Stormarknader i påskäggspriskriget som vissa slash 60% rabatt på chokladägg

Påskägg

Ditt Horoskop För Imorgon

Stormarknader har utlöst ett priskrig i ett försök att flytta påskgodis med besparingar på upp till 60%.



Med temperaturen inställd på 25C idag, undviker familjer som är inlåsta traditionella chokladägg för godis i varmt väder som hamburgare och korv till grillen.



Förra årets 1,1 miljarder pund under helgdagarna på helgdagar kommer att sjunka till 902 miljoner pund, visar siffror från prisjämförelsesidan finder.com.



Och med hyllor fortfarande höga med godisarna, avfyrade Storbritanniens största köpman Tesco den första salvan med stora märken som Aero Easter Egg (124g) som slogs ner från 1,50 pund till en botten på 75 p.

Påskägg till salu i Tesco (Bild: REUTERS)

Kedjan erbjuder också en besparing på £ 5 på vissa rader som Malteaster Bunny Luxury Easter Egg & Chocolate (265 g) med £ 6 ägg på två för £ 7.



Det finns besparingar på upp till 60% på Sainsbury där stora Quality Street -ägg (315 g) har skurits ned med 1,50 till 2,25 pund.

Det nya chokladmärket Kinnerton Confectionery sa att kunderna bytte påskäggsköp från butiker till online.



Julia Catton, från Zertus UK, moderföretaget för Kinnerton sa: Med resebegränsningar har konsumenterna vänt sig för att beställa påskägg online för hemleverans till sina nära och kära. Några av våra stora kunder har utökat sitt sortiment för att hjälpa kunder.

Läs mer

Påsk 2020 stormarknadens öppettider
Tesco påsk 2020 öppettider Aldi påsk 2020 öppettider Asda påsk 2020 öppettider Sainsburys påsk 2020 öppettider

Under tiden har high street -kedjan Wilko donerat 92 000 påskägg till NHS och Cadbury har samarbetat med Deliveroo för att få 10 000 till sjukhuspersonal i frontlinjen.

Lidl har också sagt att de skickar tusentals överskott ägg till Great Ormond Street Hospital i London och till matbanker och välgörenhetsorganisationer i Manchester och Liverpool.

Se Även: