Sunday Times Rich List visar att Storbritanniens elit tjänade 106 miljarder pund i pandemi - se hela listan

Miljardärer

Ditt Horoskop För Imorgon

Storbritannien

Storbritanniens rikaste man Leonard Blavatnik [bilden] har en nettovärde på 23 miljarder pund(Bild: Getty Images Europe)



Storbritanniens största miljardärer har avslöjats, med James Dyson på fjärde plats, den rika ägaren till modekonglomeratet Asos, chefen för JD Sports och majoritetsintressenten i Warner Music.



Det kommer när brittiska miljardärer har sett sina förmögenheter skjuta med mer än en femtedel under pandemin, med den ukrainskt födda nöjesmagnaten Sir Leonard Blavatnik som toppar listan som den rikaste personen i landet.



Det är enligt det senaste Sunday Times Rich List , som har avslöjat att det nu finns rekord 171 miljardärer i Storbritannien, med det totala antalet som hoppade med 24% bara under de senaste 12 månaderna.

Siffrorna kommer trots den större ekonomiska oron som orsakades av Covid -nödsituationen som fick företagen att kollapsa, miljoner går in och arbetslösheten stiger till det högsta på nästan fem år.

Rikedom bland miljardärer ökade med 21,7% under året och steg med 106,5 miljarder pund till 597,2 miljarder pund, visar siffrorna.



Sir James Dyson såg att hans förmögenhet sjönk till fjärde plats med 16,3 miljarder pund

Sir James Dyson såg att hans förmögenhet sjönk till fjärde plats med 16,3 miljarder pund (Bild: PA)

Robert Watts, sammanställare av den rika listan, sa: 'Den globala pandemin skapade lukrativa möjligheter för många onlinebutiker, appar för sociala nätverk och datorspelmagneter.



'Det faktum att många av de superrika blev så mycket rikare vid en tidpunkt då tusentals av oss har begravt nära och kära och miljontals av oss som är oroliga för vår försörjning gör detta till en mycket oroande högkonjunktur.'

Det årliga indexet för landets rikaste invånare visade att olja och media investerare Herr Blavatnik såg sin förmögenhet stiga med 7,2 miljarder pund till cirka 23 miljarder pund under det pandemidrabbade året .

Hans affärsintressen inkluderar Warner Music, som han sålde en andel på 1,37 miljarder pund i när den noterades i USA förra året.

ksi vs logan paul gratis livestream
Sir Richard Branson och familjen har en förmögenhet på 3,79 miljarder pund

Sir Richard Branson och familjen har en förmögenhet på 3,79 miljarder pund (Bild: Getty Images för SiriusXM)

Han tog titeln Storbritanniens rikaste man från Sir James Dyson, som gled tillbaka till fjärde i tabellen efter att hans förmögenhet bara ökat med 100 miljoner pund till 16,3 miljarder pund.

Elentreprenören slogs också av fastighetsinvesterarna David och Simon Reuben, som nådde andra platsen efter att deras förmögenhet ökade med 5,46 miljarder pund till 21,46 miljarder pund.

Samtidigt såg Sri och Gopi Hinduja, som driver det Mumbai-baserade konglomeratet Hinduja Group, deras förmögenhet stiga med 1 miljard pund för att ta tredje plats.

Snart kom nya Asda -ägare, Issa Brothers, till nummer 37 i listan

Snart kom nya Asda -ägare, Issa Brothers, till nummer 37 i listan

Andra anmärkningsvärda miljardärer som finns i topp 10 inkluderar Alisher Usmanov, som såg sin förmögenhet stiga med 1,7 miljarder pund efter att ha sålt sin 30% -andel i Arsenal fotbollsklubb.

Chelseas ägare och andra ryska Roman Abramovich såg också hans förmögenhet stiga och steg med 1,9 miljarder pund till 12,1 miljarder pund för året.

Vad tycker du om Rich List? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Marcus Rushford ansluter sig för första gången till Young Rich List med en förmögenhet på 16 miljoner pund

Marcus Rushford ansluter sig för första gången till Young Rich List med en förmögenhet på 16 miljoner pund (Bild: Pool via REUTERS)

På andra ställen har Tim Steiner, som grundade Ocado, sett att hans förmögenhet har stigit med 55% till 625 miljoner pund under det senaste året. Den tidigare Goldman Sachs -anställda bankade ett lönepaket på 58 miljoner pund från leveranstjänsten 2019.

Boohoos grundare, Mahmud Kamani, 56, och hans familj har ökat till en förmögenhet på mer än 1,4 miljarder pund, ett hopp på mer än 1 miljon pund på bara ett år.

Och Issa Brothers, som snart kommer att bli nya ägare till Asda i en sammanslagning på 6,8 miljarder pund, gjorde det till nummer 37 i listan med en sammanlagd förmögenhet på 4,68 miljarder pund.

Manchester United -forwarden Marcus Rushford ansluter sig också till Young Rich List för första gången med en förmögenhet på 16 miljoner pund. Han är en av 19 fotbollsspelare bland de 50 som är 30 år eller yngre i listan.

Förmögenheten hos några av Storbritanniens äldsta musiker har ökat under det senaste året.

Asos -chefen Anders Holch Povlsen har just förvärvat Topshop och Topman från Sir Philip Green som förlorar sin miljardärstatus

Asos -chefen Anders Holch Povlsen har just förvärvat Topshop och Topman från Sir Philip Green som förlorar sin miljardärstatus (Bild: Ritzau/Press Association Images)

Sir Paul McCartney, 78, toppar listan över musikmiljonärer med en uppskattad förmögenhet på 820 miljoner pund, upp till 20 miljoner pund till stor del på grund av det enorma vindfall som han skulle vara med om han skulle sälja rättigheterna till sina låtar.

Men vinsterna har uppnåtts med mina förluster, med Sir Philip Greens förmögenhet sjönk till 910 miljoner pund efter Arcadias kollaps i november förra året.

Bernard Lewis, som startade River Island, och Philip Day, som ägde Country Casuals och Bonmarche, har också dåliga år. Dagen faller helt ur listan.

Storbritanniens 30 rikaste människor

Dessa är de 10 rikaste människorna i landet enligt den rika listan. Se hela listan här .

  1. Sir Leonard Blavatnik - 23 miljarder pund
  2. David och Simon Reuben - 21.465 miljarder pund
  3. Sri och Gopi Hinduja och familj- 17 miljarder pund
  4. Sir James Dyson och familj- 16,3 miljarder pund
  5. Lakshmi Mittal och familj - 14,68 miljarder pund
  6. Alisher Usmanov - 13 406 miljarder pund
  7. Kirsten och Jorn Rausing - 13 miljarder pund
  8. Roman Abramovich - £ 12,101 miljarder
  9. Charlene de Carvalho -Heineken och Michel de Carvalho - 12,013 miljarder pund
  10. Guy, George, Alannah och Galen Weston och familj - 11 miljarder pund
  11. Mikhail Fridman - 10.797 miljarder pund
  12. Hertigen av Westminster och familjen Grosvenor - £ 10,054 miljarder
  13. Marit, Lisbet, Sigrid and Hans Rausing - £9.49bn
  14. Ernesto och Kirsty Bertarelli - 9,2 miljarder pund
  15. Anil Agarwal - 9 miljarder pund
  16. François -Henri Pinault och Salma Hayek - 8.675 miljarder pund
  17. Denise, John och Peter Coates - 8.448 miljarder pund
  18. Michael Platt - £8bn
  19. John Fredriksen och familj - 7 831 miljarder pund
  20. Tyska Khan - 7,167 miljarder pund
  21. Barnaby och Merlin Swire och familj - 6,5 miljarder pund
  22. Sir Henry Keswick och familj - 6,471 miljarder pund
  23. Stephen Rubin och familj - 6,394 miljarder pund
  24. Earl Cadogan och familj - 6,37 miljarder pund
  25. Sir Jim Ratcliffe - 6,33 miljarder pund
  26. Denis Sverdlov - 6,133 miljarder pund
  27. Ian och Richard Livingstone - 6,1 miljarder pund
  28. Anders Povlsen- 6 miljarder pund
  29. Familjen Barclay - 6 miljarder pund
  30. John Grayken - £ 5,87 miljarder

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: