Polisen delar 'varning' om förmodligen det värsta bankbluffbrevet någonsin

Bedrägerier

Ditt Horoskop För Imorgon

Barclays betonar att detta är en lögn(Bild: Twitter/cheshirepolice)



Bedrägeri är inte ett skämt - ibland lämnar människor pengar utan att brottslingar tvingar dem att dela med sig av sina livssparande.



är stacey slater gravid

Vissa är också otroligt smarta, tekniskt sofistikerade och spelar ut under månader.



Andra, mindre.

Faktum är att polisen i Cheshire har avslöjat vad de kallar den 'värsta bluffen någonsin' efter att de fick kännedom om ett brev som varnade människor att deras betalkort spontant kunde brinna.

Brevet låtsas vara från Barclays och berättar för människor att de riskerar att brännas 'fruktansvärt' om de inte skickar tillbaka korten - tillsammans med sina personuppgifter inklusive kortets PIN - till en adress i Indien.



Hur är detta möjligt? Enligt brevet var det ett fel på fabriken i 'Molton' Keynes.

På frågan om brevet gjorde Barclays det helt klart att det inte finns någon Barclays bankkortfabrik i Molton Keynes - eller på 187 Bangalore Lane, Bangalore för den delen.



I sin helhet står det i brevet:

'VIKTIGT MEDDELANDE - SÄKERHET ÅTERKALLA DEBITKORT

'Kära kund,

”Många av våra bankkunder har rapporterat att deras bankkort fattade eld medan de var i plånböcker och plånböcker, och därför utfärdar vi en brådskande säkerhetsåterkallelse.

'Det här är en av de största nödsituationerna eftersom ditt kort kan skapa en fickfyra när som helst och bränna benen och magen fruktansvärt.

”Detta beror på ett fel i fabriksprocessen vid vår betalkortfabrik i Molten [sic] Keynes.

'För din egen säkerhet och verifiering, fyll i botten av det här formuläret och returnera det med ditt betalkort till säkerhetschefen på följande adress'

Det är signerat 'Eric Smith, Barclays Debit Card Safety Manager'.

Inget skratt

Nej, ditt kort tar inte slumpmässigt eld (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Även om vi kanske skrattar, är Barclay angelägen om att betona att det för det första inte kommer från dem; och för det andra är bedrägeri inte en skrattande mattor.

Ett antal kunder har rapporterat att de har mottagit brev från 'Barclays Bank Debit Card Factory' i 'Molton Keynes'. Dessa brev är en bluff och kunder bör ignorera instruktionerna som ges. Din bank kommer aldrig att be om att ditt kort ska returneras, PIN -kod eller kontouppgifter, sa en taleskvinna från Barclays till NEWSAM Money.

manchester united tränarstab

Banken tillade att det enda du skulle be dig göra med ett kort är att klippa upp det och drota det, inte skicka tillbaka det.

Barclays uppmanade alla kunder att vara oroliga för att de har lurat eller märkt misstänkt aktivitet på sitt konto att rapportera detta till banken så snart som möjligt - antingen genom att ringa sitt bedrägeriteam direkt eller besöka deras lokala filial.

'Vi har ingen högre prioritet än skyddet av våra kunders medel och har investerat avsevärt i bedrägeri och bedrägeribekämpning,' sa Barclays.

Här är banktipsen för att hålla dig säker från bedragare:

  • Gör din forskning : Gå inte med på erbjudanden eller erbjudanden direkt. Insistera i tid för att få oberoende/juridisk rådgivning innan du fattar ett beslut. Lämna inte ut pengar eller teckna något förrän du har kontrollerat företagets eller individens legitimation.

  • Leta efter låset : Om du köper online, logga alltid in på en webbplats direkt istället för att klicka på länkar i ett e -postmeddelande. Använd alltid den godkända betalningsmekanismen och köp aldrig en vara på en webbplats om den inte har https och en hänglåsikon till vänster eller höger om webbadressen.

  • Kontrollera ditt saldo : Kontrollera regelbundet ditt saldo online eller i filial för att snabbt upptäcka eventuella oegentligheter med betalningar. Se till att du kontrollerar att rätt belopp har dragits av och att dina betalningar går till rätt plats.

  • Lita på dina instinkter : Om det låter för bra för att vara sant, är det förmodligen det. På samma sätt, om det inte verkar helt rätt, är det förmodligen inte!

  • Håll din information säker : Ge aldrig bank- eller personuppgifter till någon du inte känner eller litar på. Denna information är värdefull så se till att du skyddar den. Spara inte dina betalningsuppgifter när du blir ombedd att köpa online, utan ange dem alltid manuellt för varje köp.

  • Anmäl bedrägerier : Var inte generad att rapportera en bluff. Eftersom bedragarna är listiga och smarta är det ingen skam att bli lurad. Genom att rapportera kommer du att göra det svårare för dem att lura andra.

Läs mer

Ekonomiska bedrägerier - Hur man håller sig säker
Pensionsbedrägerier Dating bedrägerier HMRC -bedrägerier Bedrägerier på sociala medier

Se Även: