Snake Pass-recension: retroplattformar glider tillbaka till toppen

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Snake Pass kan ha hamnat i skuggan av en mer uppmärksammad retroplattformsversion, men det förtjänar det inte att vara. Faktum är att den här faktiskt kunde vara mer original.



Snake Pass är ett eko av klassiska plattformsspel från Nintendo 64-eran och är det färgstarka, nyckfulla spelet du kan förvänta dig av ett spel som efterliknar den stilen.



Med ett starkt fokus på samlarföremål och charmiga karaktärer lyckas det här spelet servera lite läcker nostalgi samtidigt som det erbjuder något helt nytt på samma gång.



Snake Pass samlarobjekt

Snake Pass är ett gammaldags plattformsspelssamling - med en twist

När du spelar som ormen Noodle och tillsammans med kolibrien Doodle är ditt primära mål att komma till slutet av en nivå genom att få tillgång till en portal. Enkel.



Men Snake Pass sätter en charmig fysikbaserad twist på genren genom att få spelaren att manövrera precis som en orm skulle göra.

För att navigera framåt måste du upprepade gånger glida från sida till sida. För att samla juveler som behövs för att öppna varje nivås portal måste du rulla dig runt bambustrukturer för att nå dem.



Det är mycket knepigare än det låter, och ändå är det behagligt enkelt. Du kommer att få kläm på kontrollerna ganska snabbt, som har ett överraskande djup för en karaktär som i huvudsak är ett rör.

Pusslen är inte så mycket mer än att korsa knepiga strukturer utan att falla, men det finns tillräckligt med originalitet i denna gimmick för att den inte ska bli gammal när den spelas i korta skurar.

Senaste spelrecensioner
Snake Pass Noodle

Möjligheten att ändra uttryck med riktningsknapparna var en fin touch

Även om det är väl lämpat för Nintendo Switch, ser spelet lite flummigt ut i TV-läge. Jag spelade nästan uteslutande spelet i handhållet läge, men jag kan se att det blir snabbt frustrerande att spela det när det är dockat

Ett vanligt klagomål är att Switchens HD-rumble-funktion regelbundet går lite snett. Om jag ska vara ärlig så var det här inte så besvärligt för mig som andra har rapporterat.

Även om den också är tillgänglig på PlayStation 4, Xbox One och PC, är den perfekt på Switch för spel på en nivå på korta resor, vilket förhindrar att den någonsin känns repetitiv.

Som sådan, med tanke på Switchens begränsade bibliotek för tillfället, skulle jag gärna säga att det är en måste-titel för konsolen.

Det finns riktigt roligt att göra här trots dess olägenheter och både plattformsfans av gamla och nykomlingar kommer att tycka att detta är roligt.

Snake Pass nivå

Nudel ser mycket gladare ut än du kommer att ha fallit från samma struktur 10 gånger i rad

Plattform: PS4 / Xbox ett / Växla / PC

Pris: £15,99, tillgängligt nu

En Nintendo Switch-kopia av det här spelet fick oss av utgivaren för granskning.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: