Ronnie McNutt: Troll försöker lura familjen att titta på Facebook -självmordsvideo

Us News

Ditt Horoskop För Imorgon

Otäcka internettroll plågar den sörjande familjen och vännerna till en veteran i Irak -kriget som dödade sig själv på en Facebook -livestream.



Ronnie McNutts nära och kära såg med fasa på när han sköt sig själv under sändningen när de försökte hjälpa honom.



Sjuka kryp bombarderar dem nu med grymma meddelanden och försöker lura dem att titta på videon igen genom att skicka GIF: er och länkar till filmerna förklädda till något annat, säger vännen Joshua Steen till NEWSAM Online.



Herr Steen, som nu tar sig an sociala jättar med en kampanj för reformer, bad McNutt 'gör inte detta' innan han såg sin vän dö.

Video av självmordet publiceras fortfarande på sociala medier och några klipp har legat online i flera dagar, säger Steen, som har lett kritiken mot Facebook för att inte ha tagit bort livestreamen medan McNutt fortfarande levde.

är steven homosexuella kvinnor

Har du påverkats av händelsen? E-post webnews@NEWSAM.co.uk.



Ronnie McNutt, 33, livestreamade sitt självmord på Facebook (Bild: Twitter)

Steen sa: ”De har skickat länkar och videor och bilder till hans vänner och familj. De har skickat skärmdumpar och GIF och ett meme som skapades ganska omedelbart.



'Folk har översvämmat hans Facebook -konto och hans Instagram med alla dessa kommentarer.

'Jag undviker på alla sätt aktivt varje visuell referens till det, att jag kan, för det finns överallt.

'Människor, troll över internet, har försökt lura mig att öppna saker i direktmeddelanden och e-post och GIF-filer och video som spelas upp automatiskt.

Mr McNutts familj och vänner försökte hjälpa honom när han tog sitt liv

Otäcka troll bombarderar familj av Facebook Live death man Ronnie McNutt

Troll har försökt lura vännen Joshua Steen (bilden) att titta på videon av McNutts självmord (Bild: Facebook)

'Det har nästan fångat mig en eller två gånger, men upplever att våra hjärnor har det här sättet att skriva om sig själva kring trauma.'

kvinna fast i avloppet

Han tillade: 'Vi måste hålla dessa sociala medieföretag ansvariga för situationer som detta och det är vårt mål, att få dessa företag till bordet för att ha en konversation för att komma ihåg att Ronnie McNutt var en verklig person som gjorde en verklig skillnad i människors liv

”Han var någons son och deras bror och deras farbror.

'De människor som relaterade till honom på det sättet såg honom dö och Facebook kunde ha förhindrat det. Facebook kunde ha ingripit och stoppat det. '

Mr McNutt, en Toyota autoworker och kyrkobesökare, var berusad när han slutade sitt liv i sitt hem i New Albany, Mississippi, natten till den 31 augusti. Dagarna därefter blev videon viral på internet och små barn lurades in tittar på den.

Den amerikanska arméveteranen, som drabbades av PTSD efter att ha tjänstgjort i Irak mellan juni 2007 och mars 2008, och kämpat med depression, hade tidigare sökt hjälp.

Han drabbades hårt av förlusten av sin far och namne, Cecil Ronald 'Ronnie' McNutt, som dog i cancer i februari 2018, och han och hans flickvän hade nyligen slutat.

Drygt två veckor före hans död markerade han vad som skulle ha varit hans pappas 69 -årsdag, lagt upp ett foto på Facebook och skrivit: 'Idag hade pappan varit 69: e födelsedag. Han var en människas kraftverk. Och jag saknar honom varje dag. Vår familj är bara inte komplett utan honom.

McNutt var en veteran från den amerikanska armén som tjänstgjorde i Irak -kriget (Bild: Facebook)

Mr McNutt arbetade på en Toyota -fabrik och var en vanlig kyrkobesökare (Bild: Facebook)

myr och dec bok

De ligger nu begravda på samma kyrkogård.

Det var inte ovanligt för McNutt att starta en livestream och 'vandra' eller bråka med tittarna om saker som religion eller popkultur, men den natten han dödade sig själv var han i uppenbar nöd från början.

Mr Steen, som träffade McNutt i den lokala teaterscenen och arbetade med honom på en podcast som heter JustUs Geeks, sa: 'I hans situation den natten var det den perfekta stormen ... av den här killen som går in i den här livestreamen med psykiska problem, han är full, det finns ett vapen i hemmet, och han börjar prata.

'Han startade inte den livestreamen för att begå självmord, det var inte målet.

Video av Mr McNutts självmord läggs fortfarande ut på sociala medier (Bild: Facebook)

'Folk började stapla in i den här liveströmmen som antingen var vänner eller tillfälliga bekanta, vilket gjorde situationen värre. Alla dessa människor som känt honom för alltid nådde ut till honom och sa: 'Jag älskar dig och bryr mig om dig'. Det gav honom ammunitionen att säga, 'gjorde du? Du visade det aldrig för mig & apos ;.

'Och ​​dessutom gjorde den lokala polisavdelningen sin närvaro känd men ville inte ingripa.'

Polisavdelningen har sagt att den beslutat att inte storma McNutts lägenhet eftersom han var beväpnad med ett gevär och risken för en dödlig konfrontation var för hög.

Efter att McNutts gevär misslyckats cirka 40 minuter in i strömmen visste han troligtvis att han sannolikt skulle gripas och läggas in för en psykiatrisk utvärdering, säger Steen.

Han tillade: 'Om Facebook hade kopplat bort strömmen hade det brutit denna perfekta storm. Jag säger inte att han inte skulle ha begått självmord, men det avbrottet i den konversationen hade varit tillräckligt för att förändra situationen.

När pistolen slog fel kontaktade en podcast -lyssnare Steen för att berätta vad som hände.

Mr McNutt hade kämpat med PTSD och depression, säger en vän (Bild: Facebook)

Facebooks svar säger att livevideon inte bryter mot riktlinjerna för gemenskapen (Bild: Facebook)

När han insåg att hans vän var i nöd rapporterade han livestreamen till Facebook och försökte ringa McNutt, som satt bakom ett skrivbord inne i sitt hem.

daglig spegeltidning uk idag

Men McNutt tackade nej till samtalen och ignorerade meddelanden från människor som berättade att de älskade honom och uppmanade honom att inte skada sig själv.

I ett meddelande vädjade Herr Steen till sin vän: ”Herregud, McNutt. Gör inte detta. '

Herr Steen sa: ”Jag såg honom tacka nej till mina samtal. Jag tog kontakt med honom eftersom jag alltid har kunnat få Ronnie att skratta.

'Min första tanke var om jag bara kunde få honom att prata med mig i fem minuter, kanske jag kan bryta den spänningen han har.

'Personen som tackade nej till mina samtal var den andra sidan av Ronnie, den andra sidan som styrdes av psykiska problem, PTSD och uppenbarligen alkohol var inblandad.

”Jag önskar att han hade svarat i telefonen, men jag vet att det inte var något annat jag kunde ha gjort.

'Den enda personen som kunde ha ingripit i den situationen var Ronnie.'

När McNutt dödade sig själv var poliser utanför hans hem och försökte kommunicera med honom.

Steen sa att han så småningom fick ett svar från Facebook och berättade att videon inte bryter mot riktlinjerna i samhället, cirka 90 minuter efter självmordet.

Videon stannade online i nästan tre timmar efter McNutts död innan den slutligen togs bort, men då hade folk kopierat den och börjat lägga ut den igen, tillade han.

den önskade delas upp

Mr McNutt syns på ett foto som togs dagar innan han dödade sig själv (Bild: Facebook)

Herr Steen tar nu emot giganter på sociala medier som Facebook.

Han startade en kampanj som heter #ReformForRonnie, som uppmanar sociala medier att reagera snabbt och stoppa spridningen av hemska videor, hot, hat och desinformation.

Herr Steen sa: ”Ronnie var en mycket unik kille. Alla har förmodligen någon som Ronnie i sitt liv som bara är en blandning av alla möjliga saker.

'Han var en mycket medkännande kille, han älskade och brydde sig verkligen om människor.

'Om någon alls behövde något skulle Ronnie ge det till dem. Han var väldigt excentrisk, när han verkligen njöt av något gick han fullt ut på det. '

Han tillade: 'Det finns en verklig chans att Ronnie kommer att göra en skillnad som påverkar världen och internet för alltid.'

En talesman för Facebook, som också äger Instagram, sa: 'Vi tog bort den ursprungliga videon från Facebook förra månaden den dag den streamades och har använt automatiseringsteknik för att ta bort kopior och uppladdningar sedan den tiden.

'Våra tankar kvarstår hos Ronnies familj och vänner under denna svåra tid.'

Se Även: