Ole Gunnar Solskjær tillför personal i backroom som Man Utd poach högt rankade tränare från Chelsea

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester United -chefen Ole Gunnar Solskjær har förbättrat sin tränarstab genom att ta in Eric Ramsey från Chelsea, med norrmannen som uttrycker stolthet över att ha tagit tränaren till 'den bästa klubben i världen'.



Ramsey är väl genomtänkt i tränarvärlden, efter att ha blivit den yngsta brittiska tränaren som fick en UEFA-pro-licens vid 27 års ålder.



Därifrån anslöt han sig till personalen i Shrewsbury Town och arbetade med ungdomslaget innan han gick vidare till Chelsea.



Efter att ha arbetat för Chelsea under 23-laget sedan 2019 har han nu tagits upp av United för att gå med i Solskjærs första lagspersonal inför nästa säsong.

I ett uttalande som publicerades på klubbens webbplats uttryckte Solskjær sin glädje över att få Ramsey till klubben och hävdade att han kommer att föra nya idéer till träning.

Manchester United har skrivit på tränaren Eric Ramsey från Chelsea

Manchester United har skrivit på tränaren Eric Ramsey från Chelsea



euromillions resultat ikväll Storbritannien

Ramsey är inställd på att arbeta individuellt med United: s förstalagsspelare samt fastställningar.

Solskjær indikerade också att Ramseys utnämning hade kommit med en rekommendation från a-lagassistenten Kieran McKenna.



kvalitet gata tenn morrisons

Vi har haft turen att övertyga Eric Ramsay att komma och gå med i den bästa klubben i världen och i landet, sa Ole till klubbmedia på Carrington på måndagen. Han är en mycket högt värderad tränare som kommer att arbeta med individer och även ansvarig för uppsättningar.

Vi är glada. Han är ung, fräsch och med nya idéer, en innovativ coach som vi känner sedan tidigare. Kieran [McKenna] känner honom riktigt bra från Loughborough, så det är vi mycket nöjda med.

United kämpade illa från set-sets förra säsongen, med Solskjær som identifierade hans sidas försvar som ett problem.

United släppte in från en frispark och en hörna i Carabao Cup-semifinalen mot Manchester City förra säsongen, och Solskjær erkände efteråt att något måste förändras.

Manchester United kämpade från fasta spel förra säsongen

Manchester United kämpade från fasta spel förra säsongen (Bild: Getty Images)

Kommer Manchester United utmana om Premier League -titeln nästa säsong? Ge oss dina tankar i kommentarsfältet.

Han sa: I stora matcher mot bra spelare och bra lag tappar vi lite fokus. Det är en stor del av fotbollen - så många mål släpps in från uppsatta spelningar.

när lämnade robbie williams det

'Vi har ett bra rekord för att vinna den första bollen, men när vi inte gör det verkar det som att det går in varje gång.

'Det är något som vi har tagit upp, som vi måste göra bättre på; vi verkar drabbas av detta.

”När vi inte får den första kontakten har vi straffats ganska hårt och oftare än någon annan.

United gjorde flera viktiga förändringar av personal i bakrummet tidigare i år, vilket tog John Murtough till klubben som fotbollschef.

Darren Fletcher fick rollen som teknisk chef och kommer att arbeta tillsammans med Murtough - som främst kommer att ansvara för transferaktiviteter i sommar.

Se Även: