TalkTalk utsågs till sämsta bredbandsleverantör - eftersom Plusnet kommer överst

Prata Prata

Ditt Horoskop För Imorgon

TalkTalk sa att det var besviket över resultaten av undersökningen men sa att det arbetade hårt för att förbättra sin service(Bild: PA)



Kunder röstade TalkTalk som sämst för bredband och Plusnet till det bästa i en undersökning från Ofcom.



Det misslyckades med att få samma våglängd som kunder och fick bara 78 av 100 för den totala kundnöjdheten, avslöjade studien.



Företaget befanns också vara under genomsnittet för att servicetillförlitligheten fick bara 75 och det kom sist för hastigheten med 76.

Som jämförelse toppade rivalen Plusnet bordet med en total poäng på 93 för att se stora vapen BT, EE, Sky och Virgin Media.

Enligt Ofcom -forskningen sa 85% av kunderna att de var nöjda med sin bredbandstjänst.



Medan 12% anmälde klagomål till sin leverantör, fann regulatorn att tillfredsställelsen över hur klagomål hanterades steg från 49% till 53% från år till år.

lusnet toppade bordet med en total poäng på 93 för att se stora vapen BT, EE, Sky och Virgin Media



Virgin Medias kunder hade den längsta väntetiden och höll på i fyra minuter och 26 sekunder innan deras samtal om ett bredbandsproblem besvarades - otroligt fyra minuter längre än den snabbare hämtningen på 26 sekunder för dem som ringer till en EE -telefon.

europa league final tv-kanal uk

Ofcom sa: TalkTalk -kunder var mindre benägna än genomsnittet att vara nöjda med sin övergripande service och med tillförlitligheten i sin tjänst. De var också mindre benägna än genomsnittet att rekommendera sin leverantör till en vän, och mindre sannolikt än genomsnittet att vara nöjda med hur deras klagomål hanterades.

TalkTalk sa att det var besviket över resultaten av undersökningen men sa att det arbetade hårt för att förbättra sin service.

BT vann nöjdhetsbetyg för fasta telefoner med ett totalt betyg på 90 (Bild: Getty)

En talesman sade: Även om vissa av resultaten i servicekvalitetsrapporten är en besvikelse, har det gått en betydande tid sedan data samlades in.

Vi har nyligen sett våra lägsta Ofcom -klagomål sedan 2016 och vi förväntar oss att denna nedåtgående trend kommer att fortsätta. Vi har arbetat hårt för att förbättra våra kundupplevelser, inklusive nya digitala verktyg för att hjälpa kunder att snabbt identifiera och lösa problem utan att behöva kontakta oss.

Vi är fortfarande fokuserade på att förbättra de tjänster vi erbjuder för att öka tillfredsställelsen och se till att antalet klagomål fortsätter att minska.

Tesco Mobile toppade bordet med en nästan perfekt 97 för övergripande tillfredsställelse för mobiltelefonanvändare (Bild: Getty)

Mobiltelefonanvändare var mest nöjda med mer än nio av tio nöjda med tjänsten.

Tesco Mobile toppade bordet med en nästan perfekt 97 för total tillfredsställelse och fick också toppbetyg på 92 för signalstyrka och 97 för valuta för pengarna.

Tre var sist på listan över sju leverantörer, med 89 för total nöjdhet, 75 för signalstyrka och 87 för pengarnas värde.

BT vann fastighetsnöjdhetsbetyg med en totalpoäng på 90 och medan EE och Plusnet kom sist av sex företag var deras poäng på 83 var i linje med genomsnittet, sa Ofcom.

andlig betydelse av 28

Lindsey Fussell, konsumentgruppsdirektör på Ofcom, tillade: Att kontrollera kvaliteten på en telefon eller bredbandsleverantörs kundservice kan vara skillnaden mellan att du registrerar dig för ett företag som håller dig uppkopplad, eller en som kommer till kort.

Vår forskning hjälper människor att enkelt jämföra hur leverantörer presterar på kundservice, så att de kan välja den som är bäst för dem.

Se Även: