Oleksandr Usyks skicklighetsnivå är 'mycket högre' än Anthony Joshua, säger UFC-legenden

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

UFC-legendaren Michael Bisping har hävdat att han inte kan se Anthony Joshua säkra revanschseger mot Oleksandr Usyk nästa helg.



Joshua kommer äntligen att bjuda på att bli trefaldig mästare i tungvikt när han tar sig an Usyk för andra gången på Jeddah Super Dome i Saudiarabien den 20 augusti. Han kommer att leta efter ett helt annat resultat senare den här månaden, efter att ha blivit helt outboxad av ukrainaren i Storbritannien i september förra året.



Många inom sporten har stöttat Joshua att anta en mer aggressiv stil som de tror kommer att ge honom den bästa chansen att säkra inlösen. Men den tidigare UFC-mästaren Bisping tror att Usyks boxningsförmåga är mycket överlägsen Joshuas. sa han vidare hans YouTube-kanal : 'Jag tror inte att det blir så mycket annorlunda än det första.



'Alla människor, alla förståsigpåare, de så kallade experterna, de säger alla att Joshua är den större mannen. Han måste mobba honom, han måste använda sin storlek, han måste använda sin styrka. Vad menar dem? Jag tror att Joshua kommer att komma in extremt motiverad. Han kommer att komma in med en fantastisk spelplan. Jag tror att han kommer att göra mycket bättre.

'Men jag ser bara ingen väg till seger. Usyk visade sig vara den bättre boxaren, att ha bättre fotarbete, att ha högre fight IQ, om jag ska vara ärlig. Och det säger jag som ett fan av Anthony Joshua så bli inte arg på mig alla ni brittiska boxningsfans. Den allmänna kunskapen är att en bra stor slår en bra liten och det är sant, men jag tror att nivån av skicklighet som Usyk har är mycket högre för att skingra den myten eller den där vanliga logiken.'

'Och Usyk är inte precis liten. Han är väl ingen jävla welterviktare? Han är fortfarande en bra storlek, han är en stor man, han slår tillräckligt hårt för att Joshua ska respektera honom också.' Joshua kritiserades hårt för sin inställning till den första uppgörelsen med Usyk och har skiljt sig från långtidstränaren Rob McCracken.



Kommer Anthony Joshua att besegra Oleksandr Usyk? Låt oss veta i kommentarsfältet Nedan

 Anthony Joshua ska leta efter revansch mot Oleksandr Usyk
Anthony Joshua ska leta efter revansch mot Oleksandr Usyk ( Bild: Mark Robinson)

Han har lade till den erfarne tränaren Robert Garcia till sitt lag för kampen, som har arbetat med 14 världsmästare i sin karriär. Det blir andra gången Joshua är ute efter revansch efter att ha säkrat revanschseger över Andy Ruiz Jr i Mellanöstern redan 2019.



Garcia håller inte med Bisping och är övertygad om att Joshua har alla fördelar att slå Usyk nästa helg. 'Det är det enda vi behöver jobba mest med, hans tänkesätt,' sa Garcia. Efter den senaste kampen kan det nederlaget ha påverkat hans tankesätt och kan ha fått honom att inte tro på sig själv.

'Har han makt? Ja och allt fysiskt till hans fördel inklusive hans räckvidd och längd. Kanske har en fighter tidigare varit negativ om sig själv men det är nu mitt och Angel Fernandez jobb att vända på det.'

Se Även: