Sällsynt 50p -mynt säljer för £ 10.000 på eBay - och det finns hundratals fler i omlopp

Kunglig Mynta

Ditt Horoskop För Imorgon

En otroligt eftertraktad olympisk femtiopenningsbit har bytt händer för mer än 10 000 pund, 10 dagar efter att dess ägare listade den på eBay.



Myntet, som kom i omlopp för nio år sedan för att markera OS 2012 i London, placerades online i maj med ett startbud på bara 10 pund.



Det tog snabbt fart 68 bud - tar det totala beloppet till £ 10,101, i en enorm jackpot för sin ägare.



har bärnsten och kem delas upp

'Jag förstår inte mycket om mynt', skrev säljaren, 'men jag tror att detta mynt är äkta. Lägg inte bud om du inte känner dig trygg. '

2010 och 2011, 29 nya 50p -mönster släpptes i omlopp för att markera OS 2012.

David Tomlinsons första fru

Detta inkluderade ett olympiskt simmynt med vågiga linjer över simmarens ansikte, men bara 600 producerades någonsin innan designen ändrades för att visa idrottarens fulla ansikte.



Pojke och flicka lägger mynt i spargris

Myntet är ett av 600 som släpptes för att markera OS 2012 i London (Bild: Getty)

Sexhundra är en liten, liten mängd i myntinsamlingsvärlden. För att sätta detta i sitt sammanhang finns det runt 6,7 miljoner Battle of Hastings 50p mynt i omlopp och 2 179 000 olympiska triathlon 50p -mynt där ute just nu.



Och det är det som gör det så värdefullt.

Experter på myntspecialister ChangeChecker förutspår att dessa mynt kan vara värda mellan 1 000 och 1 500 pund, men det mesta vi har sett en sälja för var 600 pund i augusti förra året.

Cristiano Ronaldo Eva Maria Dos Santos

Säljaren hittade det på stranden med en metalldetektor och sa att de trodde att myntet faktiskt var en av de sällsynta utgåvorna.

Om du har en hemma, kolla om vattenledningarna går över simmarens ansikte - om de gör det kan du gå vidare till en vinnare.

Naturligtvis är ett mynt bara värt vad någon kommer att betala för det så det finns ingen garanti för att ditt kommer att sälja för lika mycket.

Coin Hunter har ett nytt verktyg som avslöjar hur mycket ditt sällsynta 50p -mynt verkligen är värt på eBay.

Det är inte den enda tillgängliga myntspåraren - ChangeChecker.org lanserade en liknande eBay -ligatabell den här gången förra året.

544 nummer kärlek

Har du upptäckt ett sällsynt mynt i din reservbyte? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk.

Alternativt kan du se våra guider på sällsynta 50p -mynt och andra speciella valörer, här .

Se Även: