Ryanair anställer 2 000 nya piloter för att få hundratals fler flygningar i luften

Ryanair

Ditt Horoskop För Imorgon

Flygbolaget utan krusiduller är på jakt efter piloter - här

Flygbolaget utan krusiduller är på jakt efter piloter - här är vad det letar efter(Bild: AFP via Getty Images)



Det är goda nyheter för högflygare - Ryanair anställer 2 000 fler piloter eftersom det ser ut att sätta fler flygplan på himlen efter pandemin.



Budgetflygbolaget tillkännagav den nya anställningsresan i dag och sa att det vill ha alla ombord under de kommande tre åren.



Flygbolaget tror att de flesta av de 2000 kaptenstjänsterna kommer att fyllas av dess nuvarande yngre personal, men det kommer att innebära att det anställer fler anställda på lägre nivå när de går upp.

De piloter som anställs kommer att utbildas för att flyga Boeing 737 -flygplan i Dublin av Airline Flight Academy.

I ett Ryanair -uttalande stod det: 'Som en del av Ryanairs karriärutvecklingsinitiativ kommer de flesta lediga befattningar som skapas av dessa nya flygplansleveranser att fyllas av interna kampanjer som skapar möjligheter för ersättande första officerare och i slutändan nya kadettpiloter som kan starta sin pilotkarriär med Ryanair så att de kan växa till nästa generation av Ryanairs första officerare och kaptener. '



Dess piloter arbetar en rota på fem dagar på, fyra dagar ledigt, utan planerade övernattningar och scheman publicerade fyra veckor i förväg.

Under pandemin tog nästan alla Ryanair -piloter och kabinpersonal lönesänkningar när flygbolaget stod inför en våg av uppsägningar .



Den nya personalen kommer att utbildas för att flyga Boeing 747 i Dublin innan de sätts ut i Europa

Den nya personalen kommer att utbildas för att flyga Boeing 747 i Dublin innan de sätts ut i Europa (Bild: REUTERS)

Flygbolaget har för närvarande ett slags flygplan, Boeing 737-800.

Men Ryanair har just levererat sitt första Boeing 737-8200 Gamechanger-flygplan, som är tänkt att behöva mindre bränsle, vara tystare och producera mindre CO2.

Pilotutbildningen kommer att pågå under 2021 så att den första omgången med nya piloter är klara till nästa sommar.

Intresserade flygare kan ansöka här .

Ryanair-personaldirektör Darrell Hughes sa: 'Under hela pandemin har Ryanair arbetat nära med våra människor för att rädda jobb och vi är glada över att kunna börja planera för en återgång till tillväxt under de kommande åren när vi återhämtar oss från Covid-19-krisen och växer till 200 miljoner gäster år 2020. '

Förra månaden anklagade ett par Ryanair för tjäna på pandemin efter att ha försökt att debitera dem nästan tredubblat värdet av deras ursprungliga flygningar för att boka om.

Jay och Janet Youlls flyg till Fuerteventura på Kanarieöarna-totalt £ 291-avbröts i somras på grund av Covid-19-restriktioner.

I stället för att ta tillbaka de accepterade de en kupong när de flög med flygbolaget tidigare och var glada att hjälpa till med resebranschen som kämpade.

Men när de försökte boka om för tidigare denna månad fick paret, från Poole, Dorset, veta att de behövde betala ytterligare 285 pund utöver vad de redan hade betalat, trots att de hade betalat kupongen.

Ryanair och rivaliserande budgetflygbolaget easyJet har sagt att ansiktsmasker kommer att förbli obligatoriska på deras flygningar även när det rikstäckande mandatet lyfter.

Företagen sa förra veckan att ansikte täckningar kommer fortfarande krävas ombord på alla flygningar.

Se Även: