Roccat Kone Pro Air trådlös musrecension: En lätt, solid, trådlös möss som är perfekt för spel på språng

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Roccats Kone Pro Air är den senaste trådlösa musen på raden från Roccat och den speglar Kone Pro.

Den kommer i antingen en attraktiv, svart eller vit design, med måtten som mäter 1,56 tum x 2,88 tum gånger 4,97 tum vilket gör den till en standard, bekväm form utan att kännas kompakt.



Med den breda ergonomiska högerhänta formen märker du att musen hjälper din hand att vila på plats snarare än att pekfingret och lillfingret tar tag i sidorna.



Detta gör att du bekvämt kan använda de 5 tillgängliga och anpassningsbara knapparna på musen. Musen har även en på undersidan som gör att du kan byta musprofiler, tyvärr finns det ingen DPI-switch.

Kone Pro Air-designen liknar andra möss tills du börjar bryta ner den.



Kone Pro Airs design ger ett stabilt grepp (Bild: ROCCAT)

Plastmaterialet går från halvgenomskinligt på de två främre knapparna till fast vit (svart) bak.

De främre knapparna lyser upp och visar en bikakeeffekt. Jag antar att den här bikakeformen i plast är hur de minskar vikten till endast 75 gram, vilket nästan matchar dina avancerade esports-spelmöss.



Kombinera allt ovanstående med den breda ergonomiska formen och det bekväma greppet det ger Kona Pro Air är svår att avfärda som en utmanare om du letar efter en trådlös spelmus.

paul walker efter olycka

Roccat har heller inte sparat på något när det kommer till interna med sin 'Owl-Eye-sensor' som kan spåra upp till 19 000 DPI. Gör det tillräckligt snabbt och exakt för alla spelbehov men särskilt användbart för förstapersonsskjutare.



Musen använder även Titan-switchar i klickpanelerna som är klassade för att hålla 100 000 000 klick. Titan-switchar är taktila knappar som ger en liten stöt mitt under resan, den omedelbara feedbacken är mycket användbar för tävlingsspel.

Owl-Eye-sensorn är snabb och mycket exakt vilket är ett måste för tävlingsskyttar online (Bild: Roccat)

Även om jag inte fick chansen att sätta igenom det så många klick ger knapparna fortfarande den där taktila känslan även om de inte är din konventionella mekaniska strömbrytare.

Roccat har återigen utmärkt sig med musen som stöder både Bluetooth och 2,4 GHz Wi-Fi via en dongel.

Efter att ha testat både att spela konkurrenskraftiga och icke-konkurrerande spel för dina genomsnittliga användare verkar det inte finnas någon märkbar ingångsfördröjning i något av systemen men Roccat rekommenderar att du använder 2,4 GHz Wi-Fi-anslutningen för alla seriösa spelare.

Kone-Pro-Air ser bra ut utan att vara för prålig (Bild: ROCCAT)

Roccat hävdar att musen har upp till en imponerande 100 timmars batteritid.

Efter Apples katastrofala trådlösa musdesign känner jag ett behov av att berätta att du kan fortsätta att använda Kone medan den laddas, koppla ihop den batteritiden med att vara Bluetooth-kompatibel och lagring för dongeln under själva musen, det blir den perfekta resemusen.

tara palmer tomkinson näsa

Om du behöver anpassa konfigurationen av Kone Air Pro är du begränsad till att använda Windows-appen som heter 'Swarm by Air'.

Appen låter dig mappa om knappar och ändra RGB-belysningen tillsammans med vissa ströminställningar. Appen låter dig också justera avståndskontroll från mattan och den försökte också skapa en ljusprofil baserat på dina beteenden.

Du kan spara dina olika profiler och inställningar härifrån som du sedan kan byta med hjälp av profilknappen på undersidan av musen.

Senaste tekniska recensioner

Dom


Sammantaget är Kone Pro Air ett solidt val för alla på marknaden för en trådlös spelmus. Den gör allt väsentligt felfritt men för det höga priset på £119,99 saknar det några av de avancerade spelfunktionerna som konkurrenterna har.

Med sina lätta och profilfunktioner gör den den till den perfekta musen för antingen spel på språng eller till och med för arbete och växling mellan appar. Jag önskar bara att jag hade möjlighet att lägga till lite vikt.

Alla på marknaden för en fantastisk allround, trådlös spelmus skulle jag inte tveka att rekommendera Kone Pro Air.

Kone Pro Air är ute nu och säljs för £119,99

Mest lästa
Missa inte

Se Även: