RAF släpper 'X-Files' av UFO-observationer som samlats in av specialenhet under de senaste 50 åren

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Påstådda observationer av UFO:n som tagits emot av en numera nedlagd enhet inom RAF ska publiceras online.



RAF fattade beslutet att avveckla sitt UFO enhet 2009, efter att ha kommit fram till att på mer än 50 år hade ingen mottagen rapport någonsin avslöjat några bevis på ett potentiellt hot.



Tidigare lämnades dokument från enheten till Riksarkivet, ofta hemligstämplade i början innan de släpptes efter ett visst antal år.



Men de senaste rapporterna som tagits emot av RAF kommer att läggas online, avslöjade PA:s nyhetsbyrå, efter en begäran om Freedom of Information Act.

steve smith jack leach

Medlemmar av allmänheten som rapporterar påstådda UFO-observationer riktas nu till sin lokala polisstyrka.

(Bild: Getty Images)



En talesman för RAF sa att 'det hade bedömts att det skulle vara bättre att publicera dessa dokument, snarare än att fortsätta att skicka dokument till National Archives, och därför vill de lägga upp dem på en dedikerad gov.uk webbsida' .

En godkännandeprocess för dokumenten pågår för närvarande innan publicering, vilket förväntas ske 'någon gång under första kvartalet 2020'.



Som svar på FOI-begäran beskrev RAF de akter som den innehade som 'bestående helt av korrespondens med medlemmar av allmänheten'.

Den tillade: 'MoD har ingen åsikt om existensen eller på annat sätt av utomjordiskt liv och undersöker inte UFO-rapporter.'

Nick Pope, som brukade undersöka rapporter om UFO-observationer för MoD, välkomnade flytten.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
Aliens

'Med tanke på det massiva allmänhetens intresse för detta ämne är jag glad att dessa filer kommer att släppas och göras tillgängliga online', sa han till PA-nyhetsbyrån.

svarta och vita tvillingar

'MoD har tidigare hävdat att alla filer har släppts - bara för att hitta ytterligare sådana - så detta senaste drag kommer definitivt att starta några konspirationsteorier.

'När jag arbetade på MoD:s 'UFO-skrivbord' hittade vi inga definitiva bevis på utomjordisk besök, men det fanns så många bisarra och oförklarade iakttagelser att vi inte helt uteslöt det. Jag är glad att allmänheten får ytterligare insikter i vårt arbete med dessa verkliga X-Files.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: