Södra järnvägsstrejk 2016: Hur man gör anspråk på upp till en månad i ersättning

Southern Railway Company

Ditt Horoskop För Imorgon

Transportdepartementet (DfT) sa att det skulle vara en engångsersättning till säsongskortsinnehavare(Bild: Rex)



Tiotusentals södra järnvägspassagerare ska återbetalas motsvarande en månads resa för de extraordinära störningar de drabbats av, meddelade regeringen idag.



GTR, moderbolaget i Southern sa att mer än 84 000 Southern Rail -passagerare kommer att få tillbaka pengar för de störningar de har upplevt i år orsakade av 'Network Rail -spårfel, ingenjörsarbeten, oacceptabelt dålig prestanda från operatören och RMT -förbundets åtgärder '.



rika barn blir hemlösa

Säsongskortsinnehavare kommer att kunna kräva återbetalning för motsvarande en månads resa. Det betyder att en årlig säsongskortsinnehavare kommer att kunna kräva återbetalning av sin 2016 -biljett, som kan betalas direkt till deras bankkonto.

Detta är en engångsersättning och är ett tillägg till den förbättrade ersättningssystemet Delay Repay 15, som kommer att starta driften på Govia Thameslink Railway (GTR) från och med den 11 december, meddelade ministrarna idag.

Passagerare med årsbiljett kommer att kunna göra anspråk på engångsutbetalningen mot sin 2016-biljett, och den kan betalas direkt till deras bankkonto.



Kunder som gör anspråk mot kvartals-, månads- eller veckobiljetter måste ha köpt resor i minst 12 veckor mellan 24 april och 31 december för att vara berättigade.

Regeringen sa att GTR har information om de flesta innehavare av säsongskort och det kommer att bjuda in dem till logga in på en webbplats för att kräva ersättning . Det kommer också att överväga köpbevis från personer som kräver en utbetalning som inte tidigare har registrerat sig.



Södra järnvägstrafik

Govia Thameslink (GTR) bad om ursäkt för 'många månaders störningar och elände' (Bild: Getty Images)

Järnvägsminister Paul Maynard sa: 'När saker går fel är det rätt att vi kompenserar människor som inte har fått den service de förtjänar.'

Charles Horton, GTRs verkställande direktör, sade att störningar hade följt både industriella åtgärder och dåliga prestanda. Han sa: 'För det beklagar jag verkligen.'

På Southern Rail -webbplatsen står det: 'Om ditt södra tåg är försenat med mer än trettio minuter kompenserar vi dig enligt vårt system för fördröjning. Läs mer eller gör anspråk här .

sam faiers joey essex

'Vi erbjuder också' förbättrad ersättning 'till innehavare av säsongskort under vissa omständigheter. Förbättrad ersättning kan komma att betalas ut även om du under en affärsrapporteringsperiod upplever förseningar på 30 minuter eller längre på 12 dagar. '

Nya ersättningsrättigheter

Dagens tillkännagivande kommer att vara ett tillägg till krav enligt Delay Repay 15 -systemet - som träder i kraft den 11 december 2016. Detta innebär passagerare på Govia Thameslink Railway (GTR) - nätverket bakom Thameslink, Great Northern, Southern och Gatwick Express kommer att dessutom kunna kräva ersättning om deras tåg är mer än 15 minuter försent. Detta ligger för närvarande på 30 minuter.

Passagerare kommer att kunna kräva 25% av kostnaden för det enda biljettpriset vid förseningar mellan 15 och 29 minuter.

Trösklarna för allvarligare störningar är:

  • 50% av enkelpriset vid förseningar på 30 till 59 minuter

  • 100% av enkelpriset vid förseningar på 60 minuter eller mer

  • 100% av returpriset för förseningar om två timmar eller mer

Vad hände?

Medlemmar i förbundet Rail, Maritime and Transport (RMT) har gått ut i rad över konduktörernas roll vid ett antal tillfällen under de senaste månaderna,

Den första strejken ägde rum på Southern Railway måndagen den 8 augusti och gick fram till fredagen den 12 augusti.

hur långa är nfl-spel

På de flesta strejkdatum har det funnits en begränsad trafik på många rutter och en reviderad tidtabell mellan vissa rutter, inklusive London Victoria och Gatwick/Brighton.

Kan du få tillbaka din biljett?

Om du köpte en biljett men bestämmer dig för att inte resa på en strejkdag kan du få en återbetalning från den ursprungliga återförsäljaren. Ingen administrationsavgift kommer att debiteras.

Om innehavare av säsongskort (inklusive veckobiljetter) inte kan resa eller väljer att inte göra det kan de kräva strejkkompensation som motsvarar en dags resa i kontanter som kan betalas av National Rail.

Om du reser men din resa är försenad i mer än 30 minuter kan du kräva ersättning.

Hur gör du anspråk?

Om du köpte din biljett från södra webbplatsen eller en tågstation kan de ordna en återbetalning åt dig. Om du köpte det från en annan tågoperatör, säljkontor eller webbplats måste du kontakta företaget direkt för återbetalning.

Du kan ansöka om återbetalning via Södra järnvägs webbplats . Du kan skicka in ett krav för varje dag du drabbas. Du kan inte kräva ersättning i förväg.

Kan du använda din biljett på ett annat datum?

Södra järnvägståg

Södra järnvägståg i lyckligare tider (Bild: PA)

Biljetter kan användas den dag de bokades för, eller dagarna omedelbart före eller efter strejken.

Det betyder att om du har en biljett och inte reser före fredag, kan du använda den lördag 13 augusti.

amazon prime day-erbjudanden 2016

Om du har bokat ett dagsresekort för en drabbad strejkdag kan du ändra detta utan extra kostnad på något södra bokningskontor.

Du kan också använda din biljett på utvalda lokala busslinjer och på alternativa Thameslink-, Southern- eller Gatwick Express -rutter. För mer information se Södra järnvägs webbplats .

Hur är det med förstklassiga biljetter?

Under strejken kommer första klass på Southern, Gatwick Express och Thameslink tjänster att avklassificeras.

Passagerare har rätt till återbetalning för skillnaden mellan en första klassbiljett och en standardklassbiljett på det berörda datumet.

Du kan begära återbetalning via Southern Railway -webbplatsen. Off -peak biljetter accepteras inte på topptjänster.

Kan jag köra till en alternativ station och parkera gratis?

Inte bara protestera, få tillbaka pengar också (Bild: Rex)

Ja, om du har en månatlig eller årlig biljettbiljett för en södra parkeringsplats kan du använda den till en annan utan extra kostnad, så länge det finns ledigt utrymme.

Finns det någon extra ersättning?

Potentiellt. Southern Railway säger att de betalar utökad ersättning till innehavare av säsongskort utöver återbetalning om du upplever en fördröjning på 30 minuter eller längre på 12 dagar inom en viss tidsperiod.

Ersättning är antingen en två dagars returresa på vilken södra rutt som helst (giltig i 12 månader) eller järnvägsresekuponger till värdet av en enda resa.

Du kan läsa mer om dina förseningar berättigar till förbättrad ersättning och hur man gör anspråk på Southern Railway -webbplatsen .

nicole marie jean naken

Är du påverkad av Southern Rail -strejken? Berätta din historia: emma.munbodh@trinityNEWSAM.co.uk

Se Även: