Sword Art Online: Alicization Lycoris Review: Kirito återvänder för nästa kapitel i sitt äventyr

Videospel

Ditt Horoskop För Imorgon

Sword Art Online visar inga tecken på att sakta ner under sitt decennium långa lopp, populariteten för anime, manga och ljusromaner fortsätter att växa med en spekulerad fjärde säsong av anime i horisonten.



Under denna långa besvärjelse har Bandai Namco och utvecklaren Aquria behandlat fansen till ett överflöd av spel med det senaste Sword Art Online: Alicization Lycoris.

Sword Art Online följer spelaren Kazuto Kirigaya som är känd under namnet Kirito i spelet när han dyker in i olika onlinevärldar.



Varje serie följer hans strävan att slå ett annat MMORPG -spel med sina kamrater.



leighton baines rachel baines

Idén med Sword Art Online är väl lämpad för ett tv -spel med elementen som utgör varje serie som enkelt portas över för varje spel.

Bandai Namco och Aquria älskar dock att introducera nya tomter som får varje spel att kännas som en alternativ tidslinje baserad på de befintliga berättelserna som kan ses som en bra sak, vilket ger spelarna nya upplevelser i motsats till att återuppleva animeserien men detta har också lett till blandade resultat.

Sword Art Online: Alicization Lycoris äger rum i en öppen värld för spelare att utforska,

Sword Art Online: Alicization Lycoris äger rum i en öppen värld för spelare att utforska, (Bild: Akvarier)




Den här gången Sword Art Online: Alicization Lycoris börjar med att följa de tidiga delarna av Alicization -bågen där vi ser Kirito vakna i ett nytt område som heter Underworld.

Fans kommer att njuta av att spela ut de tidiga delarna av anime, från att träffa Eugeo till att rädda Selka från nissar, tills en viss punkt där spelet avviker till sin egen ursprungliga historia.

Detta är verkligen ett tveksamt beslut, särskilt för spelare som trodde att de skulle spela ut den tredje säsongen i sin helhet.



Denna ursprungliga berättelse flyter dock och fungerar bättre än tidigare försök i serien och är lika actionfylld som anime.

Det som kunde ha tillfört upplevelsen är anime -klipp, eftersom det finns mycket dialog att vända igenom och spelare kan missa viktiga intrångspunkter genom att hoppa över de oändliga pratstegen.

Visuellt ser Sword Art Online anständigt ut, varje nytt område har en original färgdesign som påminner om originalserien med huvudpersoner som fångar essenserna från sina anime -motsvarigheter.

Striderna är levande med attacker belagda med glansiga färger som ökar spänningen i varje möte.

Men Sword Art Online: Alicization Lycoris är handikappad av långsamma texturer, ibland saknar detaljer, med klippscener som känns stela och ser lite daterade ut.

Sword Art Online: Alicization Lycoris äger rum i en öppen värld för spelare att utforska, dess storhet är fylld med isiga berg, byar, städer och grottor.

Världen är enorm och det finns mycket att se, lyckligtvis på RPG -sätt kommer sparpunkterna också att fungera som transportpunkter så att spelare snabbt kan resa världen.

Sword Art Online: Alicization Lycoris försöker utnyttja sin omgivning genom att lägga till element som fiske, matlagning, simning men dessa funktioner lägger inte till något extra djup i spelet och kan lätt missas om de inte är en del av huvudberättelsen eller sidouppdrag.

Huvudberättelsen är enorm och indelad i olika kapitel, spelare kan utforska världen som möter nya och kraftfulla fiender, hittar saker och så vidare.

Spelare kommer aldrig att tappa vägen eftersom de kan slå på spårindikatorn för att visa dig vart du ska gå.

Spelare bör se till att utforska varje nytt område bortom huvudplanen eftersom det finns massor av dolda priser.

Det finns reliker utspridda över hela världen som ger dig en uppgift att slutföra för specifika belöningar och det finns massor av sidouppdrag.

Spelet är handikappat av långsam laddning av texturer, brist på detaljer ibland

Spelet är handikappat av långsam laddning av texturer, brist på detaljer ibland (Bild: Akvarier)


Dessa är uppdelade i uppdrag och förfrågningar som kräver att spelare är på olika nivåer och har olika förutsättningar.

322 ängelnummer betydelse

Huvudberättelsen är bra 30 timmar som det är och att lägga till alla dessa extra sidouppgifter kan verka överväldigande till att börja med men spelare kommer att njuta av detta som en chans att utforska världen.

Spelare kommer också att kunna låsa upp karaktärsskapande läge när du når en viss del i berättelsen.

Historien kommer fortfarande att berättas ur Kiritos perspektiv men karaktären kommer att ha din unika anpassning under klippscener.

Spelet är inte riktigt tekniskt som självstudierna skulle tro.

Att styra din karaktär i den öppna världen fungerar utan problem, spelare kan växla mellan karaktärer i farten, du kan till och med ta bort och slida ditt svärd när du vill, så att du kan vara stridsklar hela tiden.

Kamerakontroller kan ibland agera sporadiskt, särskilt under strider, men inte tillräckligt för att förstöra upplevelsen.

Combat är där spelet utmärker sig, från utkanten är det ganska enkelt, genom att trycka på X kan spelarna slå ihop kombinationer mot fiender.

Cirkelknappen låter dig skydda, vilket resulterar i ett perfekt skydd om du gör det rätt. Att hålla R1 ger dig tillgång till dina karaktärsutrustade färdigheter, du kan ställa in upp till fyra för varje tecken, dessa förbrukar dig SP -bar så var noga med att övervaka det.


Genom att trycka på Triangel-knappen får du tillgång till dina karaktärer Konstkunskaper- Superkonst och Finishing Arts.

Extra element som fiender Hazard mätare och riskvärden är viktiga funktioner att utnyttja under strid.

Spelare kan växla mellan karaktärer som kan vara bättre lämpade för vissa fiender eller ge kommandon till resten av ditt parti. Stridskontroller är verkligen intuitiva och enkla, att ta tag i Hazard -mätarna och riskvärdena kan ta lite tid att bemästra men hela stridssystemet fungerar bra. Autokameran reagerar väldigt långsamt när du låser fast en annan fiende och orsakar onödig förvirring under strider.

(Bild: Akvarier)

liten svart spindel uk

På RPG -sätt kan varje karaktär komma upp i nivå och få nya förmågor, Sword Art Online: Alicization Lycoris har ett skicklighetsträd som delas upp i tre olika grenar Attacker, Defender och Buffer.

Var och en av dessa färdigheter ger spelaren tillgång till olika färdigheter som består av extra-, svärd-, strids- och passiva färdigheter, var och en som ger användaren tillfälliga eller permanenta förmågor.

De stora mängderna av färdigheter gör att varje spelare kan växa sin karaktär på ett unikt sätt som de väljer.

Sword Art online -läge är en av spelets utmärkta funktioner, spelare kommer att kunna rekrytera andra spelare online för att slutföra uppdrag från historien, eller så kan du ange ett lösenord och spela med dina vänner.

Online -läget tar ett tag att låsas upp, vilket är synd eftersom det hade varit fantastiskt att spela hela spelet med dina vänner.

Läs mer

Senaste spelrecensionerna
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Kristaller Game Builder Garage Legend of Mana Remaster


Sword Art Online: Alicization Lycoris kommer säkert att vara ett välkommet tillskott till spelserien eftersom det är den enda som följer en del av den ursprungliga historien.

Det finns många bra idéer här med det komplexa stridsystemet och skicklighetsträdet.

Men den lider av massiva laddningstider mellan klippbara scener som inte går att hoppa över, kamerakontroller är ibland överallt och presentationen är något överväldigande.

Sword Art Online: Alicization Lycoris är ute nu för PS4, XBOX ONE och PC

Se Även: