Läraren uppmanades att betala hälften av sina löner i månaden annars stängs hans kreditkort av

Kreditkort

Ditt Horoskop För Imorgon

För två år sedan släpptes nya regler som syftar till att hjälpa människor att komma ur långvariga skulder.



vad betyder 1911

Tanken var att låta människor få veta att de riskerar att fastna i skulder och vad det skulle kosta att komma ur den situationen.



Men det var ett stick i svansen - efter 36 månader fick bankerna besked att ta mer allvarliga åtgärder, och den tidsfristen träffar nästa månad.



Förskoleläraren Mike är orolig. Han har precis fått veta att om han inte gör en extra £ 612 betalning utöver minimibeloppet på sitt kreditkort, kommer det att stängas av.

'Jag får brev som säger att man ska betala mer, men de belopp de vill ha är löjliga utöver min minsta betalning', sa han till NEWSAM Online.

'Barclaycard vill ha 617 £ extra den här månaden - det är mer än hälften av mina löner.'



'[Jag är] så rädd. Jag har åtta kreditkort och har aldrig missat en betalning om jag hade korten över fem år.

”Jag är förskollärare och min fru fick en stroke förra året, men nästan helt återhämtad fick hon bara statyer [lön] i sex månader.



'När de stänger av mina kort nästa månad vet jag verkligen inte vad jag ska göra.'

Så vad har han gjort för fel? Inget - men han är på väg att stöta på en ny uppsättning regler som var avsedda att hjälpa.

Har du fått veta att ditt kort också kan stängas av? Låt oss veta på webnews@NEWSAM.co.uk

Nya regler innebär att folk uppmanas att betala tillbaka enorma belopp extra (Bild: Getty Images)

De nya reglerna kommer från stadsregulatorn Financial Conduct Authority.

Efter att ha upptäckt att det fanns 4 miljoner människor instängda i vad det kallade 'ihållande skuld', satte de sig för att släppa dem fri.

Problemet kommer från hur mycket intresse människor byggde upp på sina lån genom att bara göra små återbetalningar.

Människor som betalar minimibelopp betalar 2,50 pund i ränta för varje 1 pund de är skyldiga, sa det, och det var dags att sluta.

En talesman för FCA sa till NEWSAM Money: ”Våra nya regler är utformade för att hjälpa dem med ihållande kreditkortsskuld att få tillbaka en jämn köl.

'Om någon har varit i bestående skuld i 36 månader måste deras kreditkortsleverantör arbeta med dem för att, om möjligt, komma överens om en plan för att snabbare betala ner det belopp de är skyldiga.

'Om någon går med på dessa återbetalningsalternativ behöver företag inte avbryta eller stänga av kort. Men vi förväntar oss att företag ska vidta åtgärder för att förhindra att människor går in i den kvarstående skuldfällan. '

Men för att komma ur den ihållande skuldcykeln får folk besked att betala hundratals och hundratals extra.

Och nu har vissa så lite som en månad kvar att göra det.

Cirka 4 miljoner människor tros ha långlivade skulder (Bild: Getty)

Sally är en annan korthållare som har klassats som att ha en 'ihållande skuld'.

'Jag har haft ett Barclaycard i flera år', sa hon till NEWSAM Online.

'Jag använde kortet och jag betalade över lägsta belopp varje månad.'

'Men sedan förra året skrev Barclaycard att jag var i & apos; Persistent Debt & apos; och de ville att jag skulle börja betala min & apos; personliga betalning & apos; direkt.

”Det jag blev ombedd att betala varje månad var över £ 400. Vilket inte var överkomligt. '

När månaderna gick ner till FCA: s 36 -månadersfrist ökade beloppet som hon blev ombedd att betala - några månader över £ 1000.

'Varje månad får jag ett textmeddelande om att de har fått min betalning, men jag borde betala mer,' sa Sally.

Och om hon inte lyckas ta sig ur den skulden i tid kan hennes konto stängas av.

Ett av uttalandena från Barclaycard Sally skickades

Den stora storleken på de begärda betalningarna - liksom hotet om att ditt konto stängs av - orsakar förstås oro.

Men långivare är angelägna om att påpeka att deras händer är bundna av de nya reglerna.

'Återbetalningsbeloppen som anges i våra nuvarande brev beräknar hur mycket den kunden skulle behöva betala tillbaka varje månad för att få sig ur långvarig skuld (med hjälp av FCA: s definition) före den mandatfrist på 36 månader,' sa Barclaycards talesman till NEWSAM Money.

Och Barclaycard är inte ensamma om att använda FCA: s regler för att fastställa betalningar.

stora vithajar Storbritannien

En taleskvinna för hela landet berättade för NEWSAM Money: 'Vår kommunikation med drabbade medlemmar kommer också att beskriva hur mycket extra som måste betalas för att säkerställa att de inte längre är i bestående skuld och kan fortsätta använda sitt kort som vanligt efter 36 månader.'

Tyvärr betyder det att de extra betalningar som efterfrågas i slutet kan bli omöjligt stora, eftersom kunderna behöver göra hela klyftan på färre och färre månader.

är plikten en sann historia

Och om de inte kommer i tid kommer korten att stoppas.

'Kunder som inte vidtar åtgärder för att komma ur sina kvarstående skulder inom 36 månader kommer att få sitt konto avstängt och de kommer inte att kunna använda det', berättade Barclaycard.

Natonwide tillade: 'Kortet kommer att stängas av när personen har uppnått 36 månader i kvarstående skulder och då måste de antingen ha en 48 månaders nedbetalningsplan utan mer upplåning (FCA -krav högst 48 månader) eller betala i sin helhet . '

Kort kommer att stängas av om människor inte vidtar åtgärder (Bild: Getty Images)

Den goda nyheten är att det inte är slutet att ha ditt konto avstängt - det är bara början på den nya processen.

Om en kund inte lyckas bli av med kvarstående skulder före 36-månadersfristen måste företaget 'visa uthållighet', sade FCA.

En taleskvinna från bankhandelsorganet UK Finance sa till NEWSAM Money: 'Om en kund har varit i denna position i 36 månader måste kortleverantörer hjälpa dem att återbetala sitt utestående belopp snabbare, vanligtvis inom tre till fyra år.'

Barclaycard förklarade att den nya fyraårsplanen för att rensa skulden kommer att skräddarsys för kunden.

'Vi kommer att kontakta dem med en personlig avbetalningsplan för att rensa deras fulla saldo inom 4 år eller mindre', säger en talesman till NEWSAM Money.

'Det är där vi kommer att ta hänsyn till överkomliga priser och ta hänsyn till deras personliga förhållanden (inkomst och utgifter) för att komma överens om ett prisvärt resultat.'

Läs mer

Betala av dina skulder
Hur man tar sig ur skulden Få 60 dagar på dig att komma ikapp med betalningar Hur små skulder bryter oss Så här rensar du din kassakredit på 3 veckor

Övergången till en betalningsplan bör inte heller skada kreditpoäng - så länge du inte missar betalningar kan det till och med öka ditt kreditbetyg - vilket betyder att det inte hindrar dig från att söka nya produkter med någon annan heller.

James Jones, från kreditvärderingsinstitutet Experian, sa: Ihållande kreditkortsskuld är vanligtvis dåliga nyheter för kreditpoäng, eftersom det vanligtvis innebär höga saldon och högt utnyttjande (% av kreditgränsen som används). Som ett resultat kommer insatser som hjälper till att vägleda kunder från långvariga kortskulder sannolikt att vara positiva för deras kreditpoäng på medellång till lång sikt. '

Han tillade: 'Avstängningen är inte själv noterad i kreditupplysningar, men om det hjälper till att påskynda balansminskningen kommer det sannolikt att förbättra någons kreditpoäng.

Och människor som är oroliga för att betala för viktiga föremål har också blivit lugnade av långivare.

'Kunder som inte har något annat sätt att köpa viktiga föremål bör kontakta oss omedelbart, så kommer vi att arbeta med dem från fall till fall', sa Barclaycard till NEWSAM Money.

Och det betyder, trots att det finns några stötar på vägen och potentiellt många kort stoppas, borde folk komma ut ur det hela och betala mycket mindre för att rensa sina skulder än enligt de gamla reglerna.

Se Även: