Sällsynta Royal Mint -mynt inklusive ikoniska Battle of Britain 50p för att göra comeback

Slaget Om Storbritannien

Ditt Horoskop För Imorgon

Kungliga myntan har meddelat planer på att ta tillbaka en samling av sina mest ikoniska 50p -mynt som en del av pågående jubileumsfirande.



Ett särskilt urval av militära minnesmynt kommer att träffas för att markera årsdagen för det revolutionära sjusidiga 50p-myntet, som först introducerades 1969.



Lanseringen kommer att följa den populära 50p -kultursatsen som presenterades i januari i år.



Militäruppsättningen - som nu säljs - sträcker sig över nästan tusen års historia och innehåller fem 50p -mynt som markerar 75 -årsjubileet för slaget vid Storbritannien, 50 år sedan D -Day Landings och 150 år sedan Victoria Cross introducerades.

Setet kommer också att återvända till slaget vid Hastings 50p -mynt - tros vara en av de mest eftertraktade i omlopp .

Myntet lanserades ursprungligen 2016 för att komma ihåg den dag då kung Harold II besegrades av Vilhelm erövraren, vilket ledde till att den engelska armén kollapsade.



Det finns cirka 6,7 ​​miljoner av dem - och har varit kända för att sälja för så mycket som £ 3,595

'Den distinkta designen på 50p har blivit enormt populär sedan den introducerades i Storbritannien för 50 år sedan', förklarade Nicola Howell, på The Royal Mint.



'Under årens lopp har det varit fantastiskt att lansera minnesversioner av detta populära mynt för att markera viktiga kulturella och historiska händelser för nationen.

'Efter lanseringen av kulturminnet 50p som sattes tidigare i år, är vi glada över att kunna avslöja denna speciella 50p -militära uppsättning för att reflektera över några av Storbritanniens mest historiska militära prestationer.'

Minnesuppsättningen kommer att finnas att köpa på www.royalmint.com i en rad ädelmetaller, basbeständiga och lysande okirkulerade ytor börjar priserna från £ 45.

Har du några av dessa mynt i din spargris? Se vår guide på sällsynta 50p -mynt i omlopp här .

Läs mer

Sällsynta pengar: Har du någon av dessa?
Sällsynta 1p -mynt Den ultimata guiden till sällsynta mynt Mest värdefulla 2 mynt Sällsynta 50p -mynt

Se Även: