Strictly Come Dancing fans för att få 'full fix' i år med en viktig skillnad

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Strictly Come Dancing fans kommer att få sin fulla fix av balsalen spektakulär i år när den återvänder till pre-pandemisk längd.



Alla temaveckor är tillbaka-inklusive filmvecka, musikalvecka och Halloweenvecka, som alla fick skrinläggas förra året på grund av svårigheter med hår och smink under fullständiga PPE- och Covid-restriktioner.



Och serien, som ryktas i år om att inkludera rugbylegenden Ugo Monye, ​​kommer att toppas med en fantastisk julspecial för ett må bra slut på ännu ett tufft år.



Det enda elementet som saknas är den årliga resan till Blackpool, som har behövt axlas ett andra år.

Den nya serien börjar tidigt på hösten, till skillnad från förra året då starten försenades till oktober då producenterna brottades med parbubblor, gruppisoleringar och strikta testregimer.

naken attraktion lauren harries
Oti Mabuse ser fram emot den nya serien Strictly

Oti Mabuse ser fram emot den nya serien Strictly (Bild: RadioTimes/Immediate Media)



Och i stället för ett minskat antal på 12 tävlande kommer en fullständig kvot på 15 att registreras i år - och chefer hoppas kunna få tillbaka en live -studiopublik för att se dem.

Verkställande producent Sarah James berättade för NEWSAM: Vi är så glada över att Strictly kommer att återvända för en serie i full längd i år, och vet hur mycket tittarna ser fram emot att få sin fullständiga Strictly fix och se återkomsten av mycket älskade erbjudanden .



kim cattrall sex och staden

Hon tillade: Vi är alla så ledsna över att vi inte kommer att kunna komma till Blackpool i år men kan inte vänta med att få dansa tillbaka på Blackpool Tower Ballroom i framtiden.

Chefer tvingades fatta ett tidigt beslut om att flytta hela rollistan och besättningen till Blackpool, men av säkerhetsskäl bestämde de sig för att inte riskera det.

En insider sa: Produktionen var tvungen att ringa tidigt och kunde tyvärr inte få det att fungera på grund av den avancerade planering och logistik som krävs plus osäkerheten kring de ständigt föränderliga Covid-protokollen.

arsenal v Bournemouth tv

Alla förra årets förändringar har inte avbrutits-de professionella dansarna kommer igen att isolera sig tillsammans på ett hotell nära Hertfordshire-studion i några veckor innan serien börjar spela in alla gruppdanser på förhand.

Strictly Come Dancing -domarna Motsi Mabuse, Shirley Ballas, Craig Revel Horwood

Strictly Come Dancing -domarna Motsi Mabuse, Shirley Ballas, Craig Revel Horwood (Bild: BBC / Ray Burmiston)

I år betyder det att Aljaz Skorjanec kommer att separeras från hustrun Janette Manrara efter att hon bytt roll för att bli medpresentant för systerprogrammet It Takes Two.

Precis som förra året visar det vanliga tre veckors gapet mellan de förinspelade parningarna-när kändisar får reda på vem de ska lära sig-och den första i serien kommer att skrotas.

Under tidigare år gjorde gapet det möjligt för tävlande lite längre att ta tag i sin första dans, men nu börjar huvudserien nästa vecka.

Fyra nya pro -dansare - Cameron Lombard, Jowita Przystal, Kai Widdrington och Nikita Kuzmin - tar tillbaka antalet till 18.

Claudia Winkleman och Tess Daly kommer att vara värd för showen igen

Claudia Winkleman och Tess Daly kommer att vara värd för showen igen (Bild: BBC)

bästa webbplatsen för att ha affärer i Storbritannien

Det följer AJ Pritchards och Kevin Cliftons avgångar 2019 och Anton Du Bekes avgång - som flyttar till domarpanelen tillsammans med Motsi Mabuse, Craig Revel Horwood och Shirley Ballas, som ersätter Bruno Tonioli, som inte kan flyga mellan USA och STORBRITANNIEN.

De två senaste serierna har vunnits av Oti Mabuse, med partnerna Kelvin Fletcher och Bill Bailey. Nu kan den sydafrikanska favoriten, som också är domare i ITV: s The Masked Dancer, kanske göra det till ett hattrick innan hon avslutar sitt lopp på Strictly.

Tidigare i år antydde hon att hon planerar att lämna BBC1 -serien efter den kommande serien och erkänner: Jag tror att det kommer att bli den sista.

Serien kommer igen att vara värd för Tess Daly och Claudia Winkleman, som förra året var tvungna att stå minst två meter från varandra hela tiden.

vilken tid börjar boxningen ikväll
Professionella dansaren Jowita Przystal kommer att gå med i line-up för Strictly Come Dancing

Professionella dansaren Jowita Przystal kommer att gå med i line-up för Strictly Come Dancing (Bild: PA)

Strictly Come Dancing 2021: s nya professionella dansare, Nikita Kuzmin

Strictly Come Dancing 2021: s nya professionella dansare, Nikita Kuzmin (Bild: Nikita Kuzmin)

Det finns också hopp om att Clauditorium högst upp i trappan, där Claudia talar med kändisar efter att de avslutat varje dans, kommer att bli mindre ensam för henne i år - med fler dansare och tävlande som får följa med henne där samtidigt.

Dansaren Karen Hauer sa den här veckan att hon skulle älska att följa i Katya Jones fotspår och bli ihop med en kvinna i den nya serien.

Hon sa: En samkönade partner skulle vara otrolig.

Förra året fylldes Strictly -produktionsteamet med beröm efter att ha lyckats iscensätta serien under så svåra omständigheter och under hårda restriktioner.

ITV: s Dancing on Ice hade mindre tur från januari, till och med tvingades av luften vid ett tillfälle eftersom så många tävlande var tvungna att isolera sig.

Se Även: