Behöver aldrig betala i en check igen: Barclays öppnar snabb 'snap and send' -tjänst till en miljon fler britter

Banker

Ditt Horoskop För Imorgon

Du behöver inte gå in i en gren - bara knäpp och skicka



En miljon fler britter kommer att kunna betala i checkar genom att helt enkelt ta ett foto av dem efter att Barclays utökat sitt & apos; bildkontroll & apos; service.



Barclays lanserade ett pilotprogram i juni 2014 via sin mobilbank -app. I stället för att konsumenterna behöver besöka banken för att betala in en check på upp till £ 500, kan de betala in det genom att ta ett foto av det på sin smartphone.



andra eu folkomröstningen odds

Pengarna är sedan tillgängliga för uttag direkt och det tar högst två arbetsdagar att rensa, om de sätts in senast 16:00, snarare än den traditionella sexdagarsperioden för att ta bort en betalning med check.

Kolla in det här

Hittills har människor behövt en iPhone för att använda tekniken, men Barclays gör nu tjänsten tillgänglig för kunder med Android -telefoner och iPads .



Hittills har cirka 30 000 Barclays -kunder registrerat sig för mobilcheckningsverktyget på sina iPhones och nästan 750 000 pund har deponerats på detta sätt sedan verktyget lanserades för ett år sedan.

Barclays sa att nästan en miljon fler kunder, inklusive personer med Android -telefoner och iPads, nu har kontaktats för att bjuda in dem att delta i programmet. Det är upp till kunderna att avgöra om de vill registrera sig.



Flera företag har redan tecknat programmet. Barclays sa att företagskunder kan skanna och ladda upp kontroller med hjälp av programvara på sina kontorsdatorer eller genom att logga in på en webbplats. De kommer att få omedelbar tillgång till medlen - men de kommer att behöva vänta i sex dagar för att vara säkra på att kontrollen inte studsar.

jessica parker ben miller

Barclays personliga och företagsbankchef, Ashok Vaswani, sa: 'Våra kunder har välkomnat detta praktiska nya sätt att sätta in en av de äldsta betalningsformerna.'

Kontroller - överlever mot alla odds

George och Beryl Keates

Inte av mode ännu (Bild: PA)

är steph på bbc gravid

Tidigare planer på att avskaffa kontroller från 2018 slopades för några år sedan efter att betalningsrådet möttes av ett rop från parlamentsledamöter, småföretag, välgörenhetsorganisationer och pensionärslobbygrupper, som sa att miljontals sårbara människors behov ignorerades.

Barclays har arbetat nära regeringen för att nå en brittisk omfattande lösning för att kontrollera bildbehandling.

Ett tidigare regeringskonsult fann att den traditionella metoden för behandling av kontroller skapar 'förseningar och kostnader'.

När papperscheck betalas in till banker slutar de på en resa runt i landet och reser till clearingcentralerna för både banken som samlar in check och betalande bank så att sorteringskoder, kontonummer och underskrifter kan kontrolleras för bedrägeri och för att fastställa att det finns tillräckliga medel.

Förra månaden bekräftade Lloyds Bank att den försökte utföra ett system som skulle göra det möjligt för kunderna att betala i checkar med sin smartphone.

Banken sa att den hade startat en pilot med mer än 1750 anställda för att pröva systemet för att betala in checkar med mobiltelefon.

Se Även: