Föräldrar betalar £ 13 extra i veckan för babyformel trots samma ingrediensregel

Föräldraskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns en enorm prisskillnad mellan märkesvaror och stormarknader för babyformler trots att båda innehåller samma näringsämnen

Det finns en enorm prisskillnad mellan märkesvaror och stormarknader för babyformler trots att båda innehåller samma näringsämnen(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Föräldrar spenderar hundratals pund extra på märkesbabyformel trots billigare märken som innehåller samma näringsämnen, har en ny undersökning lyft fram.

Sonden fann att det kostar 21,19 pund att mata den genomsnittliga fyra månader gamla bebisen i en vecka med Aptamil ProFutura 1 eller Piccolo Organic First Milk.



tornado farväl turnétider

Men om du handlade på Aldi skulle priset bara vara £ 8,50 med sin Mamia 1 -mjölk - alltså en besparing på £ 12,69 för kostnadsmedvetna mammor och pappor.



Eller för sex månaders leverans kostar mjölken från de dyrare företagen cirka £ 551 jämfört med £ 221 från Aldi - en prisskillnad på £ 330.

Utredningen av Solen lyfter fram hur det finns regler som innebär att varje formel måste ha alla viktiga ingredienser för spädbarns tillväxt och utveckling.

Det kostar 21,19 pund att mata den genomsnittliga fyra månader gamla bebisen i en vecka med Aptamil ProFutura 1

Det kostar 21,19 pund att mata den genomsnittliga fyra månader gamla bebisen i en vecka med Aptamil ProFutura 1



I jämförelse skulle priset på Aldi -mjölk vara bara 8,50 pund med dess Mamia 1 -mjölk

I jämförelse skulle priset på Aldi -mjölk vara bara 8,50 pund med dess Mamia 1 -mjölk

Sådana produkter faller under The Infant Formula och Follow-on Formula (England) föreskrifter i Storbritannien vilket innebär att alla kärningredienser är identiska.



Detta innebär i själva verket att de dyrare märkena ska ha samma hälso- och näringsfördelar som de billigaste stormarknaderna.

Professor Amy Brown, vars bok Breastfeeding Uncovered är ute den här månaden, sa till tidningen: 'Föräldrar mådde riktigt dåligt eftersom de inte hade råd med dyr mjölk.

Men spädbarnsformuleringar i första steget är i stort sett desamma. Det finns mycket små variationer [i receptet] men inget som påverkar hälsa eller utveckling.

Några dyrare märken inkluderar extra ingredienser, tillade hon, men det fanns inga bevis för att dessa gynnade barn - och det krävs inte enligt lag för hälsa och tillväxt.

All befintlig forskning som föreslår att extra ingredienser kan behövas för hälsofördelar har genomförts med små prover eller finansierats av formelföretag, sa Dr Brown.

NHS -webbplatsen lyder: 'Det finns inga bevis för att byte till en annan formel gör nytta eller skada.

'Men om du tror att ett visst märke av formel inte håller med ditt barn, prata med en barnmorska eller hälsobesökare.'

A vilken? rapporten i oktober 2020 noterade också: 'Det finns ingen verklig skillnad mellan de olika formlerna på den brittiska marknaden.'

Som svar sa Aptamil till The Sun att dess formel är utvecklad av forskare men sa att den inte skulle vilja att föräldrar och vårdare ska känna sig skyldiga till de val de gör.

En talesperson från tillverkaren Danone berättade separat för The NEWSAM: 'Vi tror att föräldrar och vårdare av flaskmatade barn förtjänar val och mer än minimistandarden för formelmjölk - det är därför vi erbjuder ett brett utbud av formler till olika priser, alla gjorda med ingredienser av hög kvalitet. '

du ringde m'lord cast

Piccolo sa att den använder högkvalitativa ekologiska ingredienser till sin mjölk, vilket kostar mer att producera - därav dess högre prislapp.

Det var en liknande historia för Kendamil, som hävdar att den använder högre kvalitet, brittiska ingredienser gör att den är dyrare att göra.

Den senaste forskningen om formelmjölk kommer efter att proffs varnade föräldrar att skära hörn för att ha råd med det redan 2018.

Se Även: