RAC lanserar Storbritanniens första 'pay as you drive' bilförsäkring från 4p en mil

Hushållsräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

RAC säger att bilförsäkringsmarknaden har varit 'mogen för en skakning ett tag'(Bild: SWNS.com)



Motorkoncernen RAC har lanserat Storbritanniens första lön när du kör bilförsäkring från bara 4p en mil.



Den banbrytande politiken tar betalt av bilägare när de är på väg plus en fast avgift från £ 14 i månaden för att täcka fordonet när det är off-road.



Inriktat på förare som i genomsnitt 6 000 mil per år, skulle det normalt kosta cirka 408 pund att försäkra en liten familjebil med 168 pund för parkerad premie och 240 pund för körsträcka.

RAC sa att Pay by Mile -policyn har lanserats som svar på förare som har gafflat ut rejäla försäkringsavgifter för bilar som knappt har lämnat bilar sedan lockdown.

Månatlig körsträcka loggas av en liten grön vindrutetagg - en skiva i storlek med en Oreo -kex - som fastnar på glaset och fungerar med en smartphone -app.



Skulle detta gynna dig? Låt oss veta i kommentarsfältet

Månatlig körsträcka loggas av denna lilla gröna vindrutetagg

Månatlig körsträcka loggas av denna lilla gröna vindrutetagg (Bild: RAC)



Det ger ägarna en löpande summa av sina mil så att de vet hur mycket de är skyldiga varje månad.

Mark Godfrey, verkställande direktör för RAC Insurance, sa: Bilförsäkring är en marknad som har varit mogen för en skakning under en tid, så vi är glada över att presentera en verkligt banbrytande ny produkt som är idealisk för förare som inte gör det gör så många mil.

Med en vanlig bilförsäkring förväntas förare uppskatta hur många mil de förväntar sig att köra från början, oavsett om de täcker denna sträcka eller inte.

'För personer som inte kör mycket regelbundet eller bara går korta sträckor kan detta resultera i en premie som verkar alltför dyr.

Mobiltelefonappen registrerar din användning

Mobiltelefonappen registrerar din användning (Bild: RAC)

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Lanserades i samarbete med försäkrade LV = RAC sa att det inte finns några avgifter för byte av fordon eller adress- eller avbokningsavgifter, men det finns en engångsavgift på 50 £.

Mr Godfrey sa: Med månatliga, non -ties -prenumerationer som nu är normen för så många tjänster ansåg vi att det var dags att införa detta tillvägagångssätt för bilförsäkring - så vår nya produkt erbjuder både flexibilitet och transparens.

Pay by Mile -kunder kan enkelt beräkna hur mycket deras försäkring kostar dem från en månad till nästa.

”De är inte inlåsta i ett 12-månadersavtal som kan kosta dem om deras bilanvändning plötsligt ändras.

'Och om de någon gång hittar ett bättre erbjudande någon annanstans, är de fria att lämna utan att meddela det.

vilken tid är khabib vs poirier

Månatspolicyn ger ett heltäckande försäkringsskydd på vägen och när den är parkerad och förare kan välja skyddade krav som ett tillägg, säger RAC.

Se Även: