Super Mario Lego: Byt ut klossbrytning mot tegeltillverkning i denna interaktiva värld

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

'Lego Mario time!', kvittrar rösten av Charles Martinet som Mario den legendariska tv-spelsfiguren och Nintendo maskot från den 35-åriga Super Mario-serien, på en gång förs jag tillbaka till min ungdom av pixlar, power-ups och tegelstenar och det är fantastiskt.



Få saker sammanfattar min barndom bättre än Super Marios ursprungliga 2D-äventyr på NES- och SNES-spelkonsolerna och min stora samling av konstiga och underbara Lego-set. Så när jag hörde Lego gjorde ett Mario-set kändes det som att en länge bortglömd önskan jag hade gjort som barn plötsligt hade gått i uppfyllelse.



Dessa set, när de väl är sammansatta, ser ut som pixelperfekta reaktioner från den klassiska videospelsvärlden med sina ljusa livfulla färger, frågeblock, Goombas, Slott, Yoshi... allt är här!

Men det här är inte bara vackert designade kulisser. Dessa leksaker kommer till liv tack vare Mario-figuren själv och smart teknik inuti honom samt speciella klistermärken och block placerade i seten.



Startsetet ger dig allt du behöver för att börja dina äventyr (Bild: James Ide)

Startsetet är en bra introduktion till vad Lego Super Mario kan göra, eftersom det innehåller en rörlig plattform, startplatta, baby Bowser och en Goomba – såväl som ett frågeblock och andra element.

Detta set krävs för att spela med andra set eftersom det innehåller Lego Mario, som inte kan köpas separat.



Den här grundkursen ger också startröret och slutflaggan som behövs för att köra banan. De extra seten ger sedan fler hinder, interaktioner och fiender så att du kan bygga och anpassa ditt alldeles egna Mario-land.

Startsetet innehåller ett blockigt utseende Lego Mario i original 8-bitars pixellook, vilket perfekt översätter till legoklossens estetik.



Den elektroniska Mario drivs av två AA-batterier och är fullspäckad med avancerad teknik.

Han har en liten LCD-skärm på bröstet som animerar och reagerar på speciella tegelstenar och klistermärken, en skärm i munnen och ögonen som blinkar ger honom ett uttrycksfullt ansikte och bidrar till hans charm. Leksaken har en högtalare som talar om saker som 'Lego Mario Time' och 'Yahooooo' etc samt spelar musik.

Han har över 100 reaktioner baserade på vad han berör och hur han rör sig genom världen, vilket leder till att han spelar ljudeffekter från de klassiska videospelen.

En skanner på botten av leksaken kan läsa speciella klistermärken och några tegelstenar så att Mario kan reagera på föremålet, fienden eller miljön som han skulle göra i videospelen.

Till exempel läses röda tegelstenar som lava och han skriker medan en eldikon dyker upp på hans bröst och lavaljud från videospel spelas medan hans ögon blir överstrukna.

Mario känner brännan om du placerar honom på röda tegelstenar

Han innehåller också en rörelsesensor som gör att han kan reagera när han hoppar eller är i rörelse och skapa lämplig ljudeffekt. Överraskande nog blev ljudeffekterna och skriken han gör aldrig irriterande och lockade alltid fram ett leende från mitt ansikte.

När han placeras i ett varppipa, börjar banan och den ikoniska 1980-talets signaturmusik spelas, en 60-sekunders nedräkning börjar medan du flyttar Mario genom nivån, samlar virtuella mynt, trampar på fiender och undviker faror och kommer till slutpunkten innan klockan går ut, precis som i tv-spelen.

Han har också en Bluetooth-knapp som gör att han kan ansluta till Lego Mario-appen och få uppdateringar. Ingenting var mer indikativt att jag levde 2020 när jag laddade ner en uppdatering till en leksak.

Mario spårar också dina framsteg och antalet mynt du har samlat i genomspelet, detta lagras sedan i appen så att du kan tävla med vänner för att se vem som kan få högst poäng.

Uppsättningarna är ganska enkla att bygga, eftersom de är byggda som mindre element som en bro sedan fiende, sedan en gräsplätt som ska kopplas ihop i slutet och expansionsset som sedan lägger till för att ytterligare öka deras episka skala.
Lego Mario-appen för smartphones innehåller instruktioner och steg-för-steg-guide för att bygga ditt eget Svamprike.

Startsetet kostar £49,99 med expansionsset från £8,99 för Power-Up-paket, £17,99 för mindre expansion som Whomp's lava Trouble, £24,99 för medelstora set som Mario's House & Yoshi Expansion hela vägen upp till £89,99 för Bowser's Castle Boss Battle Expansion set .

Den enorma Bowser's Castle Boss Battle Expansion Set

Karaktärspaketen som skapar ett prisvärt, enkelt sätt att lägga till din värld är slumpmässiga. Det finns 10 tecken tillgängliga för närvarande, Paragoomba, Fuzzy, Spiny, Buzzy Beetle, Bullet Bill, Bob-omb, Eep Cheep, Blooper, Urchin eller Peepa.

Det betyder att av de 10 tecken du inte vet vilka du köper och det är troligt att om du försöker samla dem alla kommer du så småningom att fördubblas och behöva fortsätta köpa.

frank carson jim davidson

Dessa Lego-set är inte billiga och du måste äga startkursen för att kunna använda dem på rätt sätt, men med tanke på mängden avancerad teknik som är inpackad i Mario specifikt, verkar det mycket rimligt.

Lego-seten känns som en verklig version av super mario maker med byggnaden, leker och experimenterar med layouter och bankonfigurationer.

Lego Super Mario är en rolig och beroendeframkallande loop eller banor som bryter ner dem och börjar om igen och byter element här och där. Med en mängd roliga och knäppa uppsättningar, karaktärer och powerups tillgängliga att köpa är det väldigt frestande att plocka upp bara ett eller två set till och fortsätta att expandera din Super Mario-värld.

Senaste spelrecensioner


Dom

Jag kan inte tänka mig ett bättre samarbete, Lego Super Mario-seten är inte bara vackra dioramaliknande världar, som återskapar det mest ikoniska och igenkännliga videospelet någonsin, utan fantastiska leksaker fullproppade med otrolig teknik och de är också ett briljant pedagogiskt verktyg också. . Att lära barn att bygga och lösa problem samtidigt som de är kreativa och låter barn lära sig genom lek.

Uppsättningarna är en fantastisk bindningsupplevelse och överbryggar klyftan med gamla spelare som växte upp med att spela de klassiska spelen och deras barn. Jag kan verkligen inte vänta med att dela det här setet med min son och introducera honom till den magiska världen av Lego- och Nintendo-spel som formade så mycket av min barndom och förhoppningsvis kommer att forma hans också.

Lego Super Mario Starter Set är ute från 1 augusti för £49,99 och är tillgängligt från Lego hemsida

Mest lästa
Missa inte

Se Även: