Ryan Lawrie säger att att göra X Factor med flickvännen Emily Middlemas gjorde dem till ett 'starkare par' när han firar ny singel

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ryan Lawrie pratar om att göra X Factor med Emily Middlemas och hans nya singel(Bild: Rex -funktioner)



Ryan Lawrie ser förtjust tillbaka på sin tid i X Factor.



Särskilt för att han fick dela upplevelsen med sin flickvän, Emily Middlemas.



Paret valdes båda av tusentals sökande för att gå vidare till livefinalen förra årets serie av ITV -talangprogrammet.

Och det är något skotsk singer-songwriter Ryan, 21, tror gjorde dem till ett starkare par.

ufc 243 brittisk tid

Under en exklusiv chatt med NEWSAM Online sa han: 'Det är riktigt konstigt, att gå igenom hela upplevelsen tillsammans och för att komma så långt som vi kom, det händer inte, jag tror att vi var de första och jag gör det inte tror att det någonsin kommer att hända igen, det var helt sjukt.



Han säger att X Factor tillsammans gjorde dem starkare (Bild: Rex -funktioner)

Ryan & # 39; s nya singel är snart ute (Bild: Rex -funktioner)



”Vi hjälpte varandra att klara det. Jag känner att om jag var där på egen hand skulle det ha varit ganska svårt, att inte ha familj i närheten eller min flickvän där och vara så långt hemifrån.

'Några av de tävlande kom från London så de var hemma ändå. Jag tror att genom att hela programmet kommer att stärka en person på egen hand, oavsett ett par, så om de går igenom det tillsammans kommer de att bli starkare. '

Ryan släpper snart sin nya singel, Picture Perfect, ett självskrivet spår som han erkänner var inspirerat av Emily, 19.

Han sa: 'Det är en av de där kärlekslåtarna om ett par som har varit tillsammans från en mycket ung ålder upp till sina sista dagar tillsammans så det är en massiv låt om livet och allt som händer i livet.

De är ett så sött par (Bild: DAILY RECORD)

'Du kan säga att det är en hyllning till henne men det handlar egentligen inte om mig eller någon speciell, det är en slags historia om hur du vill att saker ska gå och jag tror att Emily inspirerade det lite och hur Jag känner, men det är bara en historia som jag hittade på. '

Ryan har jobbat hårt sedan han lämnade X Factor och kan inte vänta med att släppa lite originalmusik.

'Det har varit jättebra', sa han. 'Jag har ständigt varit fram och tillbaka från Glasgow till London och över hela Storbritannien på turné och skrivit med producenter.

'Det har gått så snabbt och jag tror att det är rätt tid att släppa en låt och se vad som händer därifrån.

Ryan är glada över att släppa sin originalmusik (Bild: Tom Dymond/Splash News)

'Jag vill inte vara en coverartist, låtskrivande är min passion och jag vill skapa. Det känns fantastiskt att lägga ut sin egen musik.

'Men jag ångrar ingenting om att göra X Factor, det gav mig en massiv plattform och det öppnade många dörrar till vad jag vill göra, jag är mycket tacksam för hela upplevelsen.

'Jag kommer att turnera igen och jag har singeln som kommer ut, det är bara ett intimt flöde av datum. Det kommer att vara trevligt att komma ut och för fansen att höra låtarna först. Det är fantastiskt att kunna skriva din egen musik och göra en spelning när du vill och vara din egen chef. '

* Picture Perfect kommer att släppas i augusti. Klick här för turnédatum.

söndagsbrunchpresentatör dör

Se Även: