Southbank julmarknadsguide för 2018 med topphöjdpunkter som du inte får missa

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

Southbank Center julmarknad(Bild: Belinda Lawley/Southbank Center julmarknad)



Londons Southbank har länge dragit sig in i folkmassorna tack vare sina livliga marknader, livliga teater- och konstscen och udda pop-ups, precis vid floden Themsen.



Men under högsäsongen är det känt för att höja ante med ett fullspäckat program med evenemang - och den här julen är inte annorlunda.



Julmarknaden i Southbank erbjuder allt du kan önska för att komma in i den festliga stämningen från traditionella marknadsstånd till matglädje och ett ymnighetshorn av bländande shower som hela familjen kan njuta av.

Inte konstigt att det är en av Londons bästa julmarknader.

Festivalen kommer att pågå till den 27 december, men för att ge dig en hjälpande hand har vi plockat ut höjdpunkterna som du inte vill missa om du planerar en resa till London inför julen ...



Vinterfestival

Det finns gott om möjligheter att äta, dricka och vara glad denna högtid tack vare raderna med traditionella julmarknadsbodar som bjuder på hantverkare, finurliga prydnadsföremål och klassiska festliga godsaker från glögg till köttfärs.

Besökare kan också njuta av en mängd gatemat, hantverksöl och cocktails när de tar sig runt i stånden eller njuter av den episka London -utsikten över floden.



Sedan är det Southbank -matmarknaden som erbjuder festliga vändningar inklusive raclette- och bratwurstalternativ, eller för dem med en söt tand kan du njuta av våfflor och pannkakor.

När det gäller underhållning, förvänta dig en mängd bländande shower, föreställningar och workshops.

Det finns traditionella bås som gästerna kan checka ut (Bild: Indien Roper-Evans/ Southbank Center)

Bästa serierna att se upp för

Rumpelstiltskin: Denna bonanza passar alla som är åtta eller äldre och sätter ett nytt snurr på den klassiska sagan. Förvänta dig iögonfallande kostymer, knäppa karaktärer och massor av skoj och skratt. Går från 18 december till 6 januari. Biljetter från £ 15pp och kan köpas på Southbank Center webbplats .

Cirkus 1903: Biljetter från £ 25pp och kan köpas på hemsida här .

Philharmonia Orchestra och Bachkören: Förvänta dig en rad festliga konserter och klassiska musikföreställningar för att göra dig redo för den stora dagen. Biljetterna börjar från £ 16,50 sid. Du kan se hela listan över datum och musik på hemsida här.

london red light district

Rumpelstiltskin erbjuder en twist på den klassiska sagan (Bild: Shane Reid/Carnival Studio)

Bästa gratis evenemang

De Southbank Center kommer att vara värd för många gratis evenemang för familjer, som pågår fram till 1 januari. Vi har valt ut några av dem du inte vill missa ...

  • Vintern är en DRAG : En dagslång händelse med Londons bästa dragkungar och drottningar. Pågår den 29 december.
  • Vinterkörspel: Förvänta dig dagliga 30-minuters sessioner med enstaka allsång i Queen Elizabeth foajén. Pågår 11-11-23 december.
  • Strikt Winter Ballroom: Testa dina danskunskaper för att lära dig balsalskunskaper för levande musik och DJ -set. Pågår den 26 december.
  • Lär dig att svänga: Prova på danser som swing, jive och jitterbug med Simon Selmon och Anna Lambrechts från SwingDance UK (du kanske känner igen dem från Dancing on Ice). Pågår den 24 december.

Nyårsafton

När julen är över är festsäsongen inte riktigt klar än, eftersom det är dags att ringa 2019 med stil.

I år kommer Soutbank Center att vara värd för en Nyårsafton Spektakulär från 19.00, där Royal Festival Hall kommer att förvandlas till fem våningar med temaklubbkvällar.

Det inkluderar sju barer, två live -akter, 12 DJ: ar, åtta danslektioner och en fantastisk utsikt över Londons fyrverkeri vid midnatt.

Biljetterna börjar från £ 105pp.

Läs mer

Julsaker att göra
Bästa juldagarna i närheten av mig Bästa skridskobanor i Storbritannien Bästa pantos och shower nära mig Besök Coca-Colas julbilstur

Se Även: