Newcastle i samtal med Chelsea om Timo Werner-lånet och har ett försprång över RB Leipzig

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Newcastle är i samtal med Chelsea över en låneaffär för Timo Werner , som också har kopplats till en återgång till RB Leipzig .



Om den tyska landslagsmannen, 26, får lämna Stamford Bridge på ett tillfälligt arrangemang kommer det att innebära med Romelu Lukaku shuntade ut till Inter Milan Under liknande omständigheter kommer Chelsea att låna ut 145 miljoner pund av slående talang.



Werner är desperat efter att bli en framgång i elitserien , vilket har gett Newcastle hopp om att de skulle kunna ta in 26-åringen på lån, även om man tror att Chelsea kommer att insistera på en klausul om att affären kommer att göras permanent i slutet av säsongen.



Spelarens tidigare klubb, RB Leipzig, där han gjorde 34 mål på sina sista 45 matcher, har också uttryckt en vilja att ta honom tillbaka till Bundesliga.

Varken Newcastle eller RB Leipzig är villiga att matcha hans löner - som tros vara runt 270 000 pund per vecka - så han kommer antingen att behöva ta ett stort snitt eller övertala Chelsea att fortsätta betala en stor del.

Werner är fortfarande populär bland Chelsea-chefen Thomas Tuchel och Stamford Bridge-fansen – trots att han fått rykte om sig att ha missat en mängd chanser – för hans våldsamma arbetstakt och vägrar att gömma sig när saker går fel.



 Timo Werner
Timo Werners framtid i Chelsea är fortfarande osäker en vecka efter säsongsstart ( Bild: Getty Images)

Skulle Timo Werner passa bra för Newcastle? Säg din mening i kommentarerna!

Men han tror att ett klubbbyte också kan skapa en förändring av tur framför mål, vilket har larmat Newcastle, som är angelägna om att stärka fram.



Manager Eddie Howe försöker dessutom få in en offensiv mittfältare och har haft ett bud på 40 miljoner pund på Leicester James Maddison avvisade. De slogs också tillbaka efter att ha frågat om Foxes breda löpande forward Harvey Barnes.

Nu hoppas Howe på bättre tur genom avancerade förhandlingar om Werner.

Se Även: