Englandsstjärnan Leighton Baines drabbades av personlig förlust inför VM i Brasilien

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Sörjande: Baines skrev att hans nan var 'lim som höll ihop familjen'(Bild: Michael Regan)



Englands Leighton Baines har drabbats av ett tragiskt familjeslag bara några veckor innan han flyger till Brasilien för VM.



love island-tävlande 2018

Stjärnans vänsterback backade idag ett varmt avsked med sin mycket älskade nan som dog efter att ha ramlat ner för trappan.



Ann Baines, 81, fick allvarliga huvudskador när hon tumlade hemma för fjorton dagar sedan och dog två dagar senare på sjukhus.

Everton -favoriten, 29, var idag bland sörjande släktingar som kom ihåg kvinnan som han kärleksfullt beskrev som ”limet som höll ihop familjen & apos ;.

Baines har sagt till sina kamrater i England att han kommer att ägna varje prestation för de tre lejonen i Sydamerika åt sin nan.



Och landslagets personal i bakrummet har uppmanat talismanen Goodison att 'ta så lång tid som han behöver' för att återhämta sig efter det personliga kroppsslaget.

Baines begravning ägde rum i St Joseph's the Worker Church i Kirkby, Merseyside, staden där vänsterbacken växte upp.



Och i ett rörande meddelande som lämnades till sin mor skrev Goodison -favoriten: Nana, vår sorg över att förlora dig tröstas med att du är tillbaka i famnen på vår morfar Dixie.

Ni två var limet som höll ihop denna familj. Du kommer att bli så saknad Nana och kommer alltid att komma ihåg kärleksfullt.

Tack för minnena. All vår kärlek Leighton och Rachael.

Ett meddelande från Evertoniens barn tillade: Nannie Annie, vi kommer verkligen att sakna dig.

En källa i England sa: Leighton sa till pojkarna under helgen och alla i VM -lägret har varit otroligt stöttande.

'Han har blivit tillsagd att ta så mycket tid som han behöver. Han kommer att ägna sina prestationer i Brasilien åt sin nan.

baby girl skanna bilder
Englandsträning 27 maj Englands Wayne Rooney under ett träningspass på St George's Park, Burton Upon Trent. Visa galleri

Mrs Baines var gift med Dixie, som var känd i hela Merseyside för sitt outtröttliga engagemang i organisationen av Sunday Leagues i Knowsley.

Pensionären upptäcktes i sitt hem den 16 maj efter att ha ramlat ner för trappor och fördes med ambulans till Aintree Hospital i Liverpool.

En rättsmedicinare registrerade en oavsiktlig dödsdom vid hennes efterforskning förra veckan.

En annan hjärtbruten släkting tillade: Du har förtjänat din plats i himlen, mamma, efter allt du har gått igenom.

Vi önskar att vi kunde ha hjälpt dig men det var inget vi kunde göra.

Baines har etablerat sig som ett av de första namnen på Roy Hodgsons lagblad för VM -finalen nästa månad.

Han drev ut Chelseas erfarna Ashley Cole från den 23-maniga truppen som nyligen gick i pension från internationell fotboll efter tillkännagivandet.

Se Även: