Sainsbury lanserar ny gin och tonic som faktiskt är bra för dig

Alkohol

Ditt Horoskop För Imorgon

Skål för det(Bild: E +)



chelsea vs arsenal time

Denna artikel innehåller affiliate länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Alkohol förknippas ofta med tomma kalorier och dåliga beslut, men i takt med att en ny generation av att dricka (eller inte dricka!) Utvecklas, så gör alkoholmärkena det också.



Som spritjätten William Grant & Sons har just lanserat sin första sprit med mycket låg alkoholhalt, med en alkoholhalt på bara 0,5%.

Kallas ATOPIA, trots att den innehåller 75x mindre alkohol än en gin och tonic, tillverkas den nya baksmälla-fria tippeln fortfarande på ett liknande sätt som standard gin.

Att använda metoder för naturlig destillation och botanisk extraktion innebär att drycken får sin smak från naturliga källor, snarare än att fyllas med socker, med ATOPIA som innehåller bara 5 g socker per 100 g.



Det är tillverkat av ett stort namn alkoholmärke

Tyvärr kommer all den noggranna destilleringen att sätta tillbaka dig samma pris som en bra flaska äkta alkohol, där ATOPIA kostar 24 £ för en 70cl flaska på Sainsbury & s Mästare i malt just nu, även om Ocado för närvarande har det att erbjuda för £ 20.



gigi hadid och perrie edwards

Det finns två olika smaker att välja på: ATOPIA Kryddad citrus, som - som namnet antyder - kombinerar smakfulla citrussmaker med känslig krydda, medan ATOPIA Wild blossom har inslag av grönt äpple parat med blommiga toner.

Den skotska destilleriet är samma företag bakom Glenfiddich, Tullamore Dew och Monkey Shoulder, med den nya 0,5% gin som sannolikt har lanserats för att hålla jämna steg med nykterhetstrenden som tar över nationen, vilket har inneburit att alkoholindustrin antingen måste förnya för att locka konsumenterna till baren, eller oundvikligen övergå i glömska tillsammans med våra förlorade minnen från år som gått.

Servera det som du skulle alkohol

cliff richard kalender 2021

När det gäller den 0,5% ABV beror de små alkoholhaltiga resterna mest på hur drycken bryggs, medan andra livsmedel som bananer också testar positivt för små halter (0,4% per portion) alkohol.

Även om det skulle vara omöjligt att bli berusad på 0,5%, har spritdryckerna utformats för att efterlikna den sensoriska upplevelsen av alkohol, så även om de är perfekta för att fortfarande gå med under graviditeten eller undvika en baksmälla, skulle vi inte rekommendera överlämna dem till dina små eller tillfrisknande alkoholist.

Skapad av Lesley Gracie, prisbelönta Master Distiller på William Grant & Sons, har ATOPIA tydligen en tillgänglig men distinkt smakprofil som syftar till att 'höja den måttliga drickupplevelsen.'

Det finns två smaker

tristan tillverkad i chelsea

Läs mer

Alkoholberättelser
Det finns INGEN säker alkoholhalt Att dricka vin ökar fertiliteten hos män Unga människor föredrar ogräs framför sprit Har baksmälla piller uppfunnits?

Lesley kommenterar: ATOPIA är en exceptionell vätska som använder vår destillerings- och blandningsexpertis för att skapa en ny generation sprit.

Inspirerad av de mer uppmärksamma livsstilsvalen för dagens konsument, finns den utsökta vätskan i två perfekt balanserade smaker. Vi har säkerställt att det inte går att kompromissa med smaken - smaken av ATOPIA är full, från första smak till mål.

Se Även: