Lyndhurst fortsatte med att spela i många andra sitcoms som Goodnight Sweetheart, The Twof of Us och After You & apos; ve Gone.

Han spelade också sin karaktärs gangsterfar Freddie Robdal i Only Fools prequel -serie Rock & Chips 2010.

Lyndhursts familj drabbades av en hjärtskärande tragedi i år när den 19-årige sonen Archie dog i sömnen av en hjärnblödning orsakad av akut lymfoblastiskt lymfom/leukemi.

Den sörjande pappan berättade om sin smärtsamma förlust i ett uttalande som säger: 'Lucy och jag är helt sorgsatta och begär respektfullt integritet.'

Morfar - Lennard Pierce

Lennard gick tyvärr bort efter att ha medverkat i 23 avsnitt

Lennard gick tyvärr bort efter att ha medverkat i 23 avsnitt (Bild: BBC)

En av de ursprungliga castmedlemmarna, Lennard Pearce spelade farfar från början av showen.

Innan han kom på komedin hade skådespelaren varit en uppskattad hjortester - arbetat tillsammans med Laurence Olivier och Anthony Hopkins och medverkat i pjäser som My Fair Lady och Much Ado About Nothing.

Morfar sågs sällan ur sin fåtölj framför sina tv -apparater men han behandlades som en butler av Del By och Rodney.

Tragiskt nog dog Lennard oväntat halvvägs genom inspelningen av den fjärde serien 1988 av en hjärtinfarkt i åldern 69, vilket gjorde att hela rollistan och besättningen blev förstörda.

Scener som han hade filmat på plats före sin död spelades om med Buster Merryfield som spelade den nya karaktären farbror Albert.

Farbror Albert - Buster Merryfield

Buster Merryfield spelade farbror Albert fram till sin död 1999

Buster Merryfield spelade farbror Albert fram till sin död 1999

Farbror Albert skrevs in till sitcom efter Lennard Pearces sorgliga död så att en äldre medlem av familjen Trotter blev kvar.

Trots att han inte hade mycket skådespelerfarenhet, valdes skådespelaren Buster Merryfield till rollen på grund av hans distinkta vita skägg.

Buster hade varit amatör dramatiker och tog inte på allvar skådespelaryrket förrän han var 57 år.

Albert hittade ofta påminnelser om sina krigstidsupplevelser med Royal Navy. Albert var farfars främmande bror och blev berömd för sitt slagord 'under kriget ...'

Tyvärr dog Buster 1999 i en ålder av 78 år till följd av en hjärntumör - med Alberts död skrivet in i nästa avsnitt som en hyllning.

Raquel Turner - Tessa Peake -Jones

Tessa Peake-Jones spelade Raquel Turner på BBC-serien

Tessa Peake-Jones spelade Raquel Turner på BBC-serien

Raquel introducerades för att författarna ville ha fler kvinnliga karaktärer och dök upp i & apos; Dates & apos; special och var avsedd att vara en engångsföreteelse.

Men hon blev en permanent karaktär och blev ett återkommande kärleksintresse för Del Boy.

Trots deras upp- och nedgångar förblev paret en central romantik i serien och Raquel blev så småningom mamma till Del Boys son, Damien.

Tessa stannade med sitcom tills det slutade 1996 avsnittet & apos; Time on Our Hands & apos; återvände sedan till återupplivningsspecialerna från 2001, vilket gjorde hennes sista framträdande som Raquel 2003 special & apos; Sleepless in Peckham & apos ;.

Skådespelerskan fortsatte med att visas i Midsomer Murders, Doctors, Casualty, Holby City och Doctor Who.

Tess gifte sig faktiskt med medstjärnan Douglas Hodge som spelade en vuxenversion av hennes son på skärmen Damien i Only Fools special & apos; Heroes and Villains & apos ;.

Paret har två barn tillsammans och var ett par i 27 år tills de skilde sig i februari 2013.

Trigger - Roger Lloyd -Pack

Roger Lloyd-Pack hade en otrolig skådespelarkarriär

Roger Lloyd-Pack hade en otrolig skådespelarkarriär

Trigger var den svaga men älskvärda vännen till Del Boy, som fick sitt namn för att han ser ut som en häst.

& Apos; byn idiot & apos; kunde aldrig få Rodneys namn rätt och hänvisade alltid till honom som Dave.

Roger Lloyd -Packs karaktär Trigger var den främsta birollskådaren i Only Fools and Horses - med 39 avsnitt.

Roger åtnjöt en otrolig karriär - fick utmärkta roller i BBC -komedin The Vicar of Dibley och påkostade amerikanska tv -serien The Borgias.

karen hauer strikt komma dansande

Han blev också känd för en ny generation fans genom sina Doctor Who -framträdanden och för sin roll som Barty Crouch, Sr. i Harry Potter and the Goblet of Fire.

Roger hade också roller i The Catherine Tate Show, The Bill och Doc Martin - med sin sista roll i ett avsnitt av Law & Order: UK 2014.

Den populära skådespelaren dog tragiskt i cancer i bukspottskörteln i januari 2014 i en ålder av 69, med Only Fools medspelare David Jason och Nicholas Lyndhurst deltog i hans begravning.

Boycie - John Challis

John Challis medverkade i Boycie-fokuserad spin-off The Green Green Grass

John Challis medverkade i Boycie-fokuserad spin-off The Green Green Grass

Otillförlitlig vårdförsäljare Boycie älskade att skryta om sin rikedom och dök upp i 33 avsnitt.

Han var så populär att skådespelaren John Challis fortsatte att spela rollen i sin egen Only Fools and Horses spin-off The Green Green Grass.

I The Green Green Grass var Boycie och hans fru Marlene på flykt från ett kriminellt gäng - vilket ledde till fler komiska situationer i serien som gick i fyra serier.

Sedan slutet av spin-offen har John varit i nästan konstant anställning med roller på Doctors, Are You Being Served och som Monty Staines på Benidorm.

Hans personliga liv har varit ganska händelserikt efter att ha skilts tre gånger och han är för närvarande gift med fru nummer fyra, Carol Davies.

Sue Holderness - Marlene Boyce

Sue Holderness spelade Marlene Boyce i Only dårar och hästar och The Green Green Grass

Sue Holderness spelade Marlene Boyce i Only dårar och hästar och The Green Green Grass

Ursprungligen en osynlig karaktär, Boycies fru Marlene kom till serien 1985.

Det antyddes att hon kan ha haft romantiska relationer med alla hennes mans vänner och det fanns till och med rykten om att Del var pappa till deras barn.

Skådespelerskan Sue Holderness medverkade i 20 avsnitt innan hon fortsatte att spela tillsammans med John Challis som Boycie i spin-off The Green Green Grass.

Bort från Only Fools har Sue dykt upp i många brittiska shower, inklusive läkare, olycka, fortfarande öppet alla timmar och kalla fötter.

Sue kommer tillbaka på våra skärmar väldigt snart när hon har anslutit sig till rollen i EastEnders som den mystiska nykomlingen Estelle, som har en löpning med Billy Mitchell.

Denzil Tulser - Paul Barber

Paul Barber fortsatte med att spela i The Full Monty

Paul Barber fortsatte med att spela i The Full Monty

Denzil var en lättgående lastbilschaufför från Liverpool som ofta var offer för Del Boys bedrägerier.

Så småningom blev hans kontrollerande fru Corinne så trött på att Denzil alltid följde med Del Boy's upptåg som gick ut på honom.

Denzil spelades av Paul Barber och fick äkta liverpudlisk charm eftersom skådespelaren är från den engelska staden.

Paul medverkade i ett antal brittiska shower inklusive Brookside och Cracker - och var också en av huvudstjärnorna i den klassiska manliga stripperkomediefilmen The Full Monty 1997.

Han fortsätter att arbeta, bland hans senaste krediter inkluderar barnshowen The Dumping Ground, Casualty och Death in Paradise.

Cassandra Trotter - Gwyneth Strong

Gwyneth Strong spelade Cassandra Trotter och har haft en roll i EastEnders

Gwyneth Strong spelade Cassandra Trotter och har haft en roll i EastEnders

Första gången som hon förekom i & apos; Yuppy Love & apos; var Cassandra Rodneys flickvän som han gifte sig med i slutet av serie sex.

Men deras oroliga äktenskap var en av de viktigaste historierna mot slutet av showen, eftersom hennes karriärdrivna livsstil orsakade bråk med Rodney.

Skådespelerskan Gwyneth Strong började inte sin ikoniska roll som Cassandra förrän 1989, medverkade i totalt 21 avsnitt av serien.

Sedan slutet av föreställningen har Gwyneth haft varierande framgångar inom TV- och filmvärlden - poppar upp i Casualty and Doctors, samtidigt som hon spelade den återkommande rollen som Geraldine Clough på EastEnders 2016.

År 1997 spelade hon mot David Jason i en gästroll på A Touch of Frost och har också imponerande scenpoäng i sitt namn - inklusive en 2008 West End -produktion av Madness’s Our House.

Gwyneth har varit gift med Footballers ’Wives -stjärnan Jesse Birdsall sedan 2000 och de har två barn tillsammans.

Mickey Pearce - Patrick Murray

Patrick Murray var Mickey Pearce

Patrick Murray var Mickey Pearce

Mickey var i huvudsak en & apos; frenemy & apos; av Rodney - ofta springer iväg med sina flickvänner eller lurar honom ur pengar trots att det förmodas vara goda vänner.

Den arroganta ungen var original Jay från The Inbetweeners på grund av att göra överdrivna skryt om sin affärsframgång och skicklighet med damerna.

Spelas av Patrick Murray, Mickey medverkade i 20 avsnitt av komedishowen totalt.

Borta från BBC -succén landade Patrick delar i storskärmsfilmer inklusive Curse of the Pink Panther och The Firm och drog sig sedan tillbaka från skådespeleriet.

Han fortsatte att bli en cabbie som arbetar i Kent, var en byggare vid ett tillfälle och till och med en professionell pokerspelare.

I september 2017 mötte Murray hjärtesorgen över att bli separerad från sin thailändska fru och deras dotter Josie efter en visumrad.

Det avslöjades att inrikesdepartementet hade nekat visum till sin fru och dotter på grund av att han inte tjänade tillräckligt med pengar för att försörja dem.

Sid - Roy Heather

Roy Heather spelade Sid över 13 avsnitt av Only Fools and Hordes och ett avsnitt av The Green Green Grass

Roy Heather spelade Sid över 13 avsnitt av Only Fools and Hordes och ett avsnitt av The Green Green Grass (Bild: PA)

Sid var ägare till ett nedlagt kafé men blev så småningom hyresvärd för den lokala puben The Nag & apos; s Head.

Under striderna under andra världskriget blev han tillfångatagen och flydde sedan, bara för att hans båt skulle sänkas av en grekisk fisketrålare som styrdes av farbror Albert.

Sid, som spelades av Roy Heather, dök bara upp i 13 avsnitt mellan 1982 och 2003.

Roy fick upp ett imponerande CV med TV -krediter genom åren inklusive The Bill, My Family, Birds of a Feather och Bottom.

Han repriserade också sin roll som Sid 2005 under ett avsnitt av Boycies spin-off-show The Green Green Grass.

Tyvärr dog Roy den 3 september 2014 79 år gammal av okända orsaker.

Mike hyresvärden - Kenneth MacDonald

Kenneth MacDonald spelade pubhyresvärden Mike Fisher

Kenneth MacDonald spelade pubhyresvärden Mike Fisher

Mike Fisher var det långa lidande, även om han var något svagt vettig hyresvärd för Nags Head in Only Fools.

Den godmodige Mike utsattes ofta för Del Boys bedrägerier och kämpade alltid för att få honom att betala av sin flik.

Skådespelaren Kenneth MacDonald dog oväntat av en hjärtattack 2001 bara 50 år gammal på semester med sin familj på Hawaii.

När han fick höra om MacDonalds död sa Only Fools And Horses -stjärnan David Jason: 'Det är en fruktansvärd chock.

'Det är som att förlora en familjemedlem, för han var en av de varmaste och vänligaste människorna som jag har haft turen att träffa i min karriär.'

MacDonald var också ett välbekant ansikte som Gunner 'Nobby' Clark i en annan favorit -sitcom på BBC, It Ain & apos; t Half Hot Mum och dök också upp i Channel 4 -tvålen Brookside.

Författaren John Sullivan skrev en ny berättelse där Mike hade fastnat i Del och Rodneys otrevliga affärer och satt i fängelse för att ha försökt förskingra bryggeriet för att täcka sina förluster.

Damien Trotter - Douglas Hodge

Douglas Hodge och Tessa Peake -Jones var mor och son på skärmen - och man och fru i verkligheten

Douglas Hodge och Tessa Peake -Jones var mor och son på skärmen - och man och fru i verkligheten (Bild: Rex -funktioner)

elvis och lisa-marie

Totalt sex skådespelare spelade Del Boy och Raquels son Damien - men bara en spelade en vuxenversion av honom.

Den uppskattade scenskådespelaren Douglas Hodge spelade den diktatorliknande versionen av Damien som dök upp i Rodneys drömsekvens i början av julspecialen 1996 (mest känd för Batman- och Robin-scenerna).

I Heroes and Villains -specialen hade Rodney en mardröm om en dystopisk framtid där en vuxen Damien styrde västvärlden och tvingade president Keanu Reeves att förklara krig mot Kina medan han styrde de multinationella Trotters Independent Traders med järnhand.

Mest känd för sin långa teaterkarriär har Hodge haft roller i The Night Manager, Outnumbered och Black NEWSAM.

Han har också medverkat i filmer som Red Sparrow, Robin Hood och som Alfred Pennyworth i 2019 års hit Joker.

Douglas var gift med sin medstjärna Tessa Peake-Jones, som han delar två barn med, fram till 2013 och är nu gift med den amerikanska perukmakaren Amanda Miller.

Se Även: