Takeaway -jättarna Deliveroo, Uber Eats och JustEat lägger upp till 44% av den totala ordern

Deliveroo

Ditt Horoskop För Imorgon

LONDON, FÖRENADE KUNGARIKET - 2021/01/03: Deliveroo -kurirritt längs Regent Street och levererar Takeaway -mat i centrala London under covid 19 -nivå 4 -restriktioner.

Deliveroo var den käraste(Bild: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)



Genom att använda matleveransappar kan du lägga upp till 44% mer på din faktura än att beställa direkt från restauranger, fann en studie.



Det betyder att kunderna kan betala nästan 13 £ extra, konsumentbevakare Vilken? sa.



Och det är ofta svårare att klaga när order går fel. Deliveroo befanns vara den bästa, med en räkning för en måltid på 31,65 pund med 44%, eller 12,29 pund. Uber Eats är 25% dyrare och bara ät 7%.

Undersökningen fann att medan appar erbjöd restauranger och familjer en takeaway -livlina under lockdown, kostade mat beställd via en leveransservice i genomsnitt 23% mer.

angela rayner viktminskning

Deliveroo befanns vara den dyraste med maträkningen upp med 44% - eller 12,29 pund - jämfört med att ringa restaurangen själv för att göra en beställning.



Vad är din syn? Säg vad du vill i kommentarsfältet

Uber Eats är en annan populär online beställningsplattform för mat

Uber Eats är en annan populär online beställningsplattform för mat (Bild: Getty Images)



En ögonblicksbild av priserna på måltider med Deliveroo, Uber Eats och Just Eat för upp till fyra personer från fem restauranger avslöjade en ökning på menyn med 25% när du använder Uber Eats och 7% för Just Eat -beställningar.

Priserna på appar bestäms i allmänhet av restauranger, men de hävdar att de måste höja kostnaden för de appy måltiderna för att täcka provisioner mellan 15-35% som leveranserna tar ut.

katya och gammal kyss

Men i ett motargument berättade apparna för Who? avgifterna var viktiga att betala för leveransförare, försäkrings- och kundtjänstpersonal.

Enligt en vilken? undersökning av 2000 britter, sju av tio använder leveransappar för hämtmat eller matvaror minst en gång i månaden nu jämfört med sex av tio pre-pandemi.

Just Eat var den mest populära med 39% som använde den, 26% valde Uber Eats och 20% för Deliveroo.

Sammantaget hade mer än hälften av dem som använde någon av apparna stött på problem som saker som saknades i beställningen, kall mat, sena leveranser - eller ingen leverans alls.

Gillar pengar nyheter? Registrera dig för ett av NEWSAM's nyhetsbrev

I denna fil fotograferad den 18 december 2017 ett tecken för Just Eat, en matleverans finns på en restaurang utanför London

Just Eat har gjort sig till mellanmannen mellan restauranger och kunder (Bild: AFP via Getty Images)

Av dem som misslyckades med sina beställningar tyckte 53% av Deliveroo -kunderna att det var svårt att lämna in en jämförbar jämfört med 46% av de som använder Just Eat och 42% av Uber Eats -användare.

Och medan Uber Eats erbjöd sina kunder kontantåterbetalningar fick Deliveroo och Just Eat -användare en kreditnota eller kupong.

Som? sade: Några av dessa krediter och kuponger har utgångsdatum, och om konsumenterna inte är vanliga användare kan de förlora sina pengar.

Adam French, vilken? konsumenträttsexpert, sa: Nästa gång du vill ha en takeaway bör du vara medveten om att den otvivelaktiga bekvämligheten som erbjuds av en leveransapp kommer med en dold extra kostnad. Om något går fel med din beställning kan du också hamna mellan restaurangen och appen.

joshua fury fight date

Matleveransappar borde göra mer för att tydliggöra restaurangens ansvar och sig själva så att konsumenterna inte fastnar mellan de två om det är problem med deras beställning.

Om kunder är skyldiga en återbetalning för en leverans som har gått fel, bör de komma ihåg att de kan ha rätt till kontantåterbetalning enligt konsumentlagstiftning - de behöver inte acceptera kredit eller en kupong om det inte är vad de vill.

Deliveroo sa att det syftade till att erbjuda valuta för pengarna samt öka handeln för mindre restauranger.

En talesman sade: Vi uppmuntrar restauranger att fastställa samma menypriser som de erbjuder kunderna när de äter, och den provision vi tar ut investeras sedan tillbaka i vår verksamhet, betalar för ryttaravgifter, kundservice och uppgraderar våra tjänster för restauranger.

Just Eat sa: Vi tror att våra provisionskurser är i linje med det värde vi tillhandahåller våra partners och vi har en historia av att hjälpa restauranger att blomstra.

Närhelst vi blir medvetna om någon kundupplevelse som inte uppfyller de höga krav som vi hoppas kunna leverera, kommer vi alltid att undersöka och vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa att vi hittar en lämplig lösning.

En talesperson för Uber Eats sa: Vi har ett dedikerat kundserviceteam för att hjälpa kunder som har problem med sina beställningar, och vi skulle uppmuntra alla som har problem att kontakta i avsnittet 'hjälp' i appen.

Se Även: