Sir Bradley Wiggins undviker konkurs efter domstolsbeslut bland anklagelser om skattebedrägeri

Andra Sporter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sir Bradley Wiggins har svängt konkurs över pengar som är skyldiga skattemannen i kölvattnet av hans splittring från sin fru, har det framkommit.



En domstol hörde att HMRC väckte en konkursbegäran mot cykellegenden, 40, som har ett rapporterat nettovärde på 5 miljoner dollar.



Det är inte känt hur mycket pengar den olympiska guldmedaljören var skyldig.



Men en domare vid Londons högsta domstol avslog på måndagen framställningen efter att stjärnans advokater träffade HMRC: s representanter tidigare i månaden för att släppa ett avtal.

Det kommer efter att Sir Bradley chockat fansen genom att meddela att han skilde sig från hustrun på 16 år Catherine i ett Twitter -inlägg i maj.

Den tidigare cyklisten har undvikit konkurs (Bild: Getty Images)



Paret, som träffades 1997 och gifte sig 2004, bodde i Eccleston, nära Chorley, Lancs, och har två barn tillsammans, Ben och Bella.

I Twitter -inlägget stod det: 'Det är med djup sorg min fru Cath och jag har bestämt oss för att separera.



'Våra två barn är fortfarande vår prioritet och vi ber om integritet just nu.'

Sir Bradley, som gick i pension 2016, har rekordet som Storbritanniens mest utsmyckade olympier med åtta medaljer och är den enda cyklisten som har vunnit både världsmästerskap och olympiska mästerskap i både bana och landsvägscykling.

Bradley Wiggins splittrades nyligen med sin fru Cath (Bild: )

Han utsågs till BBC Sport & s Årets personlighet 2012 och tilldelades en riddarskap 2013.

Domaren Daniel Shaffer avslog konkursbegäran i dag med HMRC: s slutsats: 'Framställningen avslås med den normala rättegångskostnaden.'

Han tillade att Sir Bradley kommer att behöva betala £ 916 för att täcka HMRC: s kostnader för förhandlingen, som varade mindre än fem minuter.

Se Även: