Superman -stjärnan Henry Cavill, 32, om hur den 19 -åriga flickvännen 'skyddar' honom

Tv-Nyheter

Henry Cavill och Tara King

Henry Cavill och Tara King(Bild: WireImage)

Han kanske spelar Man of Steel, men Superman -stjärnan Henry Cavill är verkligen en stor softy som glatt erkänner att han behöver sin flickvän för att vara Wonder Woman och skydda honom.

Den 32-årige skådespelaren såg verkligen besviken ut från Bristol University-studenten Tara King, 19, när de poserade på den röda mattan vid Londonpremiären av Batman v Superman: Dawn of Justice.

Trots sin utbuktande biceps och kroppsbyggare, säger Henry: Hon skyddar mig och skyddar mig när jag har det svårt.

Hon är där när jag behöver ta hand om mig och världen är lite för tung.

Då tar hon gärna den vikten åt mig och ser till att jag mår bra.

Stålman

Stålman (Bild: Warner Bros)

vilka är kandidaterna i mitt område

Henry träffade konststudentens historia Tara i nattklubben Mahiki i London i höstas. De sågs först tillsammans på en rugbymatch på Twickenham i oktober, och under de senaste fem månaderna har de varit på semester tillsammans i Nya Zeeland och Kina.

Hon var hans dejt på Vanity Fair Oscarsfest förra månaden och han har till och med tagit henne hem till Jersey för att träffa sina föräldrar.

Läs mer: Vem är bättre - Superman eller Batman?

Henry säger: Tara tillåter mig att vara jag och hon har inga problem med det. Hon behandlar mig som en normal människa.

Det är en känsla som betyder mycket.

Henry Cavill som skolpojke med hockeylaget

Henry Cavill som skolpojke med hockeylaget

Henry var förlovad med hopparen Ellen Whitaker från 2009 till 2011, daterade kortfattat The Big Bang Theory’s Kaley Cuoco för tre år sedan och har tidigare kopplats till skådespelerskan och blandad kampsportkämpe Gina Carano. Men det är något annat med hans nya romantik. Henry har erkänt att från första stund han träffade Tara har han varit superskrämd och desperat att imponera på henne.

Kritiker har snigger på åldersskillnaden, men Henry har varit snabb att skjuta ner dem och påpekat hur mogen Tara är och hur han dejtade en 32-årig när han var 19.

Henry Cavill och Gina Carano

Henry Cavill och Gina Carano (Bild: FilmMagic)

En sak är säker, hans förhållande till Tara bryter hjärtan över hela världen. För trots att han kallades Fatty Cavill i tonåren har Henry byggt upp en armé av fans, som kallar sig The Cavillry, särskilt efter att ha publicerat bilder av hans förstärkta kropp på Instagram.

Även Amy Adams, som spelar Lois Lane, är ett fan. Hon säger: Han sprider bara med en antydan till fara och det finns en stålighet i honom som gör de gentlemaniska egenskaperna ännu mer intressanta.

Henrys fanklubb lär bara bli större. Den nya Batman v Superman-filmen har redan haft 17 miljoner pund i förköp innan den ens öppnas i morgon.

Och det är bara början. Warner Bros är fast beslutna att ta sig an Marvel’s Avengers-serien med minst 10 DC Comics-filmer, från fristående Superman-, Batman- och Wonder Woman-filmer till ett Justice League-superhjälte-lag som kommer ut 2017.

I den nya filmen krockar Henry's Superman med Ben Afflecks Batman, som fruktar att utomjordisk Superman kan vända sig mot jordens folk och vara ett hot.

Batman V Superman

Batman V Superman (Bild: Warner Bros)

Henry avslöjar att rivaliteten fortsatte när kamerorna slutade rulla, när han och Ben, 44, kämpade i en bicepsstrid.

Henry säger: Det var en känsla av konkurrens mellan oss båda. Vi inspirerade varandra. När jag gick till uppsättningen och såg Ben, tänkte jag: 'Okej, jag kommer inte ha några problem att gå tillbaka till gymmet idag bara på grund av hur bra Ben gör det'. Det lönade sig, men det är en stor förändring från hans tidiga dagar.

Född i Jersey, den fjärde av fem pojkar, Henrys fondmäklare pappa och sekreterare mamma packade honom ombord på Stowe School i Buckinghamshire. Och det var där hans valpfett gav honom smeknamnet Fatty Cavill.

Men skolan gav också Henry hans första skådespelaruppehåll när den användes som plats för filmen Proof of Life från 2000.

Henry, då 15, träffade filmens stjärna Russell Crowe och berättade att han ville bli skådespelare. Några dagar senare fick han ett signerat foto där det stod: Kära Henry, resan på tusen mil börjar med ett enda steg.

Henry tog det steget efter sina tentor. Han säger: Jag spenderade från 17 års ålder på att resa världen runt för att hitta arbete och ta reda på om jag var rätt för den här typen av jobb.

Han var, och efter sin första roll, i filmen Laguna 2001, fortsatte delarna att komma.

Han spelade hertigen av Suffolk i 38 avsnitt av sexdränkt perioddrama The Tudors och fick 2011 sin första huvudroll som Theseus i The Immortals.

Han kastades först som Superman 2004, men Brandon Routh tog över rollen i den ödesdigra Superman Returns.

Kung Henry VIII

Kung Henry VIII (Bild: BBC)

När vi pratar i Warner Bros studios i Burbank, Hollywood, säger Henry: Jag vandrade runt i dessa studior för år sedan i hopp om att få vara en del av Superman -historien och det har aldrig hänt. Så när rollen kom igen hade han mer insikt och fruktade det mindre.

Trots det grymma skolnamnet, blir en av Henrys stora rädslor nu känd som bara ännu en vacker pojke. Han säger: Jag måste bevisa att jag är en seriös skådespelare genom att spela roller som visar det. Men det finns fortfarande människor som jag inte kommer att vinna över och kommer alltid att kalla mig bara ett vackert ansikte.

Det är inte direkt en tur med lycka - det finns fördelar med det mejslade snygga utseendet.

Han säger: Jag brukar behandla mig själv ganska lyxigt och jag kommer att försvinna i två veckor på en privat yacht. Det är då jag verkligen slappnar av ... njuter av förundran över att vara på en privat snygg yacht och få bada i havet varje morgon.

Det låter som perfekt träning för en annan roll han har ögonen på - som 007.

22 år gammal var han på jakt efter James Bond, men missade Daniel Craig, som snart kan sluta. Han säger: Om Bond skulle komma till stånd är det en roll jag skulle tycka om att spela. Ord som måste få Cavillry skakad och rörd.