Sir David Attenborough om filmning med djur: 'Jag har aldrig varit orolig eller rädd'

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sir David Attenbourgh, Natural Curiosities

Sir David på sitt nya program(Bild: UKTV)



Den BAFTA-vinnande naturforskaren och den sanna nationalskatten Sir David Attenborough, 88, chattar om sin nya serie Natural Curiosities, närmar sig det personliga djuret och varför-otroligt nog-blir han aldrig rädd ...



Du kommer väldigt nära en gepard i det första avsnittet ...




Ja, men det är en väldigt tam gepard. Vi har ett produktionsteam som undersökte var vi kunde hitta geparder och när jag kom dit insåg jag att denna gepard var ett mycket älskvärt djur; inte nervös eller spänd. Och det var inga problem under inspelningen - där strök jag över huvudet medan det bara spolade iväg. Det är tur. Det är faktiskt ingen tur, det är bra forskning.

Vad är det bästa med att vara en världsberömd naturvetare?


Det är så roligt - ännu mer när du är genuint intresserad av djur. Man lär sig alla möjliga. Och jag vet att det kommer fram som om det bara är jag som söker kunskap, men det är inte alls så. Du går till fina platser och ser så mycket. Men du gör det i ett team, och att arbeta med en skara likasinnade är jätteroligt.



Vilka djur har särskilt fascinerat dig?


Jag blev mycket glad över att se loppcirkusen när jag filmade den här serien. Jag hade hört talas om dem men aldrig sett en i verkligheten. Det var så underhållande; så fantastiskt. Detta är faktiskt den sista loppcirkusen i Storbritannien. Du måste fånga en loppa och sedan vara tillräckligt smart för att sätta en sele på den! Tänk på att försöka knyta en liten knut runt en lopphals. Du kunde inte göra det hemma.



Har du någonsin varit rädd för ett djur?


Nej, jag har aldrig varit orolig eller rädd. Vårt jobb är att göra detta säkert - och det är en del av forskningen som går ut på att göra en serie. Vi tar inte många risker. Vi har ett ganska civiliserat sätt att göra naturhistoriska program i dessa dagar.

Kan någon bli naturalist om de ville?


Ja - det finns oerhört mycket att se och lära sig i det här landet om du bara letar efter dem. Tekniker som observation, tittande och tålamod och tystnad och kontemplation kan man lära sig i en förortsträdgård, lika mycket som det kan på savannorna i Kenya.

David Attenboroughs Natural Curiosities, måndag 2 februari, 21:00, Watch

Älskar du kändisar, mode och skönhet? Gilla The Sunday NEWSAM & apos; s Notebook magazine på Facebook.

Se Även: