Spannmålsbrottslingar: 'Hälsosamma' spannmålsbarer packade med mer socker än en Krispy Kreme-munk

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Spannmålsbarer och snacks riktade till upptagna, hälsomedvetna britter innehåller mer socker än en Krispy Kreme-munk.



Kellogg’s Nutri-Grain Elevenses har nästan fyra teskedar socker – dubbelt så mycket som en glaserad munk.



En undersökning som publicerades i går visade att 29 av de 30 mest sålda barerna – några riktade till barn – innehåller mycket socker.



Monster Puffs Cereal and Milk Chocolate, som säljs som bra till lunchlådan, har mer än två teskedar socker, vilket? hittat – dubbelt så mycket i en chokladdigestivekex.

Konsumentvakthunden sa att sex av de sju spannmålsstängerna för barn är höga i genomdränkt fett, vilket kan leda till högt kolesterol.

Och 16 av de 30 barerna som studerats är 30 % socker, vilket slår sönder myten om att snacks är ett hälsosamt alternativ för dem som är på språng.



Som? chefen Richard Lloyd sa: Människor väljer ofta flingor i tron ​​att de är hälsosammare än choklad eller kex, men vår forskning visar att detta kan vara en myt.

Med höga halter av socker och mättat fett i vissa av produkterna bör de finnas på sötdisken, inte marknadsföras som hälsokost.



Tillverkarna måste vara mycket tydligare med hur mycket socker, fett och kalorier som laddas i varje bar. Vi vill att alla livsmedel ska ha ett trafikljuskodningssystem.

Kellogg's sa: Vi är förvirrade över varför någon skulle kalla ett Nutri-Grain Elevenses-snack för en flingbar... Vi bakar det som en kaka och marknadsför det som ett mellanmål mitt på morgonen.

Honey Monster Foods, som gör Monster Puffs, sa att ingen var tillgänglig för att kommentera.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: