Royal Mail och DPD -kunder uppmanade att se upp för leveransbluff - hur man upptäcker det

Cybersäkerhet

Ditt Horoskop För Imorgon

Royal Mail -kunder uppmanades att se upp för leveransbluff(Bild: AFP via Getty Images)



Med julen bara några veckor kvar har många människor haft fullt upp med att skicka julklappar till sina nära och kära.



Men om du har skickat eller fått en gåva via Royal Mail eller DPD, se till att du letar efter leveransbedrägerier som cirkulerar.



Hertfordshire Constabulary har varnat för flera blufftexter och mejl som cirkulerar som verkar komma från Royal Mail eller DPD.

Meddelandena anger att kurirerna har försökt leverera ett paket och ber dig klicka på en länk för att omplanera leveransen.

Länken leder dig till en autentisk webbplats som frågar efter ditt fullständiga namn, adress, födelsedatum och mobilnummer.



Greg James intervjuar Ellie Goulding

Om du fyller i formuläret uppmanas du att ange dina kreditkortsuppgifter, som bedragarna sedan kan använda för att tömma ditt bankkonto.

Hacker

Hacker (Bild: Getty)



Kriminalinspektör Rob Buns, från Hertfordshire Constabulary’s Serious Fraud and Cyber ​​Unit, sa: Denna bluff är mycket övertygande med julen några veckor bort och många människor handlar online och väntar på att deras order ska levereras.

Det är viktigt att kontrollera detaljerna i meddelandena och se till att det verkligen är relaterat till ett objekt du har beställt. Använder meddelandet ditt namn istället för en e -postadress? Nämner det varorna eller företaget du har beställt varor från? Om du är osäker, klicka inte på länken och kontakta säljaren direkt via deras webbplats.

Hjälp oss att öka medvetenheten genom att prata om detta med dina vänner och familj, särskilt om de är sårbara eller äldre.

The NEWSAM's Shivali Best fick bluffmeddelandet, vilket var ganska övertygande.

Om du får den falska texten eller e -postmeddelandet rekommenderar vi att du tar bort den omedelbart.

nya Premier League-regler

Läs mer

Cybersäkerhet
Fortnite SCAMS & apos; running rampant & apos; uppkopplad Island drabbades av MASSIV cyberattack Facebook -inloggningar säljs på dark web för 3 £ Twitter -bugg läckte DM från 3M -användare

Ray Walsh, Digital Privacy Expert på ProPrivacy, tipsade: Alla i Storbritannien som får ett textmeddelande som påstås vara från en leveranstjänst måste komma ihåg att det kan vara en bluff och att de aldrig bör följa några länkar i SMS -meddelanden eller tillhandahålla sina information till avsändaren.

Om du väntar ett paket och inte har fått det ännu, kontakta återförsäljaren eller leveranstjänsten direkt för att rätta till det och ignorera alla inkommande meddelanden som försöker få dig att avstå från personlig information.

Bedragare använder smart formulerade meddelanden som använder brådskande för att lura sina offer, så om du får ett textmeddelande som säger att du ska agera snabbt för att säkra ditt paket är det viktigt att inte få panik eller du kan sluta få dina data stulna.

Se Även: