Tory-miljonären Jacob Rees-Mogg tar upp en herrgård på 5 miljoner pund i Westminster när allierades planerar att störta Theresa May

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Tory -miljonären Jacob Rees -Mogg har tagit tag i en vidsträckt herrgård i Westminster - som driver spekulationer om att han positionerar sig för att ersätta Theresa May.



Old Etonian Brexiteer betalade 5,6 miljoner pund för det femvåningshus med fem sovrum via den privata banken Coutts i januari, avslöjar fastighetsdokument.



MP hävdade att han köpte hemmet, på en lyxig historisk gata bredvid parlamentet, för att få mer utrymme för att hysa sitt barn med sex barn.



Men det har väckt nya spekulationer om att han rusar efter ledarskap efter att upprepade gånger utmanat Theresa May att inte sälja ut Leave-backers med en mjuk Brexit.

Hans allierade denna vecka uppmanade honom att 'visa lite stål' till premiärministern och visa att det inte finns 'Mr Nice Guy!', Rapporterade Mail on Sunday.

Den ena, Tory -parlamentsledamoten Philip Davies, höjde enligt uppgift hotet om ett ledarval i ett möte med den konservativa chefspiskan Julian Smith.



The Old Etonian Brexiteer betalade £ 5,6 miljoner för hemmet via den privata banken Coutts (Bild: Matt Cardy)

MP hävdade att han köpte hemmet, på denna lyxiga historiska gata bredvid parlamentet, för att få mer utrymme för att hysa sitt barn med sex barn



bästa drönare under 100

När Smith varnade för att antalet parlamentsledamöter var avgörande vid Brexit -omröstningar sägs Davies ha skjutit tillbaka: 'Ja och antalet är 48!'.

Ett Tory -ledarval utlöses när 48 parlamentsledamöter efterlyser ett. Mr Davies vägrade att bekräfta hans påstådda kommentarer när han frågades av Mail on Sunday.

Herr Rees-Mogg's nya herrgård användes nyligen som kontor och har fyra mottagningsrum, eldstäder av gjutjärn och höga tak.

Det är ännu närmare parlamentet än Downing Street är, och var tills nyligen det politiska huvudkontoret för Tory-megadonatorn Lord Ashcroft.

Rees-Mogg, son till en tidigare Times-redaktör och ordförande för Tories & apos; hård Brexit-backande europeisk forskargrupp, tjänade sina miljoner genom City-kapitalförvaltning och gifte sig med aristokrati.

Jacob Rees-Mogg dök upp till en tv-intervju idag med sin liknade son Peter (Bild: GC Images)

Peter är äldst av sex barn tillsammans med Sixtus, Alfred, Anselm, Thomas och Mary (Bild: GC Images)

Idag insisterade han på att han inte är ett 'hot' för Theresa May.

117 ängelnummer betydelse

Han påstod att premiärministern är 'den mest imponerande och pliktskyldiga ledare som detta land har haft' och tillade: 'Naturligtvis skulle jag inte utmana Theresa May, det är en löjlig idé.'

Men han krävde att hon skulle ta hårdare grepp om Brexit när hon försöker ta reda på hur man ska hantera tullkontroller efter 2020.

jake gyllenhaal - naken

Han attackerade påståenden från Storbritanniens högsta tulltjänsteman om att brexiterna & apos; favoriserat alternativ, kallat & apos; Max Fac & apos ;, kommer att kosta företag 20 miljarder pund per år.

Rees Mogg insisterade på att han inte är ett 'hot' för Theresa May (Bild: PA)

Han slog också till med Mays förhållningssätt till den irländska gränsfrågan som fick henne att utesluta möjligheten att ensidigt hålla en öppen gräns mot republiken.

Rees-Mogg sa till Andrew Marr Show i BBC: 'Premiärministern sa i sitt herrgårdstal att hon inte skulle göra det här, jag tror att det är ett misstag.

'Jag tror att det är den uppenbara förhandlingspositionen att ha. Tänk på att den irländska ekonomin är starkt beroende av sin handel med Storbritannien, det är överväldigande i Republiken Irlands intresse att upprätthålla en öppen gräns mot Storbritannien.

'Jag tror att om du går in i en förhandling bör du använda dina starkaste kort och bara att riva upp ett av dem och sätta harar på andra frågor är, tror jag, ett fel.

Se Även: