Nokia Steel HR recension

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du räknar kalorier, eller bara vill hålla ett öga på din hälsa i allmänhet, är det något du verkligen behöver veta först.



Hur aktiv är du egentligen? För för alla poäng, syner och steg du räknar, om du inte vet hur mycket energi du förbränner kan du få en chock när du tittar på vågen på morgonen.



Men utan att övervaka din puls är det otroligt svårt att uppskatta din dagliga kaloriförbränning med någon som helst noggrannhet.



Skillnaden mellan 'uppskattade' och 'inspelade' kalorier kan vara enorm - tro mig, jag har sett skillnaden med samma spårningsenhet på samma cykeltur med och utan pulsmätare.

Vilket för oss till Nokia Steel HR.

Efter att ha varit ute i över ett år nu erbjuder den här enheten något som är nästan unikt på marknaden - en pulsmätare som alltid är på, stegräknare, sömnmonitor och mer som ser elegant ut att ha på sig på ett bröllop och samtidigt klarar några varv av poolen.



Men kl £149,74, det kommer verkligen inte billigt. Så kan det leva upp hypen? Jag var sugen på att ta reda på det.

Nokia Steel HR recension:

  • Produkt - Smart Watch
  • Märke - Nokia
  • Pris - £149,74
  • Release - 2017

Nokia Steel HR: Utseende

Det ser väldigt sofistikerat ut för en aktivitetsspårare – eller åtminstone tycker vi det!



Jag recenserade Rose-Gold-versionen, med en svart silikonrem.

Det svarta ansiktet innebar att den digitala skärmen högst upp var diskret - den ser ut som en klockklocka om något - men ändå lätt att läsa.

Den är definitivt stilren, bär den med skjorta och kavaj till en kompis födelsedag såg den helt hemma i smart sällskap.

Mindre än den nuvarande trenden för herrklockor, ett par personer tyckte att det var mer lämpligt för kvinnor än för män - men den viktigaste kommentaren jag fick var att det ser bra ut.

Både män och kvinnor kan bära den

Och det finns en större, 40 mm version med en stålram som ser mer – ja – manlig ut, om det är något som bekymrar dig.

Klockan är lite tjockare än en standardklocka, men den böjda baksidan gör att detta inte är något så uppenbart när den är på.

Nokia Steel HR: Konfigurera

Du måste ladda ner den kostnadsfria Nokia Health Mate-appen och länka den till din klocka via BlueTooth, men när du väl har gjort det är allt annat enkelt.

Ett par minuter senare – och efter att ha fyllt i några detaljer om min ålder, kön, längd och vikt – hade klockan automatiskt ställt in rätt tid, medan appen analyserade alla avläsningar skräddarsydda för mig.

Jag var redo att gå.

Det här är vad som finns i lådan

jim från fredagsmiddagen

Nokia Steel HR: Gränssnitt

Det finns två sätt att interagera med klockan, genom själva enheten och genom appen.

Själva klockan har en enda knapp. Detta låter dig bläddra igenom steg, puls, tillryggalagd sträcka och sedan kontrollera larmet (om det finns) och aktuell batteritid.

Det finns också en mindre urtavla på undersidan av urtavlan som visar hur långt genom ditt dagliga antal steg du har kommit den dagen (du kan justera dina mål via appen).

Allt är anslutet via en app på din telefon

Appen är där du kan granska dina siffror, dagliga mål, ställa in larmet och hantera aviseringar från din telefon.

Det hela är väldigt självförklarande, och alla som är bekanta med en smartphone borde inte ha några problem alls.

Telefonen och klockan synkroniseras med BlueTooth, en process som fungerade enkelt och effektivt varje gång jag provade det.

Datautbrottet är bra, särskilt på appen. Låter dig se sömn, puls, steg och mer både för dagen och avrundning för veckan.

Den ger dig också de viktiga kalorier som förbränns per dag, samt meddelanden när du når milstolpar, når och slår mål och talar om för dig när du har varit inaktiv.

Nokia Steel HR: Batteri

Batteriet är ganska bra

Klockan laddas med en medföljande vagga som ansluts till en USB-port.

Men hur länge batteriet räckte var en stor fråga för mig - med andra träningsspårare som jag har använt innan jag behövde ladda veckovis (i bästa fall).

Jag blev positivt överraskad av Nokia Steel HR, på mer än en månads användning hade den bara tappat hälften av sin laddning - långt över de angivna 25 dagarna.

miley cyrus stjärnkändisar

Nokia Steel HR: Noggrannhet

Det här är det område jag oroar mig mest över: Är pulsen korrekt och spårar den aktiviteter och steg korrekt?

Ingen av frågorna besvarades uttömmande.

I likhet med många LED-baserade pulsmätare måste den sitta tätt mot huden för att få en korrekt avläsning.

Att bära klockan löst resulterade i en puls cirka 10bpm lägre än att bära den hårt.

Det ser väldigt sofistikerat ut

Det fanns också frågor om dess förmåga att plocka upp 'aktiviteter'.

Medan ett pass med cricketräning plockades upp automatiskt och spårades (de flesta sport- och aktivitetstyper ingår men det finns ingen inställning för cricket - även om jag är osäker på om det är tack vare Nokias finska ursprung eller crickets popularitet som en 'fitness'-aktivitet ), var det inte min morgoncykel till jobbet.

Inte nödvändigtvis en stor grej, men att se en 'tillryggalagd sträcka' på 6 km när du har cyklat 25 km och missa ditt stegmål trots att du spenderat 90 minuter på cykeln är lite jobbigt.

Nokia Steel HR: Komfort

Komfort i en klocka som är avsedd att bäras från läggdags, till kontoret, till poolen är viktigt.

Det är här behovet av att bära den nära huden skapar ett problem.

Även om det inte är obekvämt, är det tätt. Ännu värre, silikonremmen fångade fukt under min handled (särskilt när jag bar den 24 timmar om dygnet).

Silikonremmen kan dock orsaka några hudproblem om du har otur

Det fanns två problem här - för det första, lukten. Det finns inget sätt att uttrycka detta annat än att, även inklusive daglig dusch i klockan, det kom definitivt en svag pong från min handled.

För det andra började remmen orsaka problem med min hud. En kombination av instängd fukt (om det var från svett eller duschen) och den täta passformen såg vad som såg ut som eksem bryta ut på mina vridningar runt remmen.

Jag bytte handleder i några dagar för att se om det löste sig, och min högra handled började visa samma symtom innan den vänstra hade läkt helt.

Nu tvekar jag att skylla detta helt och hållet på klockan. Det är möjligt att min hud är överkänslig och att andra inte skulle ha några problem.

Målet är att bära den 24 timmar om dygnet

Det är också möjligt att ett annat band (det finns läder och vävda alternativ tillsammans med silikon) skulle ha eliminerat detta problem helt.

Nokia Steel HR: Omdöme

Det är nästan där.

Möjligheten att ha en klocka som du inte behöver byta - dag eller natt, jobba eller leka - är fantastisk.

Som fungerar som en sportklocka, i gymmet, poolen eller banan samtidigt som den ser bra ut på en utekväll sätter den i en klass för sig.

Speciellt som det finns tillräckligt många stilar för att hitta en som passar dig, man eller kvinna, och batteritiden är fantastisk.

Uppgifterna är tydliga, omfattande och lätta att jämföra. Att interagera med själva klockan kunde inte heller vara enklare.

hur man tittar på ufc 249

Det ser inte alls ut som en sportklocka

Det finns dock två saker som hindrar mig från att köpa den. För det första behöver aktivitetsuppföljningen skärpas.

Med en aktivitetsspårare måste du - väl spåra aktiviteter. Den hade intermittent framgång i den månaden jag bar den.

För det andra skapade behovet av att bära den nära din hud för att exakt spåra hjärtfrekvensen problem för min hud.

Nu om du inte bråkar om puls, finns det inget som hindrar dig att bära den lösare. Men det kommer också att innebära att ditt kaloriantal är mindre exakt.

Den är bra på att spåra många olika aktiviteter

Det är också möjligt att detta är något som mer har med min hud att göra än klockans design – och ett annat band skulle lösa dessa problem direkt.

Men för tillfället skulle jag vänta med att köpa en tills jag var säker på att de punkterna skulle lösas.

Var kan man köpa Nokia Steel HR

Amazon har det för närvarande £169,95 - det billigaste priset vi kunde hitta online.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: