Sainsburys lanserar Oasis -koncessioner i fem filialer - se om det kommer till din lokala stad

Sainsbury's

Ditt Horoskop För Imorgon

Sainsbury's vill göra sig själv till en enda mode destination



mae west fred west

Sainsbury's har tillkännagett att det samarbetar med modemärket Oasis för att utöka sitt sortiment av kläder.



Stormarknaden, som är halvvägs genom en föreslagen sammanslagning med Asda sa att den kommer att lansera linjerna i fem butiker som en del av ett pilotprojekt.



Detta är första gången som Oasis har gjort sina sortiment tillgängliga för kunder i ett snabbköpssammanhang - med koncessionerna som kommer att öppnas i början av våren 2019.

Två Oasis -koncessioner kommer att vara öppna för kunder i tid till jul på Sainsbury's Sydenham i södra London och Sainsbury's Selly Oak nära Birmingham.

Två butiker öppnar före jul i Sainsbury's Sydenham och Sainsbury's Selly Oak (Bild: Daily Record)



Sainsbury’s Selly Oak kommer att bli en helt ny butik när den öppnar senare i år.

Bosses sa att två Oasis -koncessioner har valts ut för att vara i stormarknader där Tu -kläder presterar särskilt bra och i fallet med Selly Oak, dess nya flaggskeppsbutik, för att 'göra Sainsbury's till ett modemål'.



Sainsbury's är den sjätte största klädhandlaren i volym och kläder står nu för 1 miljard pund av detaljhandelns försäljning.

Den är tillgänglig för kunder i 437 Sainsburys stormarknader, via Tu -webbplatsen och även på den oerhört populära Argos -webbplatsen.

Oasis -butikerna kommer att sträcka sig från 800 till 1500 kvadratmeter per enhet (Bild: Daily Record)

Det finns nu över 400 000 kvadratmeter avsedda för koncessioner från tredje part i Sainsburys stormarknader, inklusive partnerskap med populära high street -märken som Clarks och Specsavers.

Oasis -butikerna kommer att sträcka sig från 800 till 1500 kvadratmeter per enhet.

'Vi är glada över att välkomna Oasis till Sainsburys butiker', säger James Brown från Sainsbury.

'Dess trendiga modesortiment kommer att komplettera vårt högkvalitativa Tu-klädutbud och stödja vår strategi att göra våra butiker till ledande modedestinationer.

Sainsbury & apos; s och Argos butiker

Sainsburys övertagande av Argos ägare Home Retail Group 2016 innebar införandet av koncessioner till hundratals butiker

'Den första rättegången kommer att se två butiker öppna i tid till jul, vilket är strålande nyheter för dem som letar efter en festoutfit eller en speciell present.'

Oasis verkställande direktör, Hash Ladh, tillade: 'Trialling Oasis in Sainsbury's är en spännande utveckling för oss. Det här handlar om att presentera Oasis -produktförslaget och varumärkesupplevelsen för Sainsburys kunder.

'Kunddemografin för båda varumärkena är väldigt lika och därför är det ett naturligt strategiskt partnerskap. Vi ser fram emot att öppna två butiker före jul och ytterligare tre i början av nästa år och presentera vårt varumärke för nya kunder.

Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Se Även: