Love Island -vinnaren Greg O'Shea spelar huvudrollen i den internationella rugbyturneringen

Rugby Unionen

Ditt Horoskop För Imorgon

Love Island -stjärnan Greg O & apos; Shea kommer att försöka få tillbaka sin rugbykarriär när han representerar Irland i den inledande RugbyX -turneringen på O2 Arena den 29 oktober.



O & apos; Shea, en före detta Irland under 20 -talsspelare, stoppade sin rugbykarriär en kort stund för att bege sig in i Love Island -villan i sommar och vann succé -reality -tv -serien tillsammans med Amber Gill innan de splittrades.



24-åringen är nu inställd på att undvika showbiz-livsstilen för att fokusera sina ansträngningar på att ta sig till OS 2020 i Tokyo som en del av Irlands Rugby Sevens-lag, som började träna för tävlingen i augusti.



Han kommer nu att gå med sina lagkamrater i den innovativa nya kortformat, fullkontaktversionen av spelet som gör sin debut i London senare denna månad.

frågesport frågor och svar 2020

Greg O & apos; Shea kommer att representera Irland i den inledande RugbyX -turneringen (Bild: Getty Images)

Det blir O & Shos första stora rugbyuppträdande sedan hans Love Island -seger, när han ansluter sig till andra vinnare i Hong Kong Sevens 2019 Billy Tardis, Terry Kennedy, Harry McNuly, Mark Roche och Adam Levy i Irlands trupp.



De kommer att möta England och barbarer i grupp A, med den tidigare England-scrumhalvan Danny Care som tränar barbarernas sida.

USA, Frankrike och Argentina kommer att delta i grupp B, med den tidigare sprinteren som vände Sevens -sensationen Carlin Isles, den snabbaste spelaren i världsrugby, på USA -sidan.



O & apos; Shea är en del av Irlands 7 -talsträning inför OS 2020 i Tokyo (Bild: AFP/Getty Images)

kelly rowland nip slip

RugbyX kommer att innehålla 5v5-matcher som pågår under 10 minuter utan halvtidspaus.

Varje trupp har 12 spelare med sju rullande ersättare.

O & apos; Shea vann Love Island i sommar tillsammans med Amber Gill innan paret splittrades (Bild: REX)

Line-outs ersätts av snabba inkast och det finns tre-personers scrums, fem poäng för ett försök, inga omställningar, tappmål eller straffar och oavgjorda matcher avgjorda av en unik en-mot-en-uppgörelse för försökslinjen.

Teknisk direktör Ben Ryan sa: Vi är glada över den standard på spelare som lag har valt för den första RugbyX -turneringen.

honung g dömer hus

RugbyX kommer att innehålla ett nytt snabbt format som aldrig setts tidigare (Bild: Getty Images)

'Det visar att fackföreningar är angelägna om att få en stark prestation och spelare vill verkligen prova det nya formatet, särskilt i O₂ Arena.

Som lovat kan fans förvänta sig en elitnivå med några av de bästa sju spelare från hela världen.

Herr- och damtävlingar kommer att äga rum parallellt över två 2,5 -timmarspass.

Se Även: