Det är därför Tory MP Sir Christopher Chope blockerade lagar för att göra 'upskirting' ett brott

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Sir Christopher Chope har befunnit sig i centrum för kontroverser(Bild: NEWSAM Screen Grab)



En Tory MP blockerade en ny lag för att kriminalisera & apos; upskirting & apos; efter att ha använt en udda parlamentarisk regel som tillåter parlamentsledamöter att blockera lagstiftning genom att prata längre.



Sir Christopher Chope igår utlöste uppståndelse efter att ha blockerat framstegen för ett lagförslag som skulle ha gjort att man skulle ta & apos; upskirt & apos; fotograferar ett specifikt brott.



ser numret 911

Han fick hjälp av Shipley MP Philip Davies eftersom en rad andra lagar också blockerades.

Det sägs att paret ogillar ogynnsamma bud för att reformera lagen och utmana dem eftersom de ser det som deras moraliska korståg.

Enligt Sky News , paret, om det konservativa partiets libertariska höger, betraktar många privata medlemmar & apos; räkningar som 'politiskt korrekt, nanny statligt nonsens som försöker blanda sig i människors liv och begränsa deras personliga frihet'.



Paret har ofta dragit nytta av en föråldrad konstighet av Commons -regler där parlamentsledamöter är förhindrade att rösta om ett lagförslag på en fredag ​​om debatten pågår efter 14.30.

Det finns ingen tidsbegränsning för medlemmar & apos; tal på en fredag, vilket tillåter dem att prata så länge de vill.



Shipley MP Philip Davies (Bild: PA)

Deras maratontal hölls under dagens första debatt, om ett lagförslag om skärpt reglering av våldsanvändning i psykiska hälsoenheter.

Tory grandee Chope, 71, MP för Christchurch i Dorset, skrek ner propositionen för voyeurism (förseelser) vid andra behandlingen i fredags, vilket ledde till hån från både konservativa kollegor och kampanjister.

Parlamentsledamöter skrek skam när framstegen i lagförslaget, som har stöd över partier och som stöds av regeringen, försenades till i juli.

Andra räkningar som blockerades inkluderar en räkning som förbjuder bussar att använda däck som är mer än 10 år gamla. en proposition om att utvidga informationsfrihetslagarna till entreprenörer som arbetar med offentliga projekt och bostadsföreningar; en räkning för att avskaffa avgifter för sjukhusparkering; en proposition för att förbjuda obetalda prövotider på arbetsplatsen; och ett lagförslag om skärpt reglering av våldsanvändning i psykiatriska enheter.

Sir Christopher misslyckades med att svara på upprepade försök från Press Association att kommentera.

Theresa May har nu flyttat för att dämpa ilska över handlingarna från en av hennes partis längsta tjänstgörande parlamentsledamöter.

Räkningen skulle ha gjort att ta & apos; upskirt & apos; fotograferar ett specifikt brott (Bild: iStockphoto)

Statsministern, som förra månaden signalerade hennes stöd för kampanjen för att förbjuda människor att ta bilder på någons kläder utan deras samtycke, lovade att regeringen skulle stödja åtgärder för att få lagstiftningen mot upphöjning genom parlamentet.

PM uttryckte sin 'besvikelse' över att den privata ledamotens proposition, som skulle ha gjort sig skyldig till ett straffbart brott i sig, försenades i allmänheten.

Fru May sa: 'Skirting är en kränkning av integriteten som gör att offren känner sig förnedrade och bedrövade.

'Jag är besviken över att propositionen inte gjorde framsteg i allmänheten i dag, och jag vill se att dessa åtgärder passerar genom parlamentet - med regeringens stöd - snart.'

Regeringen sa tidigare att det hade 'alla förväntningar' att skörden skulle bli olaglig, trots att Sir Christopher agerade i att motsätta sig en lag som skulle förbjuda vurmen.

Före detta minister Sir Christopher var kränkt av 'skam!' när han använde sin ofta använda taktik att motsätta sig privata medlemmar i backbench & apos; räkningar genom att helt enkelt skrika en invändning några ögonblick efter att lagförslaget kallades.

proudlock made in chelsea

Theresa May sa: 'Upskirting är en kränkning av integriteten som gör att offren känner sig försämrade och bedrövade' (Bild: REX/Shutterstock)

Men justitieminister Lucy Frazer sa att hon var övertygad om att Sir Christophors handlingar inte skulle slippa lagförslaget på lång sikt, även om justitieministeriet slutade att fastställa en tidsram för när det skulle bli lag.

Hon sa: 'Vi är fast beslutna att se till att upskirting blir ett brott och har alla förväntningar på att detta kommer att hända.'

Lovförslaget om voyeurism (brott) hade sin andra behandling på fredagen, som, efter att regeringen meddelat sitt stöd efter månader av juridiskt bråk med kampanjer, skulle ha sett de värsta gärningsmännen fängslade i två år för att ha tagit en bild under någons kläder.

Offer sa att en specifik lag som förbjöd vurmningen var nödvändig eftersom nuvarande lagstiftning ofta inte var tillräcklig för att lagföra en gärningsmann.

Gina Martin, ett uppskirtande offer vars framställning att kriminalisera gärningen vann henne en legion av kändisanhängare och politisk uppbackning, sa att beslutet gjorde henne extremt upprörd men att hon förblev positiv.

David Gauke, justitieminister som samarbetade med Martin om hennes kampanj, upprepade bestörtningen hos de konservativa.
Han sade: 'Regeringen stödde dagens proposition om' up-skirting '. Besviken över att inga framsteg görs idag - lagen behöver reformeras. Men det blir det. '

Wera Hobhouse, Lib Dem -parlamentsledamoten som presenterade lagförslaget efter att ha lobbyat Sir Christopher på de bakre bänkarna i ögonblicken innan han gav det krossande slaget, sa att hon var arg, frustrerad och besviken.

Londons borgmästare Sadiq Khan sa att han var förskräckt och förfärad över handlingen, medan Tory -parlamentsledamoten Bob Neill sa att han har skrivit till premiärministern och begärt att regeringens tid ska göras tillgänglig för att låta Voyeurism (förseelser) räkningen få sin andra behandling.

Ögonblick efter att ha blockerat den underskötta propositionen motsatte sig Sir Christopher också Finns lag, regeringstödda planer på att ge polishundar och hästar extra lagligt skydd mot attacker, och pratade också om försök att reformera enheter för psykisk hälsa.

Sessionen orsakade sådan upprördhet att den var trendig på Twitter i Storbritannien.

Tory grandee Sir Christopher Chope (Bild: PA)

Lagförslaget, som skulle ha gått till ändringsstadiet innan det återvände till allmänheten och herrarna och senare fick Royal Ascent, kommer att behöva återvända till ytterligare en fredagspresentation för privata medlemmar, den 6 juli, om det ska ha hopp att bli lag denna parlamentariska mandatperiod.

Redan då skulle det bara krävas en avvikande röst för att åter stoppa dess framsteg.

Martin, en 26-årig frilansskribent som bor i London, sa att hon pratade med Sir Christopher efter sessionen för att fråga honom om hans beslut.

Hon sa: 'Vi visste att detta var en risk, men jag står nu med kraftfulla, passionerade kvinnor och män bakom mig, och jag är övertygad om att (juniorminister) Lucy Frazer är engagerad i och kommer att täppa till detta gap i lagen.

'Ryan (Whelan, hennes advokat) och jag har precis pratat med Sir Christopher och han har kommit överens om att träffa oss två för att diskutera lagförslaget.
'Jag är positiv och hoppfull om att han kommer att bli en supporter.'

Richard Burgon MP, som ställde sig bakom propositionen, skrev på Twitter: '' Avsky att se att Tory MP Christopher Chope blockerade Upskirting Bill i parlamentet idag.

'Labour har stött denna kampanj från början, det är dags för regeringen att införa lagstiftning och inte förlita sig på privata medlemmar & apos; Räkningar, som deras egna parlamentsledamöter har underminerat. '

Labour har stött denna kampanj från början, det är dags för regeringen att införa lagstiftning och inte förlita sig på privata medlemmar & apos; Räkningar, som deras egna parlamentsledamöter har underminerat.

De första siffrorna om förekomsten av upskirting, som publicerades av Pressförbundet tidigare i år, visade klagande så unga som 10, med incidenter på en rad offentliga platser som restauranger och festivaler.

För närvarande är offer i England och Wales tvungna att söka åtal genom andra rättsvägar, till exempel upprörande anständighet eller trakasserier, vilket uppmanar till en specifik lag liknande den som redan gäller i Skottland.

Den nya lagen skulle innebära att straffet för upskirting överensstämmer med andra befintliga voyeurismbrott och kommer att se till att brottslingar står inför högst två års fängelse.

Virgin Atlantic Premium Economy sittplan

Se Även: