Ryanair drabbas av en förlust på 234 miljoner pund på bara 3 månader, eftersom Covid -pandemin ”skapar förödelse”

Ryanair

Ditt Horoskop För Imorgon

Ryanair led en förlust på 234 miljoner pund mellan april och juni i år

Ryanair led en förlust på 234 miljoner pund mellan april och juni i år(Bild: REUTERS)



Ryanair drabbades av en förlust på 234 miljoner pund mellan april och juni i år då coronaviruset fortsatte att ”skapa kaos” på flygbolaget.



Företaget sa att förlusterna är högre än £ 158 miljoner under samma period 2020 - trots att trafiken ökade med 8,1 miljoner från 0,5 miljoner.



Men Ryanair förutspår en sommaråterhämtning och sa att det räknar med att flyga upp till 100 miljoner passagerare under räkenskapsåret efter en kraftig ökning av bokningar.

Lågbudgetflygbolaget krediterade coronavirusvaccinet för en ökad efterfrågan i EU-länder.

Som ett resultat höjde företaget sin prognos att flyga mellan 90 miljoner och 100 miljoner människor under året som slutade mars 2022.



Ryanair räknar med en ökning av passagerarbokningar i år

Ryanair räknar med en ökning av passagerarbokningar i år (Bild: SplashNews.com)

Detta är från en lägre ände på 80 miljoner till 120 miljoner passagerare, men är inte beroende av några ytterligare Covid -störningar.



Ryanair flög 27,5 miljoner människor under året till mars 2021, en minskning från 148,6 miljoner föregående år.

Dess senaste ekonomiska resultat kommer efter Ryanair meddelade att de lanserade 20 nya rutter från både Manchester och Liverpool.

De nya rutterna ingår som en del av ett 'återhämtningsschema' över de två flygplatserna för 2021.

Flygbolaget kommer att erbjuda flygningar över både destinationer i grön och gul färg, inklusive Grekland, Italien, Kroatien, Frankrike och mer.

Flytten kommer att leda till totalt antal veckovisa flygningar till 110 från Liverpool och 315 från Manchester.

Ryanairs verkställande direktör, Michael O & apos; Leary, sa: ”Covid-19 fortsatte att orsaka kaos på vår verksamhet under första kvartalet med de flesta påskflyg inställda och en långsammare än väntat lättnad av EU: s regering. resebegränsningar till maj och juni.

'Betydande osäkerhet kring gröna resor (särskilt i Storbritannien) och extrem regering. försiktighet i Irland innebar att bokningar för första kvartalet var nära och låga priser. '

Se Även: