'Dra ut fingret Virgin Media!' - Arga fans översvämmar företagets Twitter -feed över planer på att axla 10 UKTV -kanaler

Uktv

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Virgin)







Virgin Medias Twitter -feed har gått i kras efter att företaget tillkännagav planer på att axla 10 populära UKTV -kanaler.

NEWSAM Online avslöjade hur cirka fyra miljoner hushåll står inför utsikten att inte längre kunna se några av landets mest kända TV-kanaler från och med denna söndag (22 juli).

Och sedan nyheten kom har upprörda kunder översvämmat företagets sociala medier och krävt svar - med många som hotar att säga upp sina prenumerationer.



Enligt de nya förslagen kommer Virgin Media inte längre att erbjuda sina TV -kunder tillgång till de kanaler som drivs av kommersiella programföretaget UKTV, som inkluderar Dave, Alibi, Drama och Gold.

julfilm bild frågesport

Detta innebär att tittarna missar favoritprogram som Taskmaster, Judge Romesh, Harrow och Red Dwarf.



Populära UKTV -program som Taskmaster är på väg att försvinna från Virgin Media (Bild: UKTV)

Och förutom livekanalerna kommer Virgin Media inte längre att ge tillgång till tusentals timmar med program från UKTV för att titta på begäran.

Darren Childs, VD för UKTV, har uppmanat Virgin Media att träffa ett nytt avtal.

Han sa: Om våra tio kanaler, inklusive Dave, W, Gold och Alibi, inte längre är tillgängliga via Virgin Media, kommer vi att bli enormt besvikna för de miljoner kunder som förlorar. Vi kan inte acceptera den drastiska nedskärning som Virgin vill ha eftersom dessa avgifter hjälper till att betala för vår rekordinvestering i program, som vi ökade till mer än 150 miljoner pund i år.

betydelsen av att upprepa siffror 222

I timmarna sedan nyheten kom, har dussintals Virgin Media -kunder tagit sig till sociala medier inklusive Twitter och Facebook för att vädja till operatören om att se vett och förmedla en affär.

UKTV: s kanaler är för närvarande några av de mest populära på Virgin Media -plattformen. Alibi och Gold är två av Virgin's tre bästa betalunderhållningskanaler, medan Good Food är den bästa betal -livsstilskanalen. Totalt sett står UKTV för mer än en fjärdedel av all visning för att betala underhållningskanaler i Virgins grundläggande betal -TV -paket.

UKTVs tio kanaler på Virgin Media -plattformen är Alibi, Gold, W, Eden, Good Food, Dave, Igår, Drama, Really och Home. Om Virgin Media -kunder vill titta på dessa kanaler från söndag kommer de att fortsätta att vara tillgängliga på andra TV -plattformar, inklusive Sky, BT, Talk Talk, samt Freeview, Freesat och online på UKTV Play för UKTVs gratiskanaler.

Se Även: